"Γκρινιάζει" ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ που δεν έκλεισαν παράσταση στο Χώρο Τεχνών


Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει δημόσια την απορία του για το γεγονός ότι δεν επιλέχθηκε ο Χώρος Τεχνών, αλλά το κινηματοθέατρο "ΣΤΑΡ", για παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θεωρώντας πως το γεγονός αυτό αποτελεί απαξίωση (μη κατανοητό, σε εμάς, το γιατί αυτό αποτελεί απαξίωση) του Χώρου Τεχνών.

Η ανακοίνωση που - παρά τα ερωτήματα που θέτει - προκαλεί απορίες για τον σκοπό της και αφήνει να φανεί προς τα έξω πως ο κ. Σοφιανίδης στεναχωριέται που δεν θα μπορεί να "καμαρώνει" πως φιλοξένησε μία τέτοια παράσταση, έχει ως εξής:

Ερώτημα προς τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας 

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από τα ΜΜΕ ότι η Όπερα της Βαλίτσας  της Ε.Λ.Σ με τη νέα της παραγωγή «Καρμεν», αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα φιλοξενηθεί στις 31/3/2015 στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ της Βέροιας . Έκπληξη γιατί , ενώ ανάμεσα στις 22 πόλεις της Ελλάδας που θα περιοδεύσει και  επελέγησαν για την παρουσίαση της δημοτικοί ή δημόσιοι χώροι , η Βέροια αποτέλεσε «εξαίρεση». Απευθυνθήκαμε άμεσα στο αρμόδιο γραφείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μας ενημέρωσαν ότι οι υποδείξεις των χώρων έγιναν από το Future Library και τις κατά τόπους συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες , στην προκειμένη περίπτωση από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. 

Απευθύνουμε δημόσια προς τον  Πρόεδρο και το Δ.Σ , το Δ/ντη και τον κάθε αρμόδιο από την πλευρά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας , το παρακάτω ερώτημα : Γιατί αυτή η «απαξίωση» του Χώρου Τεχνών όταν πληροί όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει τις πλέον απαιτητικές παραγωγές; 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Γιώργος Σοφιανίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο