Δικαίωση Αποστράτων από ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου

Φέρεται σε γνώση των μελών της ΕΑΑΣ, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο σε πρότυπη (πιλοτική) δίκη, δικαίωσε τους προσφυγόντες επαναφέροντας τις συντάξεις όσων είχαν προσφύγει κατά της απόφασης για τις διπλές μειώσεις που επεβλήθησαν στους συνταξιούχους στρατιωτικούς το 2012.

Η αρχική μείωση των σύνταξης των Στρατιωτικών ήταν μεταξύ 15% - 18%, αλλά επεβλήθησαν και οι μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Επρόκειτο για διπλές μειώσεις που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Από το 2009, οι συντάξεις των απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέστησαν απώλειες της τάξεως άνω του 52%.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των 3ων ΕΑΑ, εξέφρασε την άποψη ότι: «H απόφαση της Ολομελείας θα εφαρμοστεί σε όσους συναδέλφους είχαν ασκήσει, νόμιμα και εμπρόθεσμα, έφεση κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους βάσει του Ν. 4093/2012 (λόγω της διαδικασίας της πιλοτικής δίκης), ενώ όσοι δεν είχαν ασκήσει θα πρέπει να απευθύνονται στους νομικούς τους παραστάτες για τη διερεύνηση δυνατότητας ενδεχομένων δικαστικών ενεργειών.»

Παράρτημα της ΕΑΑΣ, ήλθε σε επαφή με δικηγόρο που πρότεινε την υποβολή αίτησης κάθε ενδιαφερομένου προς το ΓΛΚ για την αποκατάσταση της σύνταξης στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα Γραφεία μας. 

Για το ΤΣ/ ΕΑΑΣ Ημαθίας,
Ο Πρόεδρος, Αντιστράτηγος εα Κων. Β. Κωνσταντάρας
Ο Γραμματέας, Αντισυνταγματάρχης εα Ιωάν. Πανταζής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο