Σε πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό μίλησε ο Απ. Τζιτζικώστας στη Βέροια - Συναντήθηκε και με νέους

Σε πολυπληθές κοινό υποστηρικτών του, μίλησε το βράδυ του Σαββάτου (10/10) ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο ξενοδοχείο "Αιγές", στη Βέροια. Βουλευτές, αιρετοί στην αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη και απλά μέλη της ΝΔ, έδωσαν δυναμικό "παρών" στη συγκέντρωση, εκφράζοντας έτσι την ένθερμη στήριξή τους στον 37χρονο και Μακεδόνα υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ.

Τον Απόστολο Τζιτζικώστα προλόγισε ο γνωστός γιατρός της Βέροιας και πρώην πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας, Γιώργος Μηνάς, ο οποίος μίλησε σύντομα, αλλά αρκούντως κατατοπιστικά για το πρόσωπο του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης.
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και, καταχειροκροτούμενος, έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης δεκάδες ήταν αυτοί που θέλησαν να τον συγχαρούν από κοντά και να του ευχηθούν "καλή επιτυχία".
Στη συνέχεια, ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετέβη σε κεντρικό καφέ - μπαρ της Βέροιας, όπου ήπιε ένα ποτό και συνομίλησε με νέους που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, με πρωτοβουλία του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής και στενού του συνεργάτη, Τάσου Μπαρτζώκα.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Απ. Τζιτζικώστα στη Βέροια:

Δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της χώρας, επισήμανε από τη Βέροια, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

-Για τα παραμύθια του κ. Τσίπρα:
«Οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους».
Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Και πρώτα από όλα, υποσχέθηκε λιγότερους φόρους. Λιγότερους φόρους για τη μικρομεσαία επιχείρηση, τον επαγγελματία, τον αγρότη, το μισθωτό. Αντί για αυτό, οι πολίτες και η χώρα πνίγηκαν στους φόρους. Στους νέους, τους υψηλότερους, τους άδικους φόρους.  Δεν τον ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα, αν μπορεί, αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει. Φορολογεί ότι κινείται για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται. Το κράτος των φίλων, των συντεχνιών, των κομματαρχών του. Αυτό το κράτος, ζητάει με νέους φόρους, να πληρώσουμε ο κ. Τσίπρας. Έτσι η χώρα δεν θα βγει από το αδιέξοδο.

-Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας:
«Δώσαμε και δίνουμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα».
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δεν διατυπώθηκε κανένα σχέδιο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, ας αντιγράψουν ένα έτοιμο και πετυχημένο μοντέλο, αυτό που εφαρμόσαμε εδώ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέσα σε δυο χρόνια, αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα. Είμαστε όμως, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στην εκταμίευση κονδυλίων και τις πληρωμές έργων. Το 2014, οι συνολικές πληρωμές ξεπέρασαν τα 208 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά σε 24 μήνες πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία. Δεν είναι απλώς αριθμοί όλα αυτά. Αυτά είναι χρήματα στην αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές και νέο εισόδημα.  Και βεβαίως, δώσαμε έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τους πυλώνες που αποτελούν την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση.

-Για το όραμα για τη Νέα Δημοκρατία:
«Ανάδειξη του 50% των υποψηφίων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες».
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της. Ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει.
Ένα κόμμα ανοιχτό και συμμετοχικό.
1) Που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του για τις πολιτικές του επιλογές.
2) Που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για την στρατηγική του.
3) Με τοπικά δημοψηφίσματα.
4) Με ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.
Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας.
Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου.

-Για τη μάχη της επόμενης ημέρας:
«Δίνουμε τη μάχη ενιαία, οι πολιτικές χαράσσονται στην κοινωνία».
Οι πολιτικές χαράσσονται στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία.
Και εμείς θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει πολλά άξια και ικανά κοινοβουλευτικά στελέχη, που θα ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια και επιτυχία, στις θεσμικές λειτουργίες του κοινοβουλίου, με τον τρόπο που ορίζει ρητά το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής, και το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Συμπαγή και δυναμικό. Όπου κι αν δίνει η Παράταξη τη μάχη, τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα. Και η φωνή μας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο