Επί ποδός η Αστυνομία για το 3ημερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη Βεργίνα

Επί ποδός ήταν από το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, έχοντας μάλιστα συνδρομή από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της έλευσης νεαρών που συμμετέχουν στο 3ημερο "Φεστιβάλ Ελευθερίας", που ξεκινά σήμερα, στην περιοχή "Πλατάνια", στη Βεργίνα.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, καταφθάνουν στη Βέροια με τρένο και με ΚΤΕΛ φτάνουν στη Βεργίνα. Για λόγους προληπτικούς η αστυνομία αποφάσισε πως πρέπει να τους παρακολουθεί διακριτικά στην πορεία τους προς το Φεστιβάλ, κατευθύνοντάς τους μάλιστα απευθείας στα ΚΤΕΛ.
Μάλιστα, το ΚΤΕΛ Ημαθίας έβαλε έκτακτο δρομολόγιο προς Βεργίνα, ώστε να μεταφερθούν άμεσα οι συμμετέχοντες στον χώρο του Φεστιβάλ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν σημειώθηκε κανένα θέμα από τη μετάβαση των νεαρών από το Σ.Σ. Βέροιας μέχρι και τη Βεργίνα. Ωστόσο, ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στον Σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα, όπου - σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού ηλεκτρονικού Τύπου-  περίπου 100 άτομα που επιθυμούσαν να επιβιβαστούν στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, δεν έκοψαν εισιτήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ αυτών και υπαλλήλων του ΟΣΕ και παρενέβη η αστυνομία.

Τι είναι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σύμφωνα με την σελίδα 3daysoffreedom.wordpress.com: ΤΟ μεγαλύτερο DIY FESTIVAL στην ελλάδα επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά και ετοιμάζεται και εφέτος να προσφέρει ατόφια βρώμικη UNDERGROUND μουσική με συγκροτήματα από ολόκληρη την ελλάδα όπως και από το εξωτερικό.

Ένα φεστιβάλ που έχει ως βάση του την αυτοοργάνωση. μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες οργανώνουμε τις επιθυμίες μας και προβάλουμε τον δικό μας πολιτισμό μέσα από τη μουσική και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Tον δικό μας πολιτισμό που μιλά για ελευθερία για αλληλεγγύη και αγώνα ενάντια στους καταπιεστές μας και την κοινωνία της υπακοής. Μας είναι όχι μόνο ξένη, αλλά και εχθρική κάθε αντίληψη που επιβάλει την εμπορευματοποίηση της ζωής και τη μιζέρια. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το φεστιβάλ, θα στηρίξουμε τις εξής κινηματικές δομές και ανάγκες:

-Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

-Εξοδα διωκόμενων αγωνιστών Βέροιας

-Αυτοδιαχειριζόμενο studio γιάφκα records

-Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου φωτοτυπείου στη Βέροια

-Τυπογραφική κολεκτίβα DRUCK (θεσ/νίκη)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Βαγγέλης24/7/15, 6:30 μ.μ.

    Για κάντε αν τολμάτε κι ένα ρεπορτάζ για το τι συμβάνει στο χώρο του "φεστιβάλ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο