Η ανακοίνωση της Π.Υ. Βέροιας για την πυρκαγιά στην ΕΑΣ και άλλα δύο περιστατικά

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου, αναφορικά με την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΑΣ Βέροιας, πυρκαγιά σε οικία στο Σταυρό Ημαθίας και πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένους στάβλους στο Μακροχώρι:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας  την 14-02-2014 και περί ώρα 18.17’, κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς εντός κτιρίων  εργοστασιακού συγκροτήματος (πρώην εκκοκκιστήριο), στη Δ.Κ. Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας   (πρώην  Ε.Α.Σ. Βέροιας) .
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές μόνο ζημιές.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος  η Υπηρεσία μας επενέβη με έξι (6) Πυροσβεστικά οχήματα και δεκαέξι  (16) άνδρες, ενώ στο έργο της συνέδραμαν η Π.Υ. Νάουσας   με ένα
(1) όχημα και δύο (2) άνδρες , η Π.Υ. Αλεξάνδρειας με ένα (1) όχημα και δύο (2) άνδρες  , καθώς και ο Δήμος Βέροιας ο οποίος συνέδραμε με μία (1) υδροφόρα και ένα (1) σκαπτικό μηχάνημα (JCB) .
Το έργο  της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας Επιπυραγός Κουβακάς Αλέξανδρος. 
Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.  

Την  15-02-2014 και περί ώρα 01.24’ η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε, για κατάσβεση πυρκαγιάς που προκλήθηκε σε κουζίνα ισόγειας μονοκατοικίας   ,ιδιοκτησίας  Αλαμάνη Ευτυχίας  στο  1ου χλμ  Ε.Ο. Τ.Κ. Σταυρού –Γιαννιτσών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές , ενώ απεγκλωβίστηκε-διασώθηκε ο  σύζυγος της ανωτέρω ιδιοκτήτριας Αλαμάνης Θεόδωρος του Δημητρίου ο οποίος μεταφέρθηκε από το Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Ν. Βέροιας. 
Στην εν λόγω πυρκαγιά η Υπηρεσία μας επενέβη με δύο  (2) οχήματα και πέντε (5) άνδρες. 
Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Επίσης την ίδια ημέρα και περί ώρα 15.20’, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για κατάσβεση πυρκαγιάς σε πρανές αγροτικού δρόμου η οποία επεκτάθηκε σε περιφραγμένο αγροτεμάχιο όπου υπήρχαν εγκαταλελειμμένοι στάβλοι στην τοποθεσία ‘Δάσος’ της Δ.Κ. Μακροχωρίου, Δήμου Βέροιας.

Από την πυρκαγιά    , κάηκαν ξερά χόρτα σε έκταση πέντε (5) περίπου στρεμμάτων ενώ επίσης προκλήθηκαν και υλικές ζημιές σε λυόμενη  κατασκευή.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε ένα (1) όχημα της   Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μας με τρεις (3) άνδρες.

 Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο