Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για Φίλη: Απίστευτη Δήλωση και Εσχάτη Προδοσία

Λάθος  που  επαναλαμβάνεται  κρύβει  σκοπιμότητα  και  ιδιαίτερα  όταν  προσβάλλει  όλους  τους Έλληνες, αφού  αμφισβητεί  ευθέως απόφαση  της  Ελληνικής  Βουλής    και  ιδιαίτερα  τους  πόντιους. 

Έγκυροι διεθνείς οργανισμοί και ξένες χώρες έχουν  αναγνωρίσει πως την περίοδο από το 1914 έως το 1923 το Κεμαλικό καθεστώς και οι Νεότουρκοι μεθόδευσαν την εξόντωση και την εξαφάνιση των χριστιανικών μειονοτήτων της γεωγραφικής επικράτειας της σημερινής Τουρκίας, ανάμεσά τους και των Ελλήνων του Πόντου.

Ο κύριος Φίλης  συνεχίζει να ΄΄κτυπά΄΄ και  υποστηρίζει  πως οι Πόντιοι υπέστησαν «εθνοκάθαρση» και όχι γενοκτονία, αγνοώντας πως η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχουν κάνει επίσης τα κοινοβούλια της Κύπρου, της Σουηδίας και της Αρμενίας, επτά πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Κολούμπια, Νότια Καρολίνα, Γεωργία, Πενσυλβάνια, Κλίβελαντ και Ρόουντ Άιλαντ), η τοπική βουλή της Νότιας Αυστραλίας καθώς και η γερουσία της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, επίσης στην Αυστραλία.

Του  λέμε  λοιπόν   πως η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) που  θεωρείται διεθνώς ο πλέον έγκυρος οργανισμός που ασχολείται με θέμα γενοκτονιών σε όλον τον κόσμο, αναγνώρισε και επίσημα το 2007 την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων.
Μάλιστα στην απόφαση – ψήφισμα υποστηρίζει:
«Εκτιμώντας ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,
Εκτιμώντας ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,
Αποφασίζεται ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.
Αποφασίζεται η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη)».
Είναι πλήρως ανιστόρητος, προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας και διαστρεβλώνει την ιστορία. Τον  καλούμε όλοι  εμείς  τα παιδιά  των  γενοκτονημένων  ποντίων  να  ενημερωθεί  και  να  αλλάξει  συμπεριφορά.

Έτσι κι αλλιώς τα όσα συνέβησαν αποτελούν μέρος της νεότερης ιστορίας μας  και  είναι  χρέος  μας λοιπόν  κάθε  γνώση που σχετίζεται   με  την Πατρίδα  μας, ιδιαίτερα για  τόσο  σημαντικά γεγονότα. Η   19η Μαΐου στην Τουρκία είναι εθνική γιορτή αλλά  στην Ελλάδα είναι ημέρα πένθους και μνήμης. Η  Διεθνοποίηση  και  η Διεθνής   Αναγνώριση  και  Καταδίκη   της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων  από  την  Τουρκία   είναι  χρέος  και  ηθική  υποχρέωσή  μας, προς  τους  χιλιάδες  άταφους  νεκρούς  μας  σε  αντίθεση  με  αυτά  που υποστηρίζει  ο  ΄΄υπουργός  παιδείας΄΄. 

ΖΗΤΟΥΜΕ

Tην άμεση   αποπομπή του κ. Φίλη από την κυβέρνηση  και   ζητάμε  από  τον πρωθυπουργό  Κο  Αλέξη Τσίπρα  να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.
Αν τελικά ο κ. Φίλης δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ποντίων, ας αναγνωρίσει την επίσημη θέση της Ελλάδας επί του θέματος.
Δεν μπορούμε να τον  εμπιστευτούμε  από  δω  και  πέρα  αλλά  ούτε   να  αφήσουμε  την παιδεία των παιδιών μας στα χέρια τέτοιων ανθρώπων. Καλούμε σήμερα  την ελληνική κυβέρνηση να παύσει τον υπουργό Παιδείας από τα καθήκοντά του.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας
Σαρημιχαηλίδης Παύλος                                            Τουμπουλίδης Νικόλαος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο