Μέτρα για την τήρηση της τάξης στον αγώνα Βέροια - Εργοτέλης

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκε η απόφαση μέτρων τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου για την 27η αγωνιστική πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2014 - 2015, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ – Π.Α.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ», το Σάββατο 07-03-2015 και ώρα 15:00΄ στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Συγκεκριμένα, η αστυνομική αρχή δια του εκπρόσωπου της, λαμβάνοντας υπόψη:
-την επικινδυνότητα του αγώνα
-τις εκτιμήσεις κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας
-την κρατούσα κατάσταση του γηπέδου αναφορικά με τη δυνατότητα ασφαλούς διαχωρισμού των φιλάθλων, συμφώνησε στη μη χορήγηση εισιτηρίων για φιλάθλους φιλοξενούμενης Π.Α.Ε. Αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της ομαλής τέλεσης του αγώνα, τήρησης της τάξης και προστασίας αθλητών, παραγόντων, επισήμων και φιλάθλων των δυο ομάδων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής: 
1. Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να εκδώσει μέχρι 1000 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των διαρκείας - ανταλλαγής, ως ακολούθως:
-ΘΥΡΑ 1-6 : 400 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
-ΘΥΡΑ 2 : 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
-ΘΥΡΑ 3 : 100 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
-ΘΥΡΑ 4 : 200 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2. Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών 1, 2, 3, 4, 6. Η είσοδος φιλάθλων για τις κερκίδες Θ6 θα γίνει από τη Θ1. Η είσοδος Θ6 θα παραμείνει κλειστή.

3. Τυχόν φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ που θέλουν να παρακολουθήσουν τον εν λόγω αγώνα, να προσέλθουν μεμονωμένα στο Στάδιο Βέροιας και να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες του γηπέδου, μόνο εφόσον είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο, χωρίς να φέρουν διακριτικά της ομάδος τους.

4. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης έναντι Δημοτικού Σταδίου, επιτηρούμενα από αστυνομική δύναμη Α.Τ. Βέροιας.

5. Με μέριμνα της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην Θύρα 3VIP.

6. Οι θύρες του Σταδίου Βέροιας να ανοίξουν δύο (02) ώρες πριν την έναρξη. 

7. Η προσέλευση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να γίνει μεμονωμένα. 

8. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Σταδίου Βέροιας, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

9. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο ή σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

10. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

11. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε φιάλες, κύπελλα, κούπες ή κουτιά κάθε μορφής, ως επίσης και άλλα αντικείμενα που έχουν κατασκευασθεί από γυαλί ή κάθε άλλο εξαιρετικά σκληρό υλικό.

12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας, φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

13. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχει υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

14. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ πριν την ανάπτυξη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

15. Αμφότερες οι Π.Α.Ε. μέχρι την 10:00΄ ώρα της 05-03-2015 το αργότερο, να γνωστοποιήσουν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας (fax:2106991762) τα ακόλουθα στοιχεία:

α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δυο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ΄ αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο – κινητό τηλέφωνο) την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων – υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία – συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

γ. Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ΄ αρίθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη ΣΥΝΗΘΟΥΣ αστυνομικών μέτρων από 13.00΄ ώρα της 07-03-2015, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για 1:200 θεατές, ήτοι 5 τουλάχιστον άτομα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ.-Τ.Α. Βέροιας), στην Δ.Ε.Α.Β. και στην διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

16. Αμφότερες Π.Α.Ε. με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο