Απο βδομάδα τα ψηφοδέλτια - Εκτιμήσεις για όλα τα κόμματα στην Ημαθία

Από την ερχόμενη εβδομάδα - όταν και προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές - θα αρχίσουν οι πρώτες ανακοινώσεις ψηφοδελτίων των κομμάτων, αν και ήδη κάποιοι άρχισαν τον προεκλογικό αγώνα...

Πρώτος και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ξεκίνησε ο Κώστας Λαπαβίτσας και τα μέλη της Ν.Ο. της "ΛΑ.Ε.", με τη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Δευτέρας.

Επίσης, κάποιοι υποψήφιοι μικρών κομμάτων, ξεκίνησαν να ανακοινώνουν μεμονωμένα την υποψηφιότητά τους, ενώ - επίσης μικρά κόμματα - έχουν ξεκινήσει διάφορες διαδικτυακές καμπάνιες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Επιπλέον, ξεκίνησαν να βλέπουν το φως κάποιες δημοσκοπήσεις, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη και άλλες... Πάντως, από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι όλα είναι ρευστά...

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχικές σκέψεις των περισσότερων υποψηφίων για "χαλαρό" προεκλογικό αγώνα, μάλλον θα αλλάξουν.

Βεβαίως, το ενδιαφέρον σχετικά με τις υποψηφιότητες παραμένει εστιασμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αφενός διεκδικεί τις 3 έδρες και αφετέρου, υπάρχει η αποχώρηση του Κώστα Λαπαβίτσα (σίγουρα) και ενδεχομένως και άλλων υποψηφίων, στο πλαίσιο της ανανέωσης προσώπων που θα επιχειρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την άλλη, δεν είναι και λίγοι αυτοί που κοιτάζουν με ενδιαφέρον το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Ενότητας", καθώς ο Κώστας Λαπαβίτσας δεν αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Ημαθία, αλλά στο Επικρατείας ή στην Β' Αθηνών. 

Ακόμη, περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., καθώς και η Ένωση Κεντρώων, οι "ορέξεις" της οποίας έχουν ανοίξει για τα καλά, μετά τα τελευταία - υψηλά για τα έως χθες δεδομένα - ποσοστά που σημείωσε στις προηγούμενες εκλογές. 

Αναφορικά με τους ΑΝ.ΕΛ., αν κρίνουμε από τη στάση πολλών τοπικών στελεχών, στην Ημαθία δεν φαίνεται να ξεπερνά το ποσοστό εισόδου. Τα πράγματα για ΠΟΤΑΜΙ και Χ.Α., αναμένεται να είναι ξεκάθαρα, αναφορικά - πάντα - για τις υποψηφιότητες, όπως και για το ΚΚΕ.

Τέλος, ενδιαφέρον θα έχει η στάση άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν αναγνωρίσιμη δράση στην Ημαθία, όπως το Ε.Πα.Μ. του Δ. Καζάκη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο