Το 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"

ΔΤ: Την Δευτέρα 19-10-2015 το 2ο νηπιαγωγείο Βέροιας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, όπου οι μικροί ‘’μαθητές’’ συνοδεύονταν από γονείς και νηπιαγωγούς, και στην είσοδο του μουσείου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος όπου και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους όπου εκτίθενται όλα τα εκθέματα. 

Τα μικρά παιδιά κατά την διάρκεια της ξενάγησης εντυπωσιάστηκαν από τις στολές των Ευζώνων και των Ελληνικών στολών περιόδου 1912-1940, όπου και έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Μακεδονικό Αγώνα και στο έπος του 1940, αφού και λόγω των ημερών είναι τα ποιο επίκαιρα ιστορικά γεγονότα αυτής της περιόδου.

Το ευχάριστο ήταν επίσης πως τα μικρά παιδιά έκαναν πολλές εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με τις ελληνικές στολές και την ιστορία μας, γεγονός που χαροποίησε εκπαιδευτικούς και γονείς που συνόδευαν τα παιδιά, ενώ είχαν την πρωτόγνωρη ευκαιρία να περιεργαστούν από κοντά τις στολές των ευζώνων και να μάθουν την ιστορία τους.

Η ξενάγηση έκλεισε με τις άριστες εντυπώσεις γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά κυρίως με τον έκδηλο ενθουσιασμό των μικρών μαθητών. Η δε επίσκεψη έκλεισε όπως πάντα με  τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο