Σκολίωση και κύφωση: Ποια σχολική τσάντα να προτιμήσετε;

Η κατάλληλη σχολική τσάντα κάθε χρόνο είναι μία βασική σκέψη των γονιών. Πολλά από τα παιδιά, αντιμετωπίζουν παθήσεις της σπονδυλικής στήλης όπως κύφωση (παθολογικό καμπούριασμα) ή σκολίωση και η σχολική τσάντα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις για να προστατεύει τους σπόνδυλους. 

Η ενδεδειγμένη λύση είναι οι τσάντες με ροδάκια, οι οποίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως γιατί το έδαφος σε πολλά μέρη του είναι ανώμαλο. Επιπλέον η στροφική κίνηση είναι ικανή να καταπονήσει τους μύες παραπάνω. 

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να δείξετε στο παιδί, πώς να κρατάει την τσάντα του στην καθημερινή μεταφορά της:

Θα πρέπει να πιάσει την τσάντα με γόνατα λυγισμένα και έπειτα να την σηκώσει. Όταν σηκωθεί όρθιο πρέπει να προσαρμόσει τους ιμάντες του σωστά στην πλάτη, ώστε να μην τον σφίγγουν, ούτε να είναι και χαλαροί.

Συμβουλέψτε το παιδί σας να μην παίρνει την τσάντα στον έναν ώμο, γιατί αυτό επιβαρύνει πολύ τον ώμο του. 

Να θυμάστε ότι αν το παιδί σκύβει μπροστά, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εφαρμόσει σωστά την τσάντα ή δεν έχει τοποθετήσει σωστά το περιεχόμενο μέσα σε αυτήν.

Ο παιδίατρος θα αποκαλύψει την σκολίωση ή την κύφωση, αν το παιδί πάει στον γιατρό στην κατάλληλη ηλικία. Έπειτα θα πρέπει να ενημερωθούν οι δάσκαλοι και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να τηρούνται συγκεκριμένες οδηγίες προς αυτά.

Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας έχει ίδια ιδιαιτερότητα στην σπονδυλική στήλη, τότε συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο