Ακόμα ένα τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"

ΔΤ: Την Τετάρτη 14-10-2015 το δεύτερο τμήμα του 1ου νηπιαγωγείου Βέροιας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου οι μικροί ‘’μαθητές’’ συνοδεύονταν από γονείς και νηπιαγωγούς σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη. 

Στην είσοδο του μουσείου τους υποδέχτηκε όπως πάντα ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους όπου εκτίθενται όλα τα εκθέματα, όπου και έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Μακεδονικό Αγώνα και στο έπος του 1940, αφού και λόγω των ημερών είναι τα ποιο επίκαιρα ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου.

Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις στολές και τα εκθέματα, και κυρίως με τις στολές των ευζώνων του 1912-1913, όπου είχαν την ευκαιρία όλοι οι λιλιπούτειοι επισκέπτες να φορέσουν το φάριο των τιμημένων Ευζώνων και να φωτογραφηθούν με αυτό. Επίσης όλα τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν καθώς ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με στολές και αντικείμενα τα οποία γνώριζαν μόνο από βιβλία και την τηλεόραση.

Η ξενάγηση έκλεισε με τις άριστες εντυπώσεις όλων των επισκεπτών, και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, όπου οι συνοδοί γονείς και εκπαιδευτικοί αποτύπωσαν τις άριστες εντυπώσεις τους και στο βιβλίο επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο