Ξεκινούν και πάλι τα μικροέργα στο Δ. Βέροιας - Θα "κινηθεί" και το σχολείο στα Γιοτζαλίκια;

Μετά από μία μεγάλη παύση, λόγω των κλειστών τραπεζών και των συνεχιζόμενων capital controls, τα μικροέργα στο Δήμο Βέροιας που γίνονται με εργολαβίες (αποκατάσταση οδών κλπ), πλέον ξεκινούν και πάλι, με την ελπίδα να ολοκληρωθούν πριν μας πιάσει ο χειμώνας.

Ωστόσο, ένα άλλο έργο που "κόλλησε", είναι αυτό του σχολείου στα Γιοτζαλίκια, καθώς και η κατασκευή των πέριξ και προς αυτό δρόμων. Όπως πληροφορούμαστε, δεν έχουν μείνει πολλά πράγματα να γίνουν, ωστόσο υπήρξε επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Δήμου ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα είναι έτοιμο για το... πρώτο κουδούνι.

Δεν γνωρίζουμε αν απασχολεί ιδιαίτερα τον Δήμο η σκέψη για το όσο το δυνατόν συντομότερη λειτουργία του ή έχουν επαναπαυθεί για του... χρόνου, ωστόσο θεωρούμε πως αν λυθούν τα θεματάκια χρηματοδότησης και αν όλοι (Δήμος και Ανάδοχος) δείξουν καλή θέληση, μέχρι τον Δεκέμβριο θα μπορούσε να είναι έτοιμο.

Αν είναι έτοιμο, λοιπόν, μέχρι τότε το Σχολικό Συγκρότημα, οι 15 μέρες των εορτών των Χριστουγέννων θα είναι μια καλή ευκαιρία για την... μετακόμιση. Άλλωστε, έχει γίνει και στο παρελθόν μεταφορά σχολείου στα μέσα της χρονιάς.

Προς τι τόση βιασύνη; Δύο οι λόγοι, κατά την άποψή μας: Ο πρώτος και βασικός, η ασφάλεια του κτιρίου. Είναι σε απομακρυσμένη περιοχή και σίγουρα θα απαιτείται φύλαξη, νυχθημερόν. Αλλά επειδή, ως γνωστόν, οι φύλακες δεν φτάνουν ούτε για τη μέρα, τι θα γινόταν; Θα είναι κρίμα ένα σχολείο πρότυπο, να δοθεί προς χρήση στους μαθητές με φθορές. Ο δεύτερος λόγος, επίσης σημαντικός, είναι οι μαθητές να επωφεληθούν από τα νέα δεδομένα, έστω και για 5-6 μήνες. Ειδικά για τους τελειόφοιτους του Λυκείου, θα ήταν σημαντικό.

Ποιος θα κάνει τη μετακόμιση; ΟΛΟΙ! Δημοτικοί Υπάλληλοι, Συμβασιούχοι με 5μηνα, πολιτικά πρόσωπα, μέλη Σωματείων, ειδικά όσων έχουν από το Δήμο προνόμια (παραχώρηση χώρων κλπ), εθελοντές...

Αν με το καλό γίνει, αυτό θα είναι το τελευταίο πρόβλημα και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κολλήσει στο... χαμαλίκι της μετακόμισης το θέμα.

Με τους δρόμους και τα μπαλώματα, είχαμε βάλει στοίχημα ότι δεν θα γίνουν και μάλλον το χάνουμε (ευτυχώς!). Πάμε... στοίχημα Δήμαρχε και για το σχολείο, να μας εκπλήξεις ευχάριστα; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο