ex-Αιρετικά: Να... μπει κανείς ή να μην... μπει;

Θέμα με την αίτηση του Γιώργου Μελιόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" να μην συμπεριλαμβάνεται στις κληρώσεις για παραλαβή έργων,  καθώς και θέμα με την παραίτηση του επικεφαλής του συνδυασμού "Δικαίωμα για Νέα Βέροια", Γιάννη Παπαγιάννη από παραλαβή έργου (κατασκευή τοιχίου), τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος, αναφέροντας τους λόγους που ζητά την εξαίρεσή του από τις κληρώσεις που αναδεικνύουν δημοτικούς συμβούλους για παραλαβή έργων, δήλωσε πως, από τη στιγμή που έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, έχει εκ προοιμίου πάρει πολιτική θέση και και δεν επιθυμεί να εμπλακεί το όνομά του σε έργα που δεν έχει καμία εποπτεία κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, παρά μόνο στο τέλος. Με λίγα λόγια, δεν θέλει να ασκήσει διοίκηση μαζί με την διοικούσα παράταξη και αποφεύγει κάθε ευθύνη που, ενδεχομένως, να υπάρξει.

Πρόκειται για μία στάση που δεν είναι ασυνήθιστη για τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέση γνωστή και σεβαστή, καθώς ξεκάθαρα τονίζουν πως δεν διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου, ούτε την συνδρομή τους σε αυτή, παρά μόνο επιθυμούν να ασκούν αντιπολίτευση, προς όφελος της εργατικής τάξης και γενικότερα των μικρομεσαίων στρωμάτων

Και, μεταξύ μας, πολύ καλά κάνει ο κ. Μελιόπουλος, καθώς ο αντίλογος που έγινε στην στάση του, ότι δηλαδή "υπάρχουν χαρτιά" ή ότι "θα βλέπει το έργο κατασκευασμένο", είναι αβάσιμος... Γιατί; Μα, επειδή δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έργα ολοκληρώθηκαν στα... χαρτιά, πληρώνοντας μάλιστα τον εργολάβο, αλλά στην πραγματικότητα τα έργα ήταν... ανύπαρκτα ή ημιτελή. Αντίστοιχα, πολλές είναι οι περιπτώσεις έργων που κατασκευάστηκαν και ήταν - φαινομενικά - εντάξει, αλλά στην δεν ήταν... Ας πάρουν την ευθύνη αυτοί που έχουν την εποπτεία των έργων από την αρχή μέχρι το τέλος...

Από την άλλη, συζητήθηκε και αίτηση του Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος όμως, όχι μόνο δεν ανέφερε στην αίτησή του τους λόγους (όπως σαφώς προβλέπεται από τον κανονισμό), αλλά και όταν ήρθε η ώρα για να συζητηθεί το θέμα, έφυγε από την αίθουσα, χωρίς να το πάρει είδηση κανείς. Συνεπώς, δεν μάθαμε γιατί δεν ήθελε να υπογράψει για την παραλαβή ενός τοιχίου, αναφέροντας απλά ότι η επιλογή του έγινε σε μία από τις συνεδριάσεις που έλειπε.

***

Εν κατακλείδι, η στάση των δύο επικεφαλής καταδεικνύει πως ο ρόλος τους είναι αντιπολιτευτικός. Ως αντιπολίτευση, είναι αποδεκτή και σεβαστή η θέση τους. Αν, όμως, κάποιος θα ήθελε κάποτε να γίνει Δήμαρχος, αυτή η στάση (όπως και η μη συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή και άλλα σημαντικά όργανα) δείχνει ξεκάθαρα πως δεν αρμόζει σε θέσεις ευθύνης. 

Δηλαδή, για αντιπολίτευση κάνουν - ειδικά ο Γ. Μελιόπουλος, που κάνει σοβαρή και μετρημένη αντιπολίτευση, με σταθερότητα, αξιοπρέπεια, μακριά από λαϊκισμούς και φανφάρες - όχι όμως για Δήμαρχοι.



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο