Ανατροπές σοκ από τον Τρ. Αλεξιάδη - Κατασχέσεις και πλαστικό χρήμα στο προσκήνιο

Με δηλώσεις του στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το ''χέρι'' στις καταθέσεις και τις θυρίδες, που πλέον νομιμοποιείται με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Σύμφωνα με τον κύριο Αλεξιάδη οι νέες διατάξεις δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά.

Χαρακτηριστικός ήταν ο σχολιασμός του υπουργού στο άρθρο 3 του ν/σ, που προβλέπει δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.
''Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους. Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι''.

Oμιχλώδης παραμένει όμως η κατάσταση μετά την αποκάλυψη βόμβα από το Βήμα μόνιμα capital controls σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Ο υπουργός ναι μεν δήλωσε πως δεν θα εφαρμοστεί στους μισθούς και πως οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όμως συμπλήρωσε επίσης πως εαν εαν αποφασιστεί κάτι τέτοιο δεν θα αιφνιδιαστεί κανείς.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης επιβεβαίωσε επίσης την επέκταση του «πλαστικού» χρήματος παντού, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος ταχύτερα τον ΦΠΑ.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο