Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η εκδήλωση “Μια Εβραιοπούλα στην αγκαλιά Ποντίων”

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, η εκδήλωση “Μια Εβραιοπούλα στην αγκαλιά Ποντίων”. 

Ομιλητές  ήταν η κ.  Στερίνα Ταμπώχ, επιζήσασα στην Γερμανική Κατοχή με θέμα:  “Η θαλπωρή της ποντιακής οικογένειας από την Βέροια σε μια Εβραιοπούλα στην Γερμανική κατοχή” και ο συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα: “Ο Βησσαρίων και οι Εβραίοι,1460-1463”.

Ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Σαρημιχαηλίδης Παύλος καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους παρευρισκομένους ως εκπρόσωπος των τριών συλλόγων, Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας & Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, αναφέροντας πως η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της 27ης Ιανουαρίου ως Πανευρωπαϊκής ημέρας μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και  αφιερώνεται στην οικογένεια των ποντίων από την Βέροια  και συγκεκριμένα από το χωριό  Γεωργιανοί. Στην φιλόξενη οικογένεια που πήρε ένα μικρό κοριτσάκι μια Εβραιοπούλα  στην αγκαλιά της παρά τους κινδύνους που διέτρεχε με την κατάσταση που επικρατούσε τις μέρες εκείνες. Μία οικογένεια που έδωσε στο κοριτσάκι αυτό την οικογενειακή ζεστασιά, την οικογενειακή θαλπωρή και το μεγάλωσε σαν να ήταν δικό της παιδί. Την  οικογένεια του Γιάννη και της Σοφίας   Γρηγοριάδη.
Στην εκδήλωση απεύθυναν  χαιρετισμό  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης  και ο πρόεδρος της κοινότητας Γεωργιανών κ. Ηρακλής Σοφιανίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι  κ. Σαρηγιαννίδης Ευστάθιος και  κ. Καρατζιούλα Νίκη, ο πρόεδρος της Ισραηλινής  κοινότητας Θεσ/νικης και Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου κ. Σολομών, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, ο εκπρόσωπος του στρατού, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ. Σοφιανίδης Γεώργιος,  ο πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. κ. Τελιγιαννίδης Θεόφιλος  και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τον κ. Δήμου Νίκο από την περιφέρεια, την κ. Νανά Καραγιαννίδου από την ΚΕΠΑ Βέροιας, τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων  Νάουσας κ. Φώτη Φανιάδη, τον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Αλεξάνδρειας  κ. Βαγγέλη Σεβεντεκίδη, που συνεργάστηκαν άψογα με την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε τραπέζι προς τιμήν των καλεσμένων  στο ξενοδοχείο ¨ΛΟΖΙΤΣΙ¨ του κ. Λαζαρίδη Ανδρέα, τον οποίο ευχαριστούμε  θερμά για την άψογη φιλοξενία.

 Με τιμή, 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σαρημιχαηλίδης Παύλος        Τουμπουλίδης Νικόλαος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια