Ο Β. Μεϊμαράκης στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη είχε σήμερα στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τα βασικότερα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, με κυρίαρχα αυτά του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΣΕΣ 2014-2020, αλλά και το έλλειμμα υποδομών της περιοχής.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδέχτηκα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο μας συνδέει φιλία και συνεργασία πολλών ετών», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ μεταξύ άλλων και για την ετοιμότητα της Περιφέρειας για τη διεξαγωγή των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Αναφορικά με το τρέχον ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά το τέλος της συνάντησης τόνισε: «Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της ΝΔ ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επί έξι μήνες δεν απέδωσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 40 εκ. ευρώ, για μια σειρά από έργα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να σταματήσουν, να απολυθούν οι εργαζόμενοι που δούλευαν στα εργοτάξια και πλέον να κινδυνεύουν -αν δεν πάρει η χώρα παράταση του προγράμματος- να μην ολοκληρωθούν και να τα χρεωθεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα».

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Μεϊμαράκη για την υψηλή ετοιμότητα της ΠΚΜ να εντάξει έργα στο νέο πρόγραμμα, αλλά και για την τεράστια καθυστέρηση της κυβέρνησης που απήλθε στην έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου. «Κάθε μέρα που περνάει είναι καθυστέρηση στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέου εισοδήματος για τις περιοχές μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, συζητήθηκε η έλλειψη αναπτυξιακού νόμου κάτι που δε συνάδει με τις εθνικές αναπτυξιακές ανάγκες, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε «στο μεγάλο έλλειμμα στις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας (μετρό, λιμάνι, αεροδρόμιο κτλ.) και την απουσία της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες σε σχέση με το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είχαμε τρέξει ως Περιφέρεια μαζί με τα Επιμελητήρια σε πολύ επιτυχημένο βαθμό», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Καταλήγοντας, στη δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: «Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Η χώρα πρέπει σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που έχουμε μπροστά μας να είναι ενωμένη, να προχωρήσει με σταθερότητα και σιγουριά. Ευχόμαστε από την 21η Σεπτεμβρίου και μετά να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, διότι η χώρα δεν αντέχει άλλο ούτε την αστάθεια, ούτε την ακυβερνησία, ούτε τις ιδεοληψίες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Απόστολο Τζιτζικώστα «πολύ καλό φίλο» και επισήμανε: «Ο κάθε Περιφερειάρχης είναι ένας πολύ καλός θεσμικός συνεργάτης της κεντρικής κυβέρνησης και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό, επίλυση και συναπόφαση των πολυσύνθετων ζητημάτων που μας απασχολούν σήμερα. Ζητήματα που μπορούν να λυθούν κυρίως με τη λογική, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής και πολιτικής προσέγγισης που έχει ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο με το συγκεκριμένο περιφερειάρχη, με τον οποίο μας συνδέουν χρόνια φιλίας, κοινωνικών αγώνων και πολιτικών απόψεων. Μπορούμε αν συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε όλοι να προχωρήσουμε προς τα μπρος, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι τα πράγματα εύκολα, όμως έχουμε ελπίδα. Αισιοδοξούμε επειδή πιστεύουμε ότι εάν προκύψει μια κυβέρνηση που θέλει να νοικοκυρέψει τον τόπο και μπορεί να ολοκληρώσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσουν επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους είναι αναγκαίες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μπορούμε να πετύχουμε. Και μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Οι εκλογές συνήθως πολώνουν, δημιουργούν ένταση, διχάζουν. Εμείς ερχόμαστε με έναν ενωτικό λόγο, απλώνουμε το χέρι σε κάθε συμπολίτη μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής προτίμησης που θα έχει και του λέμε ότι είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να βρει η Ελλάδα το δρόμο που της αξίζει, ένα δρόμο πολύ καλύτερο για το μέλλον».

Ο κ. Τζιτζικώστας δώρισε στον κ. Μεϊμαράκη ένα λεύκωμα για τον Όλυμπο, με την ευχή «κι εσείς πολύ σύντομα να κατακτήσετε την υψηλότερη κορυφή», αλλά και την Πολιτεία του Πλάτωνα, διευκρινίζοντας, «σίγουρα το έχετε διαβάσει, αλλά έχει έρθει πια η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να ξαναφτιάξουμε τη χώρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο