Εκδήλωση με τίτλο “Εξαρτήσεις και Κοινωνία” στην Αλεξάνδρεια (15/11)

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρέχει υποστήριξη τόσο σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με κάποια ουσία όσο και  σε άτομα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός του.

Οι υπηρεσίες του προγράμματος περιλαμβάνουν:
•  Ομάδες υποστήριξης
•  Ατομικές συναντήσεις
• Συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη σε ιατρικά, εκπαιδευτικά, επαγγελματικά ζητήματα 
• Συμμετοχή στο Ημερήσιο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και τις δράσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτό (αθλητικές, πολιτιστικές, οικολογικές δράσεις).
•  Διασύνδεση για όσους το επιθυμούν με ομάδες αυτοβοήθειας 12 Βημάτων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο κ. Φ. Ζαφειρίδης, Ψυχίατρος, τ. Αν. Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος θα διοργανωθεί στην Αλεξάνδρεια εκδήλωση με τίτλο “Εξαρτήσεις και Κοινωνία” και στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού ιστού στις πρακτικές της αυτοβοήθειας / αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι εξής:

Γεωργίου Αλέξανδρος, συντονιστής Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας με θέμα: “Η ιστορική εξέλιξη της εξάρτησης και η αντιμετώπισή της στη σύγχρονη εποχή”

Λογαράς Νικηφόρου, στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας με τίτλο: “απεξάρτηση: το πέρασμα από την απόγνωση στην ελευθερία”.

Η αλληλεπίδραση που προκύπτει από αυτή τη εκδήλωση μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός κοινού «χώρου» δράσης και έκφρασης, ενός δικτύου επικοινωνίας ανθρώπων ή φορέων με κοινή στάση ζωής, προβληματισμούς και στόχους από διαφορετικές αφετηρίες, αφορμές και αντικείμενα δράσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο