Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πανελλήνιο συνέδριο κατηχητών στην Παναγία Σουμελά (φώτο)

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετείχε στις εργασίες και την εξαγωγή πορισμάτων του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, που διοργανώνεται από την αρμόδια Συνοδική Επιτροπή και φέτος φιλοξενείται από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, στις εγκαταστάσεις της Παναγίας Σουμελά.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, που συνόδευε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, υποδέχθηκαν οι  Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Κοζάνης κ. Παύλος, Σισανίου κ. Παύλος και Κίτρους κ. Γεώργιος, καθώς και οι σύνεδροι έξω από τον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά. Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε δέηση και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.
Ακολούθησαν οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια η ανακοίνωση των πορισμάτων και προτάσεων των πέντε ομάδων εργασίας του συνεδρίου, ενώ ο κ. Ιερώνυμος είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικούς λόγους και να ενισχύσει τους νέους εργάτες του Ευαγγελίου στο θεάρεστο έργο που επιτελούν.
Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή (28/8), με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και στη συνέχεια στρογγυλή τράπεζα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο