Συνάντηση Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλου με τον Α. Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις. 

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε:

Το δημοψήφισμα δεν χρειάζεται καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί. Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ’ ένα συγκερασμό των διαφορών γιατί αλλιώς οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να αποφευχθεί το αδιέξοδο. 
Αυτές τις ημέρες κρίνεται το μέλλον και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία για να ανασάνει η κοινωνία. Μία τέτοια απόφαση είναι απαραίτητη ιδίως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, με τις κλειστές τράπεζες, τον έλεγχο κεφαλαίων, τους περιορισμούς αναλήψεων, το στέγνωμα της αγοράς, την απελπισία των συνταξιούχων και την απόγνωση των επιχειρήσεων.
Εμείς λέμε ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη, ΝΑΙ στην λύση και ΟΧΙ στη ρήξη. Η θέση μας είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. 
Η Δημοκρατική Αριστερά στέκεται απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο με προώθηση προοδευτικών λύσεων.
Αυτά τόνισα στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπου συζητήσαμε τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι υπαρκτές οι διαφωνίες  που υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Όμως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται ο ελάχιστος κοινός πολιτικός τόπος. Στο πλαίσιο αυτό έχω ήδη συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Επικεφαλής του Ποταμιού, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τον Πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και η πρωτοβουλία που έχουμε λάβει για εθνική συνεννόηση μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται με όσους ανταποκρίνονται στην δημόσια πρόσκλησή μας”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο