Η μεταφορά φυσικού αερίου στη Βέροια απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο

Για την επαφή που είχε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ιταλικής εταιρίας CTIP Oil & Gas, κ. Reda Ginena, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης (18/2), ο δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης. Η συνάντηση, όπως είπε, είχε  σκοπό τη διερεύνηση της προοπτικής μεταφοράς φυσικού αερίου στην πόλη.  

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε πως η έλευση του φυσικού αερίου στη Βέροια θα βοηθήσει τον τόπο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Βέβαια, το θέμα που προκύπτει είναι ότι το δίκτυο της πόλης οφείλει να το δημιουργήσει ο δήμος, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης "για να γίνει αυτό, πρέπει να δούμε το δήμο ως επιχειρηματία, να αναζητήσουμε πελάτες και να ρισκάρουμε", και συνέχισε λέγοντας πως πρώτα θα πρέπει να γίνει μια γραπτή πρόταση της εταιρίας και έπειτα θα γίνει μια τεχνοοικονομική μελέτη, από τη μεριά του δήμου, για να δουν που βαδίζουν.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης δήλωσε:"Ας ελπίσουμε ότι η έλευση του φυσικού αερίου θα βοηθήσει τον τόπο".

Ο Γιάννης Παπαγιάννης υπογράμμισε πως δεν του αρέσει ο "δήμος επιχειρηματίας" και αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας: "Ή θα έχουμε ένα δήμο που θα λειτουργεί θεσμικά ή θα έχουμε ένα δήμο επιχειρηματία".

Θετικός εμφανίστηκε στο άκουσμα του φυσικού αερίου στη Βέροια, ο Νίκος Μπέκης, ενώ ο Αντώνης Μαρκούλης τόνισε πως ο αγωγός φυσικού αερίου απέχει από τη Βέροια μόλις 45 χιλιόμετρα και ο δήμος δεν απολαμβάνει τα οφέλη. 

Ρεπορτάζ: Σοφία Τσεκούρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο