Αναχώρησε από τη Βέροια η Εθνική ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών, που έγινε στο Σέλι και στη Βέροια, με φιλοξενία από το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η ελληνική αποστολή το μεσημέρι της Τετάρτης αναχώρησε ενθουσιασμένη από την 8ήμερη παραμονή της στη Βέροια και από τις ιδανικές συνθήκες που είχε για την σωστή προετοιμασία της ενόψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τον άλλο μήνα στο Αικατερίνμπουργκ της Ρωσίας.

«Είναι εντυπωσιακό αυτό που συνέβη στη Βέροια. Καθημερινά στις προπονήσεις μας υπήρχαν φίλαθλοι από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Και αυτό έδινε κίνητρο στους αθλητές» είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε τονίζοντας πως «είμαστε ευγνώμονες στον φορέα αθλητισμού και προσωπικά στον πρόεδρο Θεόφιλο Κορωνά, στον Δήμο Βέροιας και τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη για το ενδιαφέρον που έδειξε, καθώς και σε όλους αυτούς που τις μέρες αυτές φρόντισαν να μας παράσχουν το κάθε τι, ώστε η διαμονή μας να είναι η ιδανικότερη. Ευγνώμονες στους πολίτες της Βέροιας οι οποίοι μας έβλεπαν στον δρόμο και μας έλεγαν μια ευγενική και φιλόξενη καλημέρα».

Η αποστολή της Εθνική ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αποτελούνταν από 16 αθλητές, εκ των οποίων δύο Ούγγροι πρωταθλητές οι οποίοι με την συμμετοχή τους βοήθησαν τους έλληνες αθλητές στην καλύτερη και ισχυρότερη προετοιμασία τους. Επίσης στις προπονήσεις πήραν μέρος και δύο ταλέντα των συλλόγων της Βέροιας, ο Αλμπανάκης Κώστας και ο Λυκοστράτης Κώστας.

«Η προετοιμασία μας στη Βέροια πήγε πολύ καλά. Το Σέλι με το υψόμετρο που διαθέτει και τις καλές διαδρομές μέσα στο δάσος, προσφέρεται για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών, ενώ για τις ασκήσεις τεχνικής είχαμε στην διάθεσή μας την κεντρική σάλα του «Φιλίππειου» γυμναστηρίου» είπε ο Κώστας Βατσακλής και πρόσθεσε ότι «στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα προσπαθήσουμε στους άνδρες να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην πεντάδα και στις γυναίκες να ανέβουμε κατηγορία, να πάμε στην Α΄ κατηγορία, καθώς είναι πολύ νεανική ομάδα. Παράλληλα κοιτάμε και στο μέλλον καθώς την άνοιξη έχουμε το Παγκόσμιο, τα προολυμπιακά τουρνουά και σε ένα χρόνο τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο που αποτελούν το επιστέγασμα όλων των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων».

Τσιαλτσούδης: Έγινε η καλύτερη προετοιμασία
Κοντά στην αποστολή της ελληνικής ομάδας στο Σέλι και στη Βέροια, ήταν ο προπονητής των δύο συλλόγων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, του ΑΣΕΑ και ΟΕΑ Βέροιας, Γιώργος Τσιαλτσούδης.
«Ο συνάδελφος και φίλος Κώστας Βατσακλής μου είπε πως δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοιες συνθήκες πουθενά και έχουν κάνει την καλύτερή τους προετοιμασία. Ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να είχαν κάνει» δήλωσε ο Γιώργος Τσιαλτσούδης και τόνισε ότι «σε πανελλήνιο επίπεδο οι νεαροί αθλητές (παμπαίδων, παίδων, εφήβων) των δύο βεροιώτικων συλλόγων, τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στις 8 πρώτες ομάδες στην Ελλάδα. Φέτος είχαμε τον Λυκοστράτη Κωνσταντίνο στην κατηγορία παίδων που αξιολογήθηκε σαν Νο5, ενώ θα μπορούσε να φτάσει στο Νο3 και να είναι μέλος της Εθνικής Παίδων. Επίσης θα φύγουν φέτος δανεικοί σε συλλόγους ο Αλμπανάκης Κωνσταντίνος (Ολυμπιακός) με στόχο το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και με συμπαίκτη τον Ζουρόπουλο Κωνσταντίνο, Νο8 στην Ευρώπη, τον Τσιαλτσούδη Ευάγγελο στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΧΑΝΘ σαν Νο1 παίκτης και τον Λυκοστράτη Κωνσταντίνο στον Ταύρο για να παίξει Α2 και εφηβικό».
Ολοκληρώνοντας ο Γιώργος Τσιαλτσούδης τόνισε ότι «η Βέροια είναι σε υψηλό επίπεδο, είναι η «μητρόπολη» του πινγκ πονγκ στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως στις τελικές φάσεις εφήβων και παίδων, οι περισσότεροι αθλητές από την Λαμία και πάνω, είναι από τη Βέροια. Όμως για να ανέβει κι άλλο το επίπεδο, χρειάζονται τέτοια γεγονότα, όπως είναι η παρουσία της Εθνικής ομάδας και το καθιερωμένο πρωτάθλημα που γίνεται στη Βέροια στη μνήμη του αδικοχαμένου αδελφού μου».   
Στον αποχαιρετισμό της Εθνικής ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, υπενθυμίζουμε τα λόγια του Δημάρχου Βέροια Κώστα Βοργιαζίδη και του Προέδρου του ΚΑΠΑ Θεόφιλου Κορωνά:  Σας περιμένουμε και του χρόνου…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο