Ο Σ. Κουπίδης στο Mega - Οι προτάσεις του για την υγεία


Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας Σωτήρης Κουπίδης.

Ο κ. Κουπίδης ήταν ο μόνος που μίλησε για τα τοπικά προβλήματα της Ημαθίας, την ανεργία, τους ροδακινοπαραγωγούς, τις δυσκολίες από την γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης και την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων, την δημόσια και ψυχική υγεία και τους "μύθους των 6000 αυτοκτονιών" γεγονός που τρομοκρατεί τον κόσμο για σκοπιμότητες και "φρούδες" ελπίδες που προσφέρουν ορισμένα κόμματα που θέλουν να "απολαύσουν" την αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι δεν είναι ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με "όποιον θα είναι στην εξουσία", αλλά με τους άξιους και καλύτερους που διαθέτει η χώρα, και καιρός είναι να αξιοποιηθούν οι καταλληλότεροι στις αντίστοιχες θέσεις. 

"Καιρός είναι να ενωθούμε, φτάνει πια ο διχασμός, τα μικροκομματικά συμφέροντα και η πελατοκρατία!
Ο τόπος μας έχει ανάγκη τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και όχι τους ΑΡΕΣΤΟΥΣ!! ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!", ήταν μερικά από τα λόγια του.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας, συζητώντας τα τοπικά προβλήματα, την μείωση της επιχορήγησης στους Δήμους αλλά αντίστροφα τις αυξημένες απαιτήσεις της κεντρικής εξουσίας και εξέθεσε τις θέσεις του "Ποταμιού", μιλώντας για διάλογο, συναίνεση, συνεργασία, αξιοκρατία.

Οι προτάσεις του Σ. Κουπίδη για την Υγεία - Επίσκεψη σε Νοσοκομείο και Μονάδα ΟΚΑΝΑ Βέροιας


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας κ. Κουπίδης Σωτήριος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και την Μονάδα του ΟΚΑΝΑ, συζητώντας με το προσωπικό του νοσοκομείου, απλούς πολίτες, ασθενείς, ενώ επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων, τη Διοικήτρια του Γ.Ν.Βέροιας κ. Μπούρτσου Αναστασία, την Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Παπαιωάννου Μαρία, και τον Υπεύθυνο της Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ Ψυχίατρο κ. Γραμματικόπουλο Ηλία.


Γνωρίζοντας πολύ καλά ως Ιατρός Εργασίας αλλά και Εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), τα ουσιαστικά προβλήματα που ταλανίζουν την Υγεία γενικότερα, μιας και ασχολείται με την αναδόμηση και μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) σε συνεργασία με Ευρωπαίους ειδικούς επιστήμονες, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που ανέφερε ο απλός καθημερινός πολίτης, οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και το διοικητικό προσωπικό. 

Όμως έχει και προτάσεις, όχι γενικόλογες για “βελτίωση υπηρεσιών υγείας” και “ενίσχυση του νοσοκομείου”, αλλά συγκεκριμένα, όπως επιγραμματικά αναφέρονται παρακάτω και θα αναλυθούν διεξοδικότερα στην κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 21/1 στην Ελιά. 

Θέσεις – προτάσεις Υγείας
Η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη 
Η συνέχιση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός των μονάδων του ΠΕΔΥ σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια
Την ενίσχυση του ΟΚΑΝΑ Βέροιας με έναν ακόμα ψυχίατρο, με σκοπό την αύξηση των ωφελούμενων στο πρόγραμμα υποκατάστασης
Τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Υγείας
Να δημιουργηθεί ένα κοινοτικό δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο, με διασύνδεση όλων των παρόχων
Ενίσχυση της λειτουργίας του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, του ΚοιΣΠΕ Ημαθίας Δεσμός, που με κόπο και αντιξοότητες δημιουργήσαμε και ο οποίος είναι μονάδα ψυχικής υγείας με επιχειρηματική δραστηριότητα και στόχο να προωθήσει στην εργασία και στην απασχόληση άτομα με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.  

«Τέτοιες προτάσεις και μεταρρυθμίσεις θα υποστηρίξουμε. 
Τις γνωρίζουμε σε βάθος, μπορούμε να τις προαγάγουμε και να τις προωθήσουμε.
Έχουμε τη ΓΝΩΣΗ, έχουμε τη ΘΕΛΗΣΗ, χρειαζόμαστε και τη δική σας στήριξη.»

«Για να γίνουμε ένα ΩΦΕΛΙΜΟ ΠΟΤΑΜΙ για τον ΛΑΟ που πονάει και αγωνίζεται καθημερινά»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο