Την Απελευθέρωσή της γιορτάζει η Νάουσα (φώτο - βίντεο)

Την 103η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τουρκικό ζυγό, στις 17 Οκτωβρίου 1912, γιορτάζει σήμερα η Νάουσα και το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία, Μνημόσυνο και Δοξολογία, στο Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ιερουργούντων του Ρώσου Μητροπολίτη Αντιμασίσκ και Σουργούτ της Σιβηρίας, κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονος.

Αμέσως μετά, παραχωρήθηκε καφές στην Λέσχη Αξιωματικών Νάουσας κσι στη συνέχεια, τελέστηκε, στο Ηρώο της πόλης, τρισάγιο από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας Θεόδωρο Στασινό και έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τους: Δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη, κυβερνητική εκπρόσωπο - βουλευτή, Φρόσω Καρασαρλίδου, πρόεδρο της "Δημοκρατικής Αριστεράς" - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, τον διοικητή της Β΄ Μοίρας Καταδρομών, Αντισυνταγματάρχη Νικόλαο Παπαδόπουλο, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, εκπρόσωπος των σχολείων Νάουσας, η νεολαία των ΑΝ.ΕΛ., ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας, η Λέσχη Καταδρομέων Ν. Ημαθίας και ο Σύλλογος Ποντίων Παλιννοστούντων. 

Παρόντες ήταν, επίσης, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής κ.α.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις:



 Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο