"ΗΡΩΕΣ ΜΑΚΕΔΟΜΑΧΟΙ, Π. Μελάς - Γ. Καραβαγγέλης" από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης Βεροίας (βίντεο)

Ημέρα μνήμης του θανάτου του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά ήταν η χθεσινή (13/10/1904), ενώ σε δύο μέρες, γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Βέροιας, που έγινε 8 χρόνια μετά (16/10/1912).

Με αφορμή αυτές τις ημέρες, που η Μακεδονία γιορτάζει την 103η Επέτειο από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, το InVeria.gr σας προτείνει να δείτε μια εξαιρετική παράσταση που ανέβηκε προ 10ετίας (2005) σε Βέροια και Φλώρινα, από το θεατρικό εργαστήρι της Μητρόπολης Βεροίας, με τίτλο "ΗΡΩΕΣ ΜΑΚΕΔΟΜΑΧΟΙ, Παύλος Μελάς - Γερμανός Καραβαγγέλης".

Το κείμενο της παράστασης είναι της μοναχής Ολυμπιάδας Ντίτορα, ηγουμένης στη Μονή Αγ. Αθανασίου Σφήνιτσας (περιοχή Αγκαθιάς), ενώ η σκηνοθεσία του πολυτάλαντου μοναχού Γεράσιμου Μπεκέ, υπεύθυνου Τύπου της Μητρόπολης Βεροίας.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Νίκος Λιόλιος (Παύλος Μελάς) και πρωτοπρ. Στυλιανός Μακρής (Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης), ενώ τον υπόλοιπο θίασο απάρτισαν πολλοί μικροί και μεγάλοι ερασιτέχνες (στην πλειοψηφία τους) ηθοποιοί, δάσκαλοι, φοιτητές, ακόμα και μικροί μαθητές.

Να σημειωθεί ότι η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, η πρεμιέρα έγινε στη Βέροια, παρουσία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου και πλήθους αρχιερέων και κόσμου. Στη Βέροια ανέβηκε τουλάχιστον ακόμη 4 φορές, ενώ το ίδιο έργο ανέβηκε και στη Φλώρινα, όπου επίσης σημείωσε επιτυχία. 

Η ποιοτική και επαγγελματική δουλειά αναγνωρίστηκε, όπως φαίνεται, από τον εκκλησιαστικό σταθμό , ο οποίος, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, προβάλλει την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση. Φέτος, θα προβληθεί το Σάββατο (17/10), στις 7 το απόγευμα.

Δείτε την παράσταση στο βίντεο που ακολουθεί, καθώς και τις συγκινητικές ομιλίες που ακολούθησαν (2ο βίντεο):



Οι ομιλίες του Μητροπολίτη Βεροίας και του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, μετά την παράσταση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο