Εκδήλωση του Δ. Νάουσας για UNESCO και CIOFF

Ο Δήμος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας  δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού και η Ελληνική Επιτροπή Νέων του CIOFF® συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ», επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των «70 ετών UNESCO- 45 ετών CIOFF®, 45 χρόνια συνεργασίας και ανάπτυξης».

Κεντρικές ομιλήτριες ήταν κυρία Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, και η κυρία Magdalena Tovornik, Εκπρόσωπος του CIOFF® στην UNESCO. 

Μέσα από τις παρεμβάσεις τους κατέστησαν σαφείς οι ρόλοι των δύο οργανισμών καθώς και η σημασία της αγαστής συνεργασίας τους για τη διάδοση, διάσωση και προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπογραμμίστηκε επίσης η μεγάλη σημασία  πραγματοποίησης ενός Φεστιβάλ CIOFF® (Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art- Διεθνές Συμβούλιο των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών) στη πόλη μας, καθώς με αυτό τον τρόπο γινόμαστε κομμάτι ενός παγκοσμίου δικτύου Φεστιβάλ.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νέων του CIOFF® σε θέματα Πολιτισμού κ. Νικόλαος Παπαπέσιος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης, αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ο βουλευτής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ενώ διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του καθηγητή Hugo Ifran, Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου του CIOFF® σε θέματα Πολιτισμού, και του κ. Antonio Mallozzi, Προέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νέων του CIOFF®. 

Ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την επέτειο οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Νίκη Καρατζιούλα και κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης, εκπροσωπώντας τον κ. Βοργιαζίδη, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Γραμμάτης εκπροσωπώντας τον Στρατηγό κ. Αντ. Νομικό, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Φωτιάδης, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, κα Γεωργία Μπατσαρά, κ. Απόστολος Εμμανουηλίδης, ο Προϊστάμενος Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Διον. Διαμαντόπουλος, και εκπρόσωποι του Τύπου, εκπρόσωποι λαογραφικών σωματίων κ.α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο