"ΗΜΑΘΙΩΝ": Το Παγκράτιο Άθλημα παρουσιάστηκε στο 5ο Λύκειο Βέροιας

Δ.Τ.: Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.), δόθηκε άδεια στην ομοσπονδία και στους κατά τόπους αναγνωρισμένους προπονητές από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε κατά το σχολικό έτος 2014-2015 να γίνει παρουσίαση του Παγκρατίου στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια), με σκοπό την διάδοση του αθλήματος και την ενημέρωση των μαθητών για τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που το συνοδεύουν στη σύγχρονη εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό, αθλητικός σύλλογος "ΗΜΑΘΙΩΝ" Βέροιας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου παρουσίασε το Παγκράτιο Άθλημα στους μαθητές και καθηγητές του 5ου Λυκείου Βέροιας ενώ προηγουμένως έγινε μια μικρή ιστορική αναφορά στο αρχέγονο παγκράτιο και την προσπάθεια αναβιώσεις του στην σύγχρονη εποχή.

Οι μαθητές παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένοι από την μοναδική δυναμική που προσφέρει το Παγκράτιο Άθλημα συνδυάζοντας λαβες πάλης και πυγμαχίας με την παράσταση να κλέβουν οι μικρότεροι αθλητές του συλλόγου μας και το προπαιδικό τμήμα.

Οι παρουσιάσεις από το σύλλογο μας θα συνεχιστούν και σε αλλά σχολεία της πολης μας σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές το μοναδικό μαχητικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ άθλημα, την μητέρα ΟΛΩΝ των πολεμικών τεχνών... ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΘΛΗΜΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο