Σύναξη αναγνωστών και ιεροπαίδων της Μητροπόλεως Βεροίας στη Δοβρά


Το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά πραγματοποιήθηκε, για άλλη μία χρονιά, σύναξη αναγνωστών και ιεροπαίδων της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας δέχτηκε τους νέους στο καθολικό της μονής όπου και τους ομίλησε για την σημαντικότητα της διακονίας που τους έχει εμπιστευτεί η Εκκλησία.

Τον λόγο εν συνεχεία πήρε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της ομόνοιας και της εν Χριστώ αγάπης που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις ενορίες, μιας και το έργο της κάθε ενορίας δεν θα πρέπει να είναι αποκομμένο από το συνολικό έργο της Μητροπόλεως αλλά να γίνεται με γνώμονα όχι την προσωπική προβολή αλλά την πνευματική ωφέλεια του συνόλου.

Τέλος, κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτη, τον λόγο πήρε ο αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδάκης, ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος μέσα από παραδείγματα συμβούλεψε τα παιδιά να μην αφήσουν τον ζήλο τους να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά να τον αυξήσουν έχοντας ως παράδειγμα και φίλο στην πορεία τους στην ζωή τον ίδιο τον Χριστό.

Εν συνεχεία ακολούθησε εορτάσιμη τράπεζα και κοπή της Βασιλόπιτας στην τράπεζα της μονής αλλά και κάλαντα και τραγούδια από τα παιδιά τα οποία φεύγοντας πήραν μαζί τους ως ενθύμιο μία εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο