Συνέδριο αφιερωμένο στην ησυχαστική θεολογία του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στη Μονή Καλλιπέτρας Βέροιας

Η διεθνής επιστημονική ένωση Palamas Seminar διοργάνωσε στην Βέροια από 19 έως 21 Ιουνίου 2015 διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στην ησυχαστική θεολογία του αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και μεγάλου αγίου της Ρωμιοσύνης Γρηγορίου Παλαμά.

Το συνέδριο, του οποίου την οργανωτική ευθύνη επωμίσθηκε ο Δρ. Κώστας Αθανασόπουλος (Open University UK),   εντάχθηκε με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος, στο πρόγραμμα των εφετινών Παυλείων.

Οι εργασίες του συνεδρίου διεξήχθησαν στην αγγλική. Από ελληνικής πλευράς  συμμετείχαν οι καθηγητές Γεώργιος Ι. Μαντζαρίδης (λόγω εκτάκτου κωλύματος δεν παρευρέθη αυτοπροσώπως, αλλά αναγνώσθηκε η αποσταλείσα εισήγησή του) και π. Νικόλαος Λουδοβίκος, οι Επίκουροι Καθηγητές Γεώργιος Παναγόπουλος και Θεόδωρος Χρήστου και ο ερευνητής Σπύρος Παναγόπουλος, ενώ μια πλειάδα εκλεκτών καθηγητών και ερευνητών από Πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής προσέδωσαν στην επιστημονική συνάντηση γνήσιο διεθνή χαρακτήρα.

Οι εργασίες του συνεδρίου φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλλίπετρας, η οποία βρίσκεται περί τα 12 χλμ. από τη Βέροια σε πυκνόφυτη υπώρεια λόφου, από όπου εποπτεύει κανείς την μοναδικού κάλλους κοιλάδα του Αλιάκμονα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο