Η Ελλάδα πρώτη στα μετάλλια στο Βαλκανικό MTB στη Νάουσα

Ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή) με μεγάλη επιτυχία το Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ο Δήμος Νάουσας και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, υπό την αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Ποδηλασίας.

Οι ξένες αποστολές αναχώρησαν από την Νάουσα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, μετά τις απονομές των μεταλλίων, ευχαρίστησε τους επικεφαλής των ομάδων για την συμμετοχή τους και το ιδιαίτερο θέαμα που πρόσφεραν, όπως επίσης και τους ανθρώπους της Ε.Ο.Π. και της Ε.Π.Σ.Μ.Α.Θ. για την συνεργασία τους. Υποσχέθηκε ακόμη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την καθιέρωση ενός διεθνή αγώνα αντοχής. Η διαδρομή του αγώνα αυτού, θα δίνει την δυνατότητα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής. Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας και ιδιαίτερα στους δύο Βαλκανιονίκες της κατηγορίας Elite Περικλή Ηλία και Δημήτρη Αντωνιάδη.

Ο πίνακας μεταλλίων, που έφερε τα Ελληνικά χρώματα στην κορυφή, έχει ως εξής:

ΘΕΣΗ
ΧΩΡΑ
ΧΡΥΣΑ
ΑΣΗΜΕΝΙΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
1.
ΕΛΛΑΔΑ
2
1
2
2.
ΣΕΡΒΙΑ
2
3.
ΒΟΣΝΙΑ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
1
2
4.
ΚΥΠΡΟΣ
1
5.
ΤΟΥΡΚΙΑ
1
3
6.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
1
1
7.
FUROM
1

Να σημειωθεί ότι ο έφηβος ποδηλάτης της Εθνικής μας ομάδας Στέφανος Βασιλαντωνάκης εγκατέλειψε την κούρσα λόγω υγείας και τελικά δεν βαθμολογήθηκε.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα BMX-4X – Μελέσσες Ηρακλείου Κρήτης

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι 65 αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα BMX και τετραπλού κρος (4Χ) που έγινε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του A.O. MINOAN CAMP στις Μελέσσες Ηρακλείου Κρήτης.

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ
1. Παναγιώτης Κορφιάτης (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ)
2. Γεράσιμος Παπουτσάκης (ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ)
3. Κώστας Καρράς (ΑΟ MINOAN CAMP)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1. Μαρία Μιχαλογιαννάκη (ΑΟ MINOAN CAMP)
2. Βαλέρια Φραγκιαδάκη (ΑΣΓΗ ΔΟΞΑ)
3 Αναστασία Παπαδημητρίου (ΠΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ)

ΕΦΗΒΟΙ
1. Βασίλης Γεωργακόπουλος (ΠΟΗ ΠΕΛΟΤΟΝ)
2. Μιχάλης Ζαϊμάκης (ΑΟ MINOAN CAMP)
3. Παναγιώτης Στέργιος Παπαθεολόγου (ΠΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ)

ΠΑΙΔΕΣ
1. Γιάννης Πλουμάκης (ΑΟ MINOAN CAMP)
2. Στέλιος Πρικόπ (ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ)
3. Επαμεινώνδας Κουβαριτάκης (ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ)

4Χ (Four Cross)
1. Γιάννης Κορφιάτης (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ)
2. Κώστα Χωρινός (ΠΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ)
3. Γιάννης Κακαβελάκης (ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ)

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟ Φοίνικας Αθηνών στερήθηκε των υπηρεσιών - του άτυχου αθλητή Θανάση Χριστοδούλου (θα αγωνιζόταν στην κατηγορία παίδων), ο οποίος υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι στην διάρκεια των δοκιμαστικών - και της αδελφής του Κωνσταντίνας (θα αγωνιζόταν που τον συνόδεψε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) . Ο πρόεδρος του συλλόγου και γ.γ. της ΕΟΠ κ. Διονύσης Λιατσής ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑ.Γ.Ν.Η. για την άμεση αντιμετώπιση και περίθαλψη του νεαρού αθλητή, ο οποίος προβλέπεται να απουσιάσει τους επόμενους 3 μήνες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο