Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών στο Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας

Την Τετάρτη 01/07/15 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Βέροιας δωρεάν εμβολιασμός για τα παιδιά των άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, με βάση το εθνικό πρόγραμμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνεργασία της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ στο Πρόγραμμα Εμβολιά-ζουμε  στο οποίο εθελοντές γιατροί  πραγματοποιούν δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με εμβόλια που παρέχει η ανωτέρω Μ.Κ.Ο. 

Η καταγραφή των παιδιών που εμβολιάζονται είχε ξεκινήσει από το Δημοτικό Ιατρείο.

Ο απολογισμός της σημερινής ημέρας είναι: από τα 65 παιδιά που ήταν καταγεγραμμένα στη λίστα και προσκλήθηκαν , προσήλθαν κι εμβολιάστηκαν 49 παιδιά. Διατέθηκαν συνολικά  86 εμβόλια από τη Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν ήρθαν αν και είχαν ενημερωθεί: 16 παιδιά, λόγω ασθένειας, αμέλειας ή συμμετοχής σε κατασκηνωτικά προγράμματα. Ο εμβολιασμός των ωφελούμενων παιδιών, που δεν προσήλθαν θα γίνει την επόμενη φορά μαζί με τα καινούρια παιδιά που θα προκύψουν. Από τα παιδιά που εμβολιάστηκαν σήμερα, τα 16 ήταν από ανασφάλιστες οικογένειες που προσήλθαν στο Δημοτικό Ιατρείο για πρώτη φορά..  

Η εκστρατεία του εμβολιασμού συνεχίζεται ως δράση του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, γι’ αυτό καλούμε τις οικογένειες που είναι ανασφάλιστες ή έχουν βιβλιάριο απορίας, ή τους φορείς που γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία κλπ),  να απευθύνονται στο Δημοτικό Ιατρείο, ώστε να συμμετάσχουν στον επόμενο εμβολιασμό που θα πραγματοποιηθεί περίπου το Σεπτέμβριο του 2015.

Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τα μέλη της Μ.Κ.Ο. Αποστολή Άνθρωπος του προγράμματος <<Εμβολιά-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα>>, κ. Βίκη Κουτσογιαννοπούλου και την κ. Ειρήνη Πανάγου, του διοικητικού τμήματος, την κ. Μαρία Αραμπατζή και την κ. Σταυρούλα Παπαχατζή εθελόντριες παιδίατροι του Δημοτικού Ιατρείου Βέροιας, την εθελόντρια νοσηλεύτρια του Δημοτικού Ιατρείου κ. Ιωάννα Λάτσιου και την υπεύθυνη επικοινωνίας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Χρυσούλα Λιόλιου για τις εθελόντριες νοσηλεύτριες που συμμετείχαν στη δράση την κ. Κατερίνα Μπάμιατζη, την κ. Δήμητρα Ραταντζίδου και την κ. Αντωνία Αλεξίου. Το συντονισμό του όλου προγράμματος είχε η κοινωνική λειτουργός του Δημοτικού Ιατρείου κ.  Σοφία Γούτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο