Αναγνώστης: Δεν μπορούμε να περάσουμε από το πάρκο Αγ. Αναργύρων

Μήνυμα Αναγνώστη: Δεν θέλω να το παίξω  γκρινιάρης  και ότι όλα αυτά που συμβαίνουν  γύρω μου με εκνευρίζουν αλλά είμαι ένας πολίτης της Βέροιας φορολογούμενος που ζω κοντά στο πάρκο των Αγ. Αναργυρων και όσο αφορά το θέμα με τα σκυλιά νομίζω πως έχει παραγίνει. 

Κάθε μέρα και βράδυ γαβγίζουν και έχουνε απλωθεί σε όλο το πάρκο με αποτέλεσμα να μην τολμάει κόσμος να περπατάει και να χαίρετε την βόλτα του. 

Κάθε πρωί μια γυναίκα που βγάζει το σκυλάκι της βόλτα για πιπί σέρνει από πίσω της και όλα τα σκυλιά της περιοχής, ο λόγος επειδή έχει αναλάβει να τα ταΐζει δίπλα από τους Αγίους Αναργύρους. Λυπάμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι που δίνονται τόσο πολύ στα σκυλιά μισούν τους ανθρώπους. 

Φτάνει πια, αυτό το πράγμα γίνετε όλη μέρα! Δεν μπορεί επιτέλους πια κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του;  Και αν πραγματικά αυτές οι γυναίκες θέλουν να κάνουν αληθινό έργο ας βοηθήσουν κανένα ηλικιωμένο που πιθανόν να είναι μόνος του στον κόσμο και έχει ανάγκη συμπαράστασης.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Απολυτο δικαιο εχει ο αναγνωστης.
    Τα αδεσποτα σκυλια αποτελουν πολυ μεγαλο προβλημα για την πολη της Βεροιας.
    Στο παρκο των αγιων αναργυρων επιτεθηκαν παλαιοτερα στη μητερα μου με αποτελεσμα να οδηγηθει στο νοσκομεο με εξαρθρημα ωμου.

    Και πολλοι αλλοι συμπολιτες μας και παιδια δεχθηκαν κατα καιρους επιθεσεις.

    Πρσφατα διαβασα για την επιθεση που δεχθηκαν με σοβαρες δαγκωματιες συμπολιτες μας στο Σελι.

    Παρα πολλα παραπονα εκφραζονται καθημερινα και απο πολλους αλλους κατοικους.

    Προσωπικα απευθυνθηκα στο δημο-ματαια ομως διοτι επικαλουνται το νομο και δικαιολογουνται οτι δε μπορουν να συλλεξουν τα αδεσποτα.

    Με τη στειρωση κυριοι δε λυνονται τα προβληματα...

    Ζωονοσοι-κοπρανα παντου-ακαθαρσιες και σκουπιδια και ακομη περισσοτερο επιθεσεις...

    Ολα αυτα συμβαινουν και μαλιστα με μια ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ δημοτικη αρχη.

    Τι μπορει να περιμενει κανεις απο τις δημοτικες αρχες που κακοποιησαν και κατεστρεψαν την πολη( πλατεια ωρολογιου και παρκο ελιας) ;

    Να δειξουν ευαισθησια για ενα τοσο σοβαρο θεμα;

    Ουτε το παραμικρο ψηγμα πολιτισμου δεν εχουν.
    Μπορει εντελει τα ψηφουλακια των ζωοφιλων να ειναι πιο σημαντικα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελισάβετ25/7/15, 9:34 μ.μ.

    Mήπως αναρωτηθήκατε ποιός δημιούργησε το πρόβλημα; Οι εντιμότατοι συμπολίτες μας που τώρα παραπονιούνται είναι που είτε εγκατέλειψαν ζώα, είτε άφησαν τα ζώα τους να αναπαράγονται γιατί δεν θεωρούν τη στείρωση απαραίτητη και προτιμούν να σκορπούν τα κουτάβια εδώ και κει.
    Και όμως σε όλες τις άλλες χώρες η στείρωση είναι υποχρεωτική για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων όπως και το τσιπάρισμα.
    Πηγαίνετε να παραπονεθείτε λοιπόν στους τσοπαναραίους του Σελίου και όχι μόνο, στους σπορτίφ κυνηγούς μας που κάνουν το κέφι τους και μετά πετάνε τα ζώα που δεν τους είναι χρήσιμα, στους χωρικούς που πετάνε τα κουτάβια στο διπλανό χωριό και εκείνοι με τη σειρά τους στην πόλη - θα τα βολέψουν λένε, τα ζώα έχουν τον τρόπο τους.
    Γιατί η ανευθυνότητα και ασυνειδησία των ανθρώπων δημιουργεί αθώα θύματα.
    Όσο για την ευαισθησία προς τους ανθρώπους που κάποιοι επικαλείστε, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Όποιος είναι ευαισθητοποιημένος θα ενδιαφέρεται για κάθε περίπτωση στον περίγυρό του, αρκεί να νοιάζεται με έργα και όχι πίνοντας το καφεδάκι του και δαιμονοποιώντας τα άτυχα ζώα και του άτυχους φιλόζωους που τουλάχιστον καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς καμία στήριξη από τις αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mήπως αναρωτηθήκατε ποιός δημιούργησε το πρόβλημα; Πολλοί από αυτούς που παραπονιούνται είτε έχουν εγκαταλείψει ζώα, είτε άφησαν τα ζώα τους να αναπαράγονται γιατί δεν θεωρούν τη στείρωση απαραίτητη.
    Κι όμως στο εξωτερικό είναι υποχρεωτική η στείρωση καθώς και το τσιπάρισμα όλων των ζώων.
    Πηγαίνετε λοιπόν να παραπονεθείτε στους τσοπαναραίους του Σελίου και όχι μόνο, στους σπορτίφ κυνηγούς που για να κάνουν το χόμπι τους χρησιμοποιούν τα ζώα που τους κάνουν και ξεφορτώνονται όπως όπως τα ακατάλληλα, τους χωρικούς που ξεφορτώνουν τα ανεπιθύμητα κουτάβια στο διπλανό χωριό και εκείνοι με τη σειρά τους στη πόλη- κάποιος θα τα φροντίσει, θα βρουν το δρόμο τους λένε.
    Όσο για την ευαισθησία προς τον συνάνθρωπο, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ο ευαισθητοποιημένος άνθρωπος νοιάζεται για κάθε περίσταση που απαιτεί φροντίδα στον περίγυρό του.
    Η ανευθυνότητα και η ασυνειδησία είναι που δημιουργούν αθώα θύματα. Δεν οδηγεί πουθενά να δαιμονοποιούμε τα ζώα που σίγουρα δεν ευθύνονται για την κατάσταση, καθώς και τους φιλόζωους που καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες χωρίς καμία στήριξη από τις αρχές.
    Όσο για τις επιθέσεις είναι υπεύθυνος ο Δήμος και οποιδήποτε αγωγή θέλει να κάνει κανείς γίνεται εναντίον του αφού είναι υπεύθυνος για την περισσυλογή των αδέσποτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο