Λ. Τσαβδαρίδης: Ενημέρωση για αποζημιώσεις από Εμπάργκο και χαλάζι, επίσκεψη σε Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, περιοδεία σε χωριά του κάμπου Νάουσας


Ως αποτέλεσμα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αλλά και της στενής συνεργασίας, όλους τους προηγούμενους μήνες του υπ. Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση από τις συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και της Ημαθίας, που έπληξε βαριά το αγροτικό εισόδημα, ο κ. Τσαβδαρίδης ενημερώθηκε ότι οδηγούνται προς αίσιο τέλος οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αρμόδιο Επίτροπο για τα αγροτικά θέματα για το ζήτημα αυτό.

Ως εκ τούτου, διαφαίνεται ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα καταβληθούν και στην Ημαθία οι σχετικές αποζημιώσεις, εξέλιξη η οποία οπωσδήποτε αποτελεί τεράστια ανάσα για τον αγροτικό μας κόσμο.

Επίκεινται επίσημες, λεπτομερείς ανακοινώσεις από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.


«Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Στις 20 Ιανουαρίου οι πρώτες πληρωμές για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην Ημαθία από δυσμενείς καιρικές συνθήκες»
 

Ανταποκρινόμενος στην αγωνία αλλά και τον έντονο προβληματισμό του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας αναφορικά με τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στην πληρωμή από ζημίες που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες σε όλες σχεδόν  τις περιοχές της Ημαθίας λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων ήδη από το 2013, ο υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ Βασίλη Έξαρχο και Αργύρη Μποτό αλλά και την προϊσταμένη του τοπικού υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κα. Παππά, προκειμένου να ενημερωθεί για το ακριβές χρονικό διάστημα αποζημίωσης τους και να βρει τρόπους για επίσπευση της καταβολής της αποζημίωσης.

Τόσο η ηγεσία του ΕΛΓΑ, όσο και η Προϊσταμένη του τοπικού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, αφού σημείωσαν ότι το Δεκέμβρη του 2014 έγιναν ήδη δύο πληρωμές, στις 19 και στις 31 Δεκεμβρίου και αφορούσαν κυρίως σε ζημίες από βροχοπτώσεις σε κεράσια κατά την περίοδο Απριλίου – Μάιου  2014, ενημέρωσαν τον κ. Τσαβδαρίδη ότι:

Οι πρώτες πληρωμές που αφορούν ενστάσεις του 2013 αλλά και ζημίες από βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις Μάιου – Ιουνίου 2014, θα γίνουν στις 20 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να πληρωθούν οι ζημίες που αφορούν στις μεγάλες χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου στην περιοχή της Μελίκης και της Βέροιας και του Ιουλίου στην περιοχή της Νάουσας.

Επίσης, είναι σήμερα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα, η διαδικασία αποζημίωσης των ζημιών στις ντομάτες στην περιοχή της Μακεδονίδος, όπως επίσης στις ζημίες που αφορούν σε δενδρώδεις καλλιέργειες αλλά και μονοετείς (καπνά, βαμβάκια, καλαμπόκια, κηπευτικά, ρύζια και τεύτλα) από τις πλυμμήρες των μηνών Σεπτεμβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναγγελιών παγετού για τα κηπευτικά από τις 31 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι και σήμερα.

Όπως εξήγησαν στον κ. Τσαβδαρίδη τόσο η ηγεσία του ΕΛΓΑ όσο και η Προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ο λόγος της καθυστέρησης των πληρωμών, οφείλεται τόσο στις εκτεταμένες και μεγάλες ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε όλη την Ημαθία, όσο και στη μεγάλη πίεση και φόρτο εργασίας που έχει πέσει στις πλάτες των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, οι οποίοι καταβάλλουν παρόλα αυτά κάθε δυνατή προσπάθεια για να επισπεύσουν όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές διαδικασίες προς όφελος και ανακούφιση του αγροτικού μας κόσμου.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε Δήμαρχο Αλεξάνδρειας: «Θα συνεχίζω να είμαι ενεργός συμπαραστάτης του Δήμου»


Το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο Υπ. Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης προκειμένου να συζητήσει με τη νέα Δημοτική Αρχή τα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνομιλίας του με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Αλεξόπουλο ο κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία να τους διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος θα συνεχίζει να είναι ένας ενεργός συμπαραστάτης κάθε σχεδιασμού και προσπάθειας για την ενίσχυση της κοινωνικής, επιχειρηματικής, εμπορικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής, ενώ παράλληλα δέχθηκε τις ευχές τους για καλή επιτυχία στον έντονο προεκλογικό του αγώνα.

Όργωσε τον κάμπο της Νάουσας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης


Στις τοπικές κοινότητες του «κάμπου» της Νάουσας βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Τα μηνύματα που έλαβε από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, παρά τις δύσκολες συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν, ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα προς το πρόσωπο του, αφού ως βουλευτής πάλεψε κατά την διάρκεια των  θητειών του  για αυτά. Ο κ. Τσαβδαρίδης ανήγγειλε στους κατοίκους του Στενημάχου, του Κοπανού, της Επισκοπής, της Μαρίνας και των άλλων κοινοτήτων, τις πρόσφατες ενέργειες και  επαφές του με την διοίκηση του ΕΛΓΑ, οι οποίες αφορούσαν την καταβολή των αποζημιώσεων από τις θεομηνίες που υπέστη η περιφερειακή μας ενότητα τα τελευταία χρόνια.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στο πεδινό τμήμα της Νάουσας, τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, κοντά σε φίλους και γνωστούς, κοντά σε ανθρώπους του μόχθου, οι οποίοι δίκαια αγωνιούν για τις αποζημιώσεις που έχουν να λαμβάνουν από τον ΕΛΓΑ από τις θεομηνίες που υπέστησαν οι παραγωγές τους. Τους διαβεβαίωσα ότι προσπάθησα, για πολλοστή φορά , και σε συνάντηση μου με τον κ. Έξαρχο και τους υφισταμένους του, έλαβα την διαβεβαίωση ότι οι αποζημιώσεις θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται τμηματικά στην Ημαθία από τις 20 Ιανουαρίου» είπε στους συμπολίτες του, ο κ. Τσαβδαρίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο