Ο Χ. Θεοχάρης στη Βέροια - Τι είπε για αγρότες και συνεργασίες

Την στήριξη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στον αγροτικό κόσμο εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στη Βέροια ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε και μίλησε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

«Τα προβλήματα των αγροτών είναι οξυμένα. Υπάρχει μια αναστάτωση. Η αύξηση του φόρου και της ασφαλιστικής εισφοράς χτυπά το αγροτικό εισόδημα. Τα πραγματικά έξοδα πρέπει ο αγρότης να μπορεί να τα περνά στα έξοδά του. Επίσης το Δημόσιο πρέπει να λύσει το θέμα με τα καθυστερούμενα. Και αυτή η κυβέρνηση βλέπει την συμφωνία ως μια διαδικασία είσπραξης. Αν δεν το δει διαφορετικά, κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο θα παίρνουμε νέα μέτρα. Βλέπουμε πλήρη οπισθοδρόμηση στο νομοσχέδιο που είναι υπό διαβούλευση. Στηρίζουμε τον γεωργό και τον κτηνοτρόφο που προσπαθούν. Αυτός που καινοτομεί, που προσέχει το περιβάλλον και παράγει ποιοτικά προϊόντα δεν μπορεί να τιμωρείται».

Για το ύψος του φορολογικού συντελεστή (26%) σχολίασε: «Η κυβέρνηση δεν σκέφθηκε να διαπραγματευτεί και βλέπει τους αγρότες ως ελεύθερους επαγγελματίες. Πρέπει να μείνει η φορολογία τους στο 13%. Η φορολόγηση των επιδοτήσεων πρέπει να ενταχθεί μέσα αγροτικό εισόδημα».

Αναφορικά με τις προοπτικές συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αν και δεν έλαβε θέση, σημειώνοντας πως αυτό θεωρεί πως δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον κόσμο, τόνισε πως οι πολιτικές που υπηρετεί το ΠΟΤΑΜΙ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν απέχουν πολύ, αφήνοντας έτσι ένα παράθυρο για μελλοντικές συνεργασίες.
Στις συναντήσεις με αγροτικούς φορείς και στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοχάρης πλαισιώθηκε από τοπικά στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση εθελοντών και φίλων του κόμματος, στην "Ελιά".

Με πληροφορίες από pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο