Επιστολές, τοποθετήσεις, παρεμβάσεις στην πλούσια κοινοβουλευτική δράση του Θ. Θεοχαρόπουλου

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επίσης μέλη της Επιτροπής, ζητώντας από τον Πρόεδρο, την άμεση σύγκληση της Επιτροπής με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών ώστε να συζητηθούν τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τον Πρόεδρο 
της Διαρκούς Επιτροπής
Εξωτερικών και Άμυνας

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015

Κύριε Πρόεδρε,

Πολλοί Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, από πολλά κόμματα μεταξύ των οποίων και Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ, έχουμε ζητήσει από τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει την επιτροπή μας για τα μείζονα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής και να συζητήσει γι' αυτά με τα μέλη της. Είναι αλήθεια πως πολλά από τα θέματα αυτά συζητούνται στο ΕΣΕΠ, το οποίο λειτουργεί κανονικά, αλλά αφενός η φύση του οργάνου αυτού είναι διαφορετική και αφετέρου ο Υπουργός, με την απαράδεκτη επιστολή του προς τα κόμματα για την ΠΓΔΜ, τορπίλισε την εμπιστοσύνη με την οποία τον είχαμε περιβάλει. Κι ακόμη, στο ΕΣΕΠ δεν συμμετέχει, κατόπιν επιλογής του, το ΚΚΕ, αλλά ούτε και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών-Άμυνας έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής. Επειδή η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας είναι απαραίτητη, ειδικά τώρα που το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πήραν και τη μορφή μείζονος θέματος εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, εμείς οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας ζητήσουμε τη σύγκλησή της και σας παρακαλούμε να προβείτε στις δέουσες, σχετικώς, ενέργειες, προκειμένου να παραστεί ο Υπουργός Εξωτερικών.

Τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις και μέτρα

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο με την μορφή την οποία έχει έρθει σήμερα και συζητιέται με αυτό τον τρόπο, πρέπει να πούμε για άλλη μια φορά, ότι δεν τιμά κανέναν να συζητούμε τόσο γρήγορα, να έρχεται χθες το απόγευμα και να συζητούμε σήμερα τόσο κρίσιμα θέματα, χωρίς πραγματικά να έχουν προλάβει οι Βουλευτές να έχουν διαβάσει αναλυτικά όλα τα ζητήματα. Δεν είναι δικαιολογία κάθε φορά να λέμε ότι δεν έχουν ρυθμιστεί ορισμένα ζητήματα και πρέπει γρήγορα να τα ρυθμίσουμε, διότι οχτώ μήνες θα μπορούσε να έχει εναρμονιστεί η κοινοτική νομοθεσία στα ζητήματα της ενέργειας και δεν έχει γίνει. Συνεπώς, δεν λύνεται σε μια μέρα ό, τι δεν έχει γίνει για οχτώ μήνες. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει πάρα πολλά στοιχεία, τα οποία χρήζουν όχι μόνο εξήγησης, αλλά πραγματικά έχουμε μείνει κατάπληκτοι. 
Στο άρθρο 1, υπάρχει η εξής αναφορά. Η προεκταθείς αναντιστοιχία, προφανώς, πραγματοποιήθηκε εκ παραδρομής και βεβαίως, λέει ότι καθιστά τις οικείες διατάξεις ανεφάρμοστες. Ζητήσαμε εξηγήσεις για ποιο λόγο έχει συμβεί αυτό. Και βεβαίως, έχουμε ζητήσει μια συγκεκριμένη αλλαγή, τα μέχρι 18 Αυγούστου 2015 θεμελιωμένα δικαιώματα να μη θίγονται και το δικαίωμα της συνταξιοδότησης να μπορεί να ασκηθεί οποτεδήποτε. Είναι η συγκεκριμένη αλλαγή που έχουμε ζητήσει να προστεθεί στο άρθρο 1. 
Θα σταθώ σε ορισμένα μόνο κρίσιμα θέματα στα οποία πραγματικά θέλουμε και τις απαντήσεις. 
Όσον αφορά στο αγροτικό θέμα, καταργείται και μάλιστα με αναδρομική ισχύ η ειδική επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών και σας ρωτάμε κάτι το οποίο ήταν και εξαγγελία δική σας μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Γιατί δεν προχωράτε σε αγροτικό πετρέλαιο κίνησης; Άμεσα. Αγροτικό πετρέλαιο κίνησης με βάση τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας. Γιατί δεν το θεσπίζουμε για το επόμενο ή για το μεθεπόμενο έτος, για  να ξεκινήσει η διαδικασία; Αυτό το μέτρο έρχεται ταυτόχρονα και με άλλα μέτρα που θα φέρετε στην πορεία για την φορολόγηση κοινοτικών ενισχύσεων με 26%, που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ε.Ε. Βεβαίως, οι επιχειρήσεις ζυθοποιίας, νομίζω ότι θα το δείτε αυτό το θέμα συγκεκριμένα, διότι εξαιρείτε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν από 15.000 μέχρι 200.000 παραγωγή από το μειωμένο συντελεστή του 50% και θα πρέπει να το δείτε, γιατί αν είναι ο στόχος μας να αφήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έξω από αυτή τη διαδικασία της ανάπτυξης, νομίζω ότι δεν θα βγούμε ποτέ από το τέλμα της ύφεσης.
Επίσης, όσον αφορά στο θέμα της παιδείας, θα ήθελα να πω, διότι ζήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το προηγούμενο 7μηνο, στο θέμα της παιδείας ένα συγκεκριμένο τρόπο στελέχωσης των περιφερειακών διευθυντών και έχουμε εδώ άρθρα όπως το άρθρο 42 και 43, που καταργούν τα υπηρεσιακά πριν τη λήξη της θητείας τους, για να διορίσουν οι κομματικοί περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης δικά τους μέλη. Όπως το άρθρο 43, χρειάζονται εδώ αλλαγές, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη η αξιοκρατία με την οποία θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής. Να μην έχουμε αυτά τα οποία έχουμε ζήσει μέχρι τώρα και βέβαια, δεν είναι κάθε φορά δικαιολογία να ακούμε το τι γινόταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από εδώ και στο εξής πρέπει να νομοθετήσουμε με βάση συγκεκριμένους κανόνες. Εμείς, έχουμε πει ότι το πλαίσιο αυτό, έτσι όπως το παρουσιάζετε δεν μπορούμε και δεν θα το υποστηρίξουμε, βεβαίως θέλουμε συγκεκριμένες αλλαγές για να δούμε τα άρθρα τα οποία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.”

Το βίντεο της τοποθέτησης: Παρέμβαση για να προσκληθούν στη Βουλή οι φορείς των αγροτών για να τοποθετηθούν και να γίνει συζήτηση για τα νέα μέτρα και άρθρα που τους αφορούν:

“Θα ήθελα να παρακαλέσω, επειδή οι αγρότες βρίσκονται σε αναστάτωση και διαμαρτύρονται έξω και έχουν τεθεί θέματα, θα παρακαλούσα όσοι αγροτικοί φορείς προτάθηκαν από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και έχουν προσκληθεί να έρθουν, να γίνει αποδεκτό από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και να είναι στη διαδικασία, επειδή οι αγρότες είναι σε αναστάτωση και αυτή τη στιγμή, διαμαρτύρονται και υπάρχει άρθρο συγκεκριμένο.”

Το βίντεο της παρέμβασης:Περιοδεία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στην Πελοπόννησο

Περιοδεία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 31/10/15 και την Κυριακή 01/11/15 στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στου Νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας θα συναντηθεί με θεσμικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τύπου και ομιλίες, θα συναντηθεί με μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και θα παρευρεθεί σε συνελεύσεις μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο