Ολοκληρώθηκε η 1η μέρα του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016

Πολύ ωραία παιχνίδια και δυνατές μονομαχίες επεφύλασσαν τα πρώτα παιχνίδια της πρεμιέρας του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Χάντμπολ Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

Στο τουρνουά των Παίδων η Εθνική Ελλάδος επικράτησε 29-23 της Σερβίας μετά από εξαιρετική εμφάνιση, αφού βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με +8 (16-8) στο 33’!

Στο τουρνουά των παμπαίδων ξεχώρισε η σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού Κερατσινίου με 31-24 επί της Γαλλικής Σεν Ραφαέλ με τον Νάκο να σημειώνει 12 τέρματα. Αυτοί οι δύο βαθμοί –αν και μόλις στην 1η αγωνιστική- δίνουν προβάδισμα πρόκρισης της ομάδας του Κερατσινίου στα προημιτελικά από τον 4ο όμιλο που διεξάγεται στο «ΔΑΚ Βικέλας»


ΠΙΚ ΣΕΓΚΕΝΤ - ΙΩΝΙΚΟΣ 26-21 (11-13)
Με ντέρμπι άνοιξε η αυλαία του 4ου αναπτυξιακού τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016 στο «Φιλίππειο» της Βέροιας. Στην πρώτη της εμφάνιση στη Βέροια, η ουγγρική Πικ Σέγκεντ πέτυχε την παρθενική νίκη της με 26-21 τον Ιωνικό Ν.Φ.. Σε ένα ματς όπου οι ανατροπές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό. Οι Μαγυάροι κατάφεραν να πάρουν βραχεία κεφαλή στο σκορ αλλά με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο Ιωνικός ήταν αυτός που προηγούνταν με 13-11. Στο δεύτερο μέρος η αθηναϊκή ομάδα άνοιξε τη διαφορά και στα 4 τέρματα (20-16) αλλά κάπου εκεί η Πικ Σέγκεντ ανέβασε στροφές και με ένα επιμέρους σκορ 10-1 έφτασε στη νίκη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
Σωτήρης Τοντόροβιτς (Προπονητής Ιωνικού): «Ήταν ένα παιχνίδι εμπειριών για εμάς. Η ομάδα μας είναι καινούργια και φάνηκε ότι έχουμε έλλειψη παιχνιδιών πίεσης. Για αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ σε αυτό το τουρνουά για να αποκτήσουμε εμπειρίες για το μέλλον. Καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες».
Ζόλταν Νάγκι (Προπονητής Πικ Ζέγκεντ): «Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και η φιλοξενία είναι υπέροχη. Στο παιχνίδι μπήκαμε κοιμισμένοι αφού προερχόμασταν από ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Το μέγεθος της μπάλας ήταν μια έκπληξη, αλλά στο τέλος τον ξεπεράσαμε και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του αγώνα»

ΠΚ ΣΕΓΚΕΝΤ (Ζόλταν Νάγκι): Κριβοκάπιτς, Μπεσέντες 2, Ζόλντι 2, Σαλάι 2, Νάγκι 1, Νόσκα, Σότι, Χάιντου, Ντάντσικ 4, Σοος, Μιγκ 2, Τσαμάνγκο 4, Ζουχάζ 1, Κις 6, Τοτόκ 1, Κουτσέρα.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σωτήρης Τοντόροβιτς): Σιάτρας 4, Παπαδάκης, Σαλέχ, Πασάι, Μελίσσης 5, Ζαχαρίας, Καρητινός, Κοβάνης 4, Καρράς 4, Βασιλόπουλος, Βασιλείου, Βεζύρης 3, Κοζίδης, Ρούτσιας 1.
Τα πεντάλεπτα: 5-2, 7-8, 9-11, 11-13 (ημχ.), 14-16, 15-19, 19-20, 26-21
Διαιτητές: Τόμας Κρζαν (Σλοβενία), Μάτιτς Ρόμιχ (Σλοβενία). Δίλεπτα: 0-1, 7μ.: 0/1-1/1


ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ 26-19 (11-9)
Με φιλοδοξία να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει στις προηγούμενες τρεις συμμετοχές της, η Παρτίζαν έδειξε από τον πρώτο αγώνα της στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016 ότι και φέτος σκοπεύει να πρωταγωνιστήσει. Οι Σέρβοι επικράτησαν με 26-19 του Φίλιππου. Οι Βεροιώτες κατάφεραν να κοντράρουν τους Παρτιζάνους στο πρώτο 20λεπτο, αλλά στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Βελιγραδίου έχοντας τον Όγκνιεν Ρίστιτς σε πολύ καλή ημέρα (8 τέρματα) αύξησε τη διαφορά και δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τους πρώτους δύο βαθμούς της στο τουρνουά.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ντούσαν Ζίφκοβιτς (Βοηθός προπονητή Παρτίζαν): «Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ο Φίλιππος έχει μια γρήγορη ομάδα. Εμείς είχαμε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά μας. Φέτος φιλοδοξούμε να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά».
Απόστολος Ντέλλας (Προπονητής Φιλίππου): «Ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμάς και για τα παιδιά τέτοιας ηλικίας. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες σχολές και ξέχωρα από το τελικό σκορ, αυτό που μετράει για εμάς είναι η εμπειρία για τη συνέχεια. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και συνεχίζουμε».
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-6, 9-8, 11-9 (ημχ.), 16-13, 21-16, 24-17, 26-19
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζινάν Βούκοβιτς): Τζόρτζεβιτς, Κόσοβατς, Άλεκσιτς Στογιάνοβιτς 4, Μπακάνοβιτς 7, Βούισιτς 3, Γκάσιτς Σ., Γκάσιτς Φ., Γκούντουριτς, Ισάκοβιτς, Γέσιτς, Λατίνοβιτς 1, Μιχαίλοβιτς, Πέτοβιτς, Ρίστιτς 8, Ντένιτς 3.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Απόστολος Ντέλλας): Βασιλείου, Χουδαμπέρδογλου, Νιώπας, Ελευθεριάδης, Σαράφης 9, Βογιατζής, Ζαμάνης, Πασανικολάκης, Λυκοστράτης, Τουλιόπουλος 1, Πετρομελίδης, Καρανάτσιος 3, Πελέκης, Τζωρτζίνης, Παπαγιάννης 6.  
Διαιτητές: Τόμας Κρζαν (Σλοβενία), Μάτιτς Ρόμιχ (Σλοβενία). Δίλεπτα: 3-1, 7μ.: 0/1-3/3


ΠΑΟΚ – ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ 15-27‏ (5-16)
Αρκετά ανώτερη από τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε η  Κροάσια, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με 27-15 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Λεόν Γιούτρισα με έξι τέρματα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά προσπάθησε σε αρκετά διαστήματα να ροκανίσει την διαφορά, παρόλα αυτά οι Κροάτες δεν τους άφησαν πολλά περιθώρια.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νίνο Μάρκοβιτς (Προπονητής – Κροάσια Ζάγκρεμπ): «Δεν είμαι χαρούμενος γιατί μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα.  Το πρόβλημα είναι στο μυαλό των παικτών μου. Δεν σκέφτονται ότι μπορούν να πιάσουν μια κορυφαία απόδοση στο παιχνίδι. Είδαν ότι κερδίζουν και κάπως σαν να σταμάτησαν. Εγώ θέλω να παίζουν πάντα σε πιο έντονο ρυθμό».
Γιάννης Μπιζέτας (Προπονητής  - ΠΑΟΚ): «Νομίζω ότι μείναμε στο... ξενοδοχείο και δεν εμφανιστήκαμε καθόλου στον αγώνα. Πρέπει να αντιδράσουμε, θα δούμε στο επόμενο παιχνίδι τι μπορούμε να κάνουμε. Αρκετά καλύτεροι οι Κροάτες αλλά και εμείς δεν... ήμασταν στο γήπεδο».
Τα πεντάλεπτα: 0-7, 2-10, 3-14, 5-16(ημχ), 8-18, 8-23, 11-25, 15-27
ΠΑΟΚ (Ι. Μπιζέτας): Νταφούλης, Μπαμπατζανίδης, Μαλανδρής, Φριντερίσκος, Σαχίνης, Τελικώστογλου Σ. 2, Νατσιόπουλος 2, Λαμπουδής 4, Κυριακίδης 1, Σταγόνας 1, Κοντούδης, Γιορανίδης 1, Σακαλάκης, Παπαγιώτας 1, Τελικώστογλου Μ. 3, Φράγκης
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ν. Μάρκοβιτς): Τούρτσιτς, Πάντζα, Τίντορ 3, Πούριτς 1, Κλάριτς 2, Τσέρτσεκ, Τσέλιτς 1, Τρνίνιτς 2, Ντέντο, Γκρντόβιτς 1, Χανάκ 5, Λέσκοβετς 5, Γκολούζα, Μίσσονι 1, Στρκοβιτς, Γιούτρισα 6
Διαιτητές: Φωτακίδης, Κινατζίδης. Δίλεπτα: 2-2 Πέναλτι: 2/2 - 0/0


ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 9-32‏ (4-17)
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Νόβι Βελιγραδίου ευτύχησε να επικρατήσει στην αναμέτρηση με τον Αερωπό Έδεσσας με 32-9. Η ομάδα από την Σερβία έβαλε από νωρίς τις βάσεις (4-17 στο 20') για το νικηφόρο αποτέλεσμα, έχοντας καλή λειτουργία τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Πρώτος σκόρερ της Νόβι Βελιγραδίου ήταν ο Γιοβάνοβιτς Αντρίγια με επτά τέρματα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πιλαλίδης Ιωάννης (Προπονητής - Αερωπός Έδεσσας): «Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες, καθαρά από ότι αποδείχτηκε η Νόβι Βελιγραδίου έπαιξε καλύτερα. Ήταν  πιο έτοιμοι από εμάς και κέρδισε δίκαια. Τα παιχνίδια είναι εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και μας ενδιαφέρει να αγωνιστούν όλα τα παιδιά και να ευχαριστηθούν αυτή την καταπληκτική διοργάνωση».
Αλεξάντερ Μάρκοβιτς (Προπονητής - Νόβι Βελιγραδίου): «Ήρθαμε από την Σερβία για αυτό το τουρνουά και μπορώ να πω, πως η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, ενώ και η διοργάνωση είναι πολύ οργανωμένη. Κάναμε το πρώτο μας παιχνίδι, πήγαμε καλά και είμαι ικανοποιημένος». 
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 2-9, 3-12, 4-17 (ημχ), 7-21, 9-24, 9-28, 9-32
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Ι. Πιλαλίδης): Στομάς, Γρεκός, Γάτσης, Καλατζής, Ξενίδης, Κατσάκης, Πάσχος 1, Λιάνδης 5, Τοτίδης, Πέρρος, Μισιρλίδης 1, Πόπτσης 1, Γκέντζης, Γεργής 1, Καρακατσάνης
ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Α. Μάρκοβιτς): Ζιβανοβιτς, Βάσιτς, Μιλένκοβιτς, Πίσκουλιτς 4, Ράνιν 2, Ραντοβάνοβιτς 3, Ματιγιασεβιτς 1, Μπάμπιτς 1, Μίρκοβιτς 2, Τσόσιτς 2, Τσβίγιετιτς 5, Νέσιτς 3, Γιοβανοβιτς 7, Μαρίν 1, Πάβλοβιτς, Λάκιτς 1
Διαιτητές: Φωτακίδης, Κινατζίδης Δίλεπτα: 1-1 Πέναλτι: 0/0 - 4/5


ΠΑΡΙ Σ.Ζ.- ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΤΙΜΟΝΑ 22-21 (9-9)
Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε το πρώτο ματς του β’ γκρουπ στο «Φιλίππειο» ανάμεσα σε δύο πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν που χάρη σε γκολ του Ουγκό Πισουρόν 39 δευτερόλεπτα πριν το τέλος επικράτησε της Μακάμπι Ντιμόνα με 22-21. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα Γάλλοι και Ισραηλινοί πήγαιναν χέρι –χέρι στο σκορ, με τη Μακάμπι να αποκτά βραχεία κεφαλή ενός τέρματος η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν επισφαλής. Πάντως η ομάδα από το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με φάουλ σε «νεκρό» χρόνο, αλλά το σουτ που επιχειρήθηκε κατέληξε άουτ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πιερ Αλέξις Μεντινά (Προπονητής - Παρί): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο τουρνουά. Είναι πολύ όμορφη διοργάνωση και στην τελετή έναρξης είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ αφού είχαμε επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της Σεν Ραφαέλ οι οποίοι μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια. Για την ομάδα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρία παίζοντας με ομάδες από άλλες χώρες με διαφορετική κουλτούρα στο άθλημα»
Τουμπούλ Σλόμι (Προπονητής - Μακάμπι):  «Δεν ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι, ήμασταν νευρικοί. Χάσαμε πολλές μπάλες και θα προσπαθήσουμε στο επόμενο ματς να είμαστε καλύτεροι. Υπήρξε και ένα λάθος του διαιτητή που μας στοίχησε το ματς».
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-6, 7-8, 9-9 (ημιχ.), 13-13, 16-17, 18-19, 22-21
ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Μεντίνα Αλέξις Πιέρ): Λουασό, Ανί, Κλιν, Βαν Ντεν Μπος Σ., Πορές, Βενσάν 3, Κονστάντ, Φοντέν 11, Νοφβίλ 4, Βαν Ντεν Μπος Λ., Πισουρόν Π., Ερί, Ρεϊ, Πισουρόν Ο. 3, Γκερμπέ.  
ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΤΙΜΟΝΑ (Τουμπούλ Σλόμι): Νιρ, Ελι, Νετανέλ, Ιταμάρ, Λιρόν 1, Σον 7, Λιράν, Ντανιέλ 1, Ρόι 12, Οσέρ, Γιανίρ, Ελάι.
Διαιτητές: Ιονού Καζάν, Γκεσούρ Σουλιμάν. Δίλεπτα:4-4, 7μ.: 1/1-2/3


ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 24-31‏ (15-12)
Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια της πρώτης ημέρας του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016, ο Ολυμπιακός Κερατσινίου έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κέρδισε ξένη αντίπαλο στο «Δ. Βικέλας», επικρατώντας της Σεν Ραφαέλ. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 24' (17-16), ενώ ένα λεπτό αργότερα οι δυο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ (18-18). Από εκείνο  το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, με αποτέλεσμα να κερδίσει με 31-24. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εμάνουελ Ισοτόν: (Προπονητής - Σεν Ραφαέλ) «Δεν ήταν καλό παιχνίδι για μας. Οι παίκτες μας δεν έπαιξαν στο επίπεδο που μπορούν. Δεν ξέρω αν επηρεαστήκαν από το ταξίδι και την κούραση. Σίγουρα μπορούμε καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια για την εμφάνιση». 
Αντώνης Κουλακάρης: (Προπονητής - Ολυμπιακός Κερατσινίου): «Πρέπει πρώτα να πω, ότι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που λαμβάνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Όλοι λένε ότι είναι γιορτή για τα παιδιά, αλλά και εμείς που συναναστρεφόμαστε τους μικρούς, γινόμαστε παιδιά. Είναι γιορτή για όλους. Είναι τιμή για εμάς που μας κάλεσαν και εννοείται πως θέλουμε να είμαστε εδώ και του χρόνου».
Τα πεντάλεπτα: 5-3, 9-6, 13-9, 15-12 (ημχ.), 18-18, 18-22, 22-25, 24-31

ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ (Εμμάνουελ Ισοτόν): Σανογιάν, Μπορζά 3, Ντεκρουά 5, Μπρισό 5, Πεναλβά, Φιορενζά 3, Λουμπρανό 4, Λεγκόφ 5, Αϊσί, Ομνές, Μπελμόντ, Μαασού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Αντώνης Κουλακάρης): Σάμιος, Κουκούλας 2, Βλάχος, Κωστόπουλος, Γιαννακόπουλος 1, Βαζέος 4, Παλετσάκης 1, Καρατζής, Μιχαλόπουλος, Ανρίον 5, Ξυπνητός 6, Μουσούλης, Νάκος 12, Λεκάκος, Πασχάλης

Διαιτητές: Άντζελιτς (Σερβία, Τζόρτζεβιτς (Σερβία) Δίλεπτα: 2-2 Πέναλτι: 2/2 - 0/0


ΧΑΝΘ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 11-22 (5-10)
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν τα Βριλήσσια την αναμέτρηση με τη ΧΑΝΘ επικρατώντας με 22-11. Η ομάδα του Σίνισα Πρόκιτς από το πρώτο μέρος έδειξε ότι έχει μεγάλη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς και στο δεύτερο μέρος όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά αλλά την αύξησε – έχοντας τον Κωνσταντίνο Κοτσιώνη πρώτο σκόρερ με 8 τέρματα – παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανδρέας Λαγούδης (Προπονητής ΧΑΝΘ): «Ήρθαμε να αποκομίσουμε τις εμπειρίες του τουρνουά. Να δούμε σε ποιους τομείς υστερούμε, να δουλέψουμε και να δούμε σε γενικές γραμμές που βρισκόμαστε. Η διοργάνωση είναι άριστη σε όλα τα επίπεδα και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες».
Σίνισα Πρόκιτς (προπονητής Βριλησσίων): «Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε για να εξασφαλίσουμε τη νίκη και στο δεύτερο είχαμε την πολυτέλεια να παίξουν όλα τα παιδιά. Είναι σημαντικό να μαζέψουμε εμπειρίες και να δείξουμε αυτά που ξέρουμε. Τα παιδιά δεν έχουν άγχος και θέλουμε να μάθουν να διασκεδάζουν μέσα στον αγώνα και να μη βλέπουν το παιχνίδι ως μια υποχρέωση».
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 3-5, 4-7, 5-10 (ημιχ.), 7-12, 9-17, 11-19, 11-22
ΧΑΝΘ (Ανδρέας Λαγούδης): Μαλαβέτας, Μπεκίρι 5, Αγγελίδης, Κοκορότσικος, Τσίχλης, Θεοχαρίδης 1, Οσάγκι, Καρούσης, Καραθεοδώρου, Οκανταρίδης 1, Χατζηλίας, Φωτιάδης, Δαμιανίδης 1, Μαρίνης, Ντέμπος 2, Ντουβαρτζής 1.
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Σίνισα Πρόκιτς): Κιουλτσίδης, Γκιλάκης 2, Κορκολής 2, Λιάκος, Γιάνκα 2, Ρήγος 1, Ταμπάκος 2, Κοτσιώνης 7, Στάθης 1, Γκένας 1, Κολάσης, Ασλής, Μποζιός, Σταθάτος 4, Δαλέκος, Κούτρας.
Διαιτητές: Ιονού Καζάν (Ρουμανία), Γκεσούρ Σουλιμάν (Ρουμανία). Δίλεπτα:1-0, 7μ.: 1/2-2/2


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ – ΠΥΛΑΙΑ 13-21 (8-9)
Μια άνετη επικράτηση κόντρα στην Λοκομοτίβα Μπριτσκό κατάφερε να πάρει η ομάδα της Πυλαίας στο "Δ.Βικέλας", η οποία επιβλήθηκε με 21-13. Η ακαδημία από την Θεσσαλονίκη έλεγχε από την αρχή μέχρι το τέλος το σκορ της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκε με όπλο την καλή της άμυνα, να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γκόραν Βάσιτς (Προπονητής - Λοκομοτίβα Μπριτσκό): «Το παιχνίδι ανάμεσα στα παιδιά ήταν μια χαρά. Ωστόσο οι διαιτητές ήταν οι χειρότεροι που έχω δει τουλάχιστον στα τελευταία πέντε χρόνια και σε οποιοδήποτε τουρνουά. Δεν ήταν για τέτοιο επίπεδο διοργάνωσης. Πέρα από την διαιτησία όμως, οφείλω να πω πως η διοργάνωση είναι καταπληκτική, κάθε χρόνια είναι και καλύτερα και νομίζω πως δίνει πολλά στα μικρά παιδιά».

Κυριάκος Λάππας (Προπονητής - Πυλαία): «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο οι ομάδες είναι λογικό να έχουν άγχος στο ξεκίνημα του τουρνουά. Θεωρώ πως κερδίσαμε διότι είμαστε πιο έτοιμοι σωματομετρικά σε σχέση με αντίπαλο μας, που είναι καλύτεροι σε τεχνική κατάρτιση. Σκοπός μας ήταν να έρθουν τα παιδιά εδώ και να γνωρίσουν άλλες κουλτούρες, να συνομιλήσουν με αθλητές από άλλες χώρες και φυσικά και από τις ελληνικές, ώστε να συγκρίνουν πράγματα πάνω στο χάντμπολ».

Τα πεντάλεπτα: 0-3, 3-5, 5-8, 8-9 (ημχ.), 9-13, 11-15, 12-20, 13-21

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ (Γκόραν Βάσιτς): Γκόριτσκιτς, Ντόμιτς, Ράντιτς, Νίκολιτς, Γκρούιτς, Λέβιτς 1, Τζόρτζεβιτς 10, Γκέλιτς, Λούτσιτς Λ. 1, Λούτσιτς Ντ., Στιεπάνοβιτς Σ., Τοντόσιιεβιτς, Στιεπάνοβιτς Α., Πούριτς, Τούσιτς 1
ΠΥΛΑΙΑ (Κυριάκος Λάππας): Αλεξανδρίδης 7, Αμπατζίδης 2, Σιόβας Δ., Ζυγούλης 1, Χριστοφόρου 1, Αβγερίδης, Σιόβας Ι., Πιατσόπουλος, Ξυδιάς 1, Μπάμπαλης, Στεφανίδης 3, Γάγος, Σιόβας Μ., Πετρίδης, Παπανίκου 6, Τσόγας
Διαιτητές: Μπράμου, Κασάπη (Ελλάδα) Δίλεπτα: 4-2 Πέναλτι:0/0 - 2/2


ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 29-23 (15-8)
Πολύ καλή εμφάνιση που συνοδεύτηκε με σχετικά άνετη νίκη πέτυχε η Εθνική παίδων κόντρα στην αντίστοιχη της Σερβίας με 29-23. Με πολύ καλή άμυνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα προηγήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με 16-8 (33’) όμως οι Σέρβοι έδειξαν ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να παρατήσουν το παιχνίδι. Αντέδρασαν άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 7-1 μείωσαν τη διαφορά στα δύο τέρματα (17-15 στο 38:55). Εξίσου δυναμική όμως ήταν και η «γαλανόλευκη» αντίδραση που έφερε μέσα σε 4’ τη διαφορά στο +6 (22-16 στο 42:45). Οι Σέρβοι κατάφεραν εκ νέου να μειώσουν σε 25-22 στο 53’, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την Ελλάδα που έφτασε πάλι στο +5 μέσα σε ενάμιση λεπτό και 28-22 στο 58:45 σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.  
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τάσος Χατζηπαρασίδης (Προπονητής - Εθνικής Ελλάδος): «Η πρεμιέρα για αυτή τη νέα γενιά ήταν καλή. Υπήρχε το άγχος φυσικά της πρεμιέρας, κάναμε λάθη, αλλά αυτά γίνονται και κυρίως σε αυτές τις νεότερες ηλικίες. Κερδίσαμε ένα ματς και βλέπουμε τα επόμενα, Είναι μεγάλο σχολείο το τουρνουά για εμάς και ευχαριστούμε το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ για την ευκαιρία που μας δίνει».
Ζίκιτσα Μιλοσάβλιεβιτς (προπονητής Σερβίας): «Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για το παιχνίδι. Φτάσαμε χθες το βράδυ και δεν είχαμε χρόνο να προπονηθούμε και σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό να μην χάνεται η επαφή με τη μπάλα. Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή επιθετικά. Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, αλλά κάποια από τα παιδιά έχουν παίξει με τη Νόβι Βελιγραδίου σε προηγούμενα τουρνουά. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή και είναι σημαντικό να βλέπεις τόσα πολλά παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μαζεμένα να αγωνίζονται».
Τα πεντάλεπτα: 1-0, 3-3, 5-5, 8-6, 11-7, 15-8 (ημιχ.), 17-12, 20-15, 23-17, 25-22, 29-23

ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Χατζηπαρασίδης): Γιαγκούλας, Δαμιανίδης, Μπουλταδάκης 5, Τσαχουρίδης, Κουκουτσίδης 2, Μπασδέκης 4, Μπαλτατζής 5, Ελευθεριάδης 1, Τσιγαρίδας 3, Τζήμπουλας 3, Δεληχρήστος 1, Μαυρίδης, Μποσκός 3, Μίγγας, Ζαφηράκης 2, Γάρας.
ΣΕΡΒΙΑ (Ζίκισα Μιλοσάβλιεβιτς): Χόρβατ 1, Μιλίσεβιτς 3, Βεσελίνοβιτς 3, Μιλούνοβιτς, Ράντοβιτς, Μιλίνκοβιτς 1, Μάκσα, Μίσιτς, Τσίροβιτς, Καούσεβιτς 1, Ζίβκοβιτς 3, Χατζντίν, Στογιάνοβιτς 4, Νίκολιτς, Γκουλούντοβιτς 1, Γκάκοβιτς 6.
Διαιτητές: Γιαν Σαρμά (Γαλλία), Ζουλιέν Μαρς (Γαλλία). Δίλεπτα: 5-3, 7μ.: 1/2-2/3


ΚΡΟΑΤΙΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 25-32 (14-15)
Πολύ δυνατό παιχνίδι έγινε ανάμεσα τις Εθνικές ομάδες παίδων της Κροατίας και της Ουγγαρίας, με τους Μαγυάρους να πανηγυρίζουν τη νίκη τους με 32-25. Οι Ούγγροι κατάφεραν από την αρχή του αγώνα να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ και με δυνατή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση δεν επέτρεψαν στους Κροάτες να απειλήσουν ουσιαστικά. Αντίθετα όσο περνούσε η ώρα παρά την πίεση που δέχθηκε η Ουγγαρία κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη και συγκεντρωμένη και με σωστές επιλογές και υπομονή στην επίθεση να αυξήσει τη διαφορά φτάνοντας στο 27-21 στο 22’. Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Κροατία προσπάθησε ακόμη και man to man στον Ούγγρο πλέι μέικερ να εμποδίσει την κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια κάτι που όμως δεν έφερε αποτέλεσμα όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μπόρις Ντβόρσεκ (Βοηθός προπονητή Κροατίας): «Συγχαρητήρια στην Ουγγαρία για την νίκη της, έπαιξε καλύτερα στο παιχνίδι. Εμείς κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο κάποιες αλλαγές στους παίκτες, αλλά είχαμε πολλά λάθη. Η Ουγγαρία ήταν καλύτερη στην επίθεση, στην άμυνα και στις επαφές. Αν θέλαμε να κερδίσουμε το ματς θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα από την Ουγγαρία».
Αττίλα Βάγκο (Προπονητής Ουγγαρίας): «Είναι ένα πολύ όμορφο τουρνουά με πολύ καλές ομάδες που παίζουν με διαφορετικά στυλ. Εμείς έχουμε μια νέα ομάδα που συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο κι αυτό είναι το πρώτο μας τουρνουά κι ελπίζω ότι η δουλειά που έχουμε κάνει και θα κάνουμε θα έχει αποτελέσματα και εδώ αλλά και στους επίσημους αγώνες. Το παιχνίδι με την Κροατία ήταν σκληρό με πολλά φάουλ και δίλεπτες αποβολές, αλλά ήταν υψηλού επιπέδου με τις δύο ομάδες να ακολουθούν διαφορετικές τακτικές στην άμυνα. Συγχαρητήρια στην Κροατία γιατί έχει μια πολύ καλή ομάδα».

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-7, 7-10, 9-11, 10-13, 14-15 (ημιχ.), 15-19, 17-21, 20-23, 21-26, 23-28, 25-32
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζόραν Μλίναριτς): Πούριτς, Κάιμπα, Κόλιτς,Βρμπιτς, Ντζάια 4, Μέντιτς 2, Στάρτσεβιτς 1, Χάντσιτς, Ιβάνκοβιτς 4, Μπράιντιτς 1, Σαφράνκο 1, Νταβίντ, Ντρούζινετς 3, Κράλιεβιτς 1, Zαβόρ 2, Ζάγια 7.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Αττίλα Βάγκο): Γκιόρι, Τοτ Πετ. 3, Χολντόσι 4, Σέλες 1, Κέτσκες 1, Τοτ Πατ., Μπάλιντ 4, Σας, Φούλοπ, Κοχέγκι 5, Πάλφι, Παπ Κρ. 4, Παπ Μπ. 8, Μπόντναρ, Ρόστα, Βάιντα 1.
Διαιτητές: Γιώργος Τσάμος (Ελλάδα), Άγγελος Φωκίτης (Ελλάδα). Δίλεπτα: 8-9, 7μ.: 1/2-3/4, Κόκκινη: 55:48 Ζάγια (απευθείας), 37:26 Χάντσιτς (τρία δίλεπτα)/43:29 Τοθ Πα. (τρία δίλεπτα)


ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ 20-48 (12-27)
Εξαιρετικά εύκολη αποδείχθηκε η αποστολή της Εθνικής παίδων του Ισραήλ που επικράτησε της αντίστοιχης της Κύπρου με 48-20. Η Κύπρος προσπάθησε να μην αφήσει την διαφορά να ξεφύγει, αλλά οι Ισραηλινοί – πολύ ανώτεροι σε ποιότητα και σε δύναμη – επέβαλαν τον ρυθμό τους και το γρήγορο κι επιθετικό παιχνίδι που θέλουν να υιοθετήσουν αγωνιστικά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανδρέας Γεωργιάδης (Αρχηγός Εθνικής Κύπρου): «Είναι μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμάς αυτό του τουρνουά, γιατί πρώτη φορά ερχόμαστε στην Εθνική. Ο αντίπαλός μας ήταν πολύ καλός και μπράβο του. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».
Γιάννης Φεσιάς (Τερματοφύλακας Εθνικής Κύπρου): «Δεν παίξαμε το 100% που μπορούμε. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο, αλλά οι αντίπαλοι μας ήταν πολύ δυνατοί. Μια ήττα είναι πρέπει να ξυπνήσουμε για να έρθουν οι νίκες. Το τουρνουά είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμάς».
Οντετ Μπουτένκο (προπονητής Ισραήλ): «Σε αυτό το τουρνουά ερχόμαστε για αθλητικούς λόγους, αλλά εξίσου σημαντική είναι η φιλία που αναπτύσσεται, η λογική της ιδέας πάνω στην οποία περιστρέφεται η διοργάνωση και το γεγονός ότι βλέπω χαρούμενους ανθρώπους. Για την ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε, να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας και να παίξουμε γρήγορα κι επιθετικά».

Τα πεντάλεπτα: 1-4, 5-7, 6-13, 8-16, 10-24, 12-27 (ημιχ.), 14-29, 17-33, 18-35, 19-40, 20-44, 20-48.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννος Ιωάννου): Μιλτιάδους 2, Γρηγορίου, Κάριος 1, Περικλέους 1, Κόκκινος, Μιχαήλ 1, Γιωργαλλάς, Χαραλάμπους Αν. 2, Γεωργιάδης, Αργυρού 7, Γεωργίου 2, Ταουσιάνης, Χατζηανδρέας 2, Χαραλάμπους Μαρ. 1, Παπαλαμπριανού, Φεσιάς.
ΙΣΡΑΗΛ (Μπουτένκο Οντετ): Ζαγκάνοβ, Μεντίνα, Ριφ 1, Σαχάρ 4, Σεμέν 5, Τουρκενίτζ 5, Αζολαι 1, Μοτόλα 1, Ζισμαν, Σλουκ 1, Γαιρ 4, Ταλ 3, Τκαχ 5, Λουμπρόσο 8, Μοσίντι 5, Αμιέλ 5.
Διαιτητές: Γιώργος Τσάμος (Ελλάδα), Άγγελος Φωκίτης (Ελλάδα). Δίλεπτα: 6-5, 7μ.: 1/1-2/3


ΠΑΟΚ –  ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ 15-17 (6-10)
Το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες φάσεις στοίχησαν στον ΠΑΟΚ τον απογευματινό αγώνα κόντρα στη Νόβι Βελιγραδίου, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με 15-17 στο "Δ. Βικέλας". Η αναμέτρηση είχε έντονες στιγμές αλλά και συναρπαστικό ρυθμό, με τους Σέρβους να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιάννης Μπιζέτας (Προπονητής - ΠΑΟΚ): «Παρόλα τα λάθη που έγιναν μέσα στο παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος από το πάθος που έδειξαν τα παιδιά και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας. Τα λάθη σε αυτή την ηλικία περισσεύουν, παιδιά είναι, συνεχίζουμε».
Αλεξάντερ Μάρκοβιτς (Προπονητής - Νόβι Βελιγραδίου): «Ήταν δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά καλά, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία είχαμε καθαρό μυαλό και κερδίσαμε το παιχνίδι».

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-6, 6-10 (ημχ), 8-11, 11-14, 13-15, 15-17
ΠΑΟΚ (Ιωάννης Μπιζέτας): Νταφούλης, Μπαμπατζανίδης, Μαλανδρής 1, Φριντερίσκος, Σαχίνης, Τελικώστογλου Σ. 1, Νατσιόπουλος, Λαμπουδής 3, Κυριακίδης 1, Τσομπανίδης, Κοντούδης, Γιορανίδης, Σακαλάκης, Παπαγιώτας 3, Τελικώστογλου Μ. 6, Φράγκης
ΝΟΒΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Αλεξάντερ Μάρκοβιτς): Ζιβανοβιτς, Βάσιτς, Μιλένκοβιτς, Πίσκουλιτς, Ράνιν, Ραντοβάνοβιτς 1, Ματιγιασεβιτς, Μπάμπιτς, Μίρκοβιτς, Τσόσιτς, Τσβίγιετιτς 9, Νέσιτς 2, Γιοβανοβιτς 1, Μαρίν 2, Πάβλοβιτς 2, Λάκιτς
Διαιτητές: Μπράμου, Κασάπη (Ελλάδα) Δίλεπτα: 2-2 Πέναλτι: 1/1 - 2/2


ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ - ΠΥΛΑΙΑ 28-18‏
Καλή, αλλά για μόνο για 22 λεπτά, ήταν η Πυλαία στο παιχνίδι με την Σεν Ραφαέλ, γνωρίζοντας την ήττα με 28-18, στο "Δ. Βικέλας". Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο (15-15), ωστόσο από εκεί και μετά οι Γάλλοι ανέβασαν ταχύτητα ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς στο σκορ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εμμάνουελ Ισοτόν  (Προπονητής - Σεν Ραφαέλ): «Όταν η άμυνα μας είναι δυνατή, γίνεται πιο εύκολο το να κερδίσουμε κάποιο παιχνίδι. Μετά το πρώτο 20λέπτο, είδαμε όλοι ότι τα παιδιά είχαν καθαρό μυαλό, πάθος και κατάφερα να παίξουν σωστό χάντμπολ».
Κυριάκος Λάππας (Προπονητής - Πυλαία): «Μετά το πρώτο 20λέπτο, κολλήσαμε στην επίθεση μας και προσαρμόστηκαν πάνω σε έναν αθλητή μας που έκανε αρκετά καλό παιχνίδι. Μετά παίξαμε λάθος, έπρεπε να κυνηγήσουμε ρίψεις από τα εννέα μέτρα και οι αθλητές μου προσπαθούσαν να τρυπήσουν την άμυνα τους, που ήταν συμπαγείς. Ήταν καλό μάθημα για τα παιδιά». 

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 7-7, 9-12, 13-14 (ημχ.), 17-15, 18-15, 23-16, 28-18 
ΣΕΝ ΡΑΦΑΕΛ (Εμμάνουελ Ισοτόν): Σάνουα 4, Μπόργια 4, Ντεκρουά 3, Μπρισό 5, Πεναλβά, Φιορένζα, Λουμπράνο 7, Λεγκόφ 5, Αισί, Ομνές, Μπελμόντε, Μάασου
ΠΥΛΑΙΑ (Κυριάκος Λάππας): Αλεξανδρίδης 12, Αμπατζίδης, Σιόβας Δ., Ζυγούλης, Χριστοφόρου 1, Αβγερίδης, Σιόβας Ι., Πιατσόπουλος, Ξυδιάς, Μπάμπαλης, Στεφανίδης 1, Γάγος, Σιόβας Μ., Πετρίδης, Παπανίκου 4, Τσόγας
Διαιτητές: Λουντγκρέν, Νούβεργκ (Σουηδία) Δίλεπτα: 3-5 Πέναλτι: 4/5 - 2/2


ΠΙΚ ΣΕΓΚΕΝΤ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ 26-19 (13-10)
Η Πικ Σέγκεντ έκανε το δύο στα δύο μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016 επικρατώντας του Φιλίππου Βέροιας με 26-19. Από το πρώτο πεντάλεπτο η ουγγρική ομάδα κατάφερε να πιάσει ρυθμό αμυντικά και επιθετικά και άρχισε να απομακρύνεται στο σκορ. Ο Φίλιππος αντέδρασε και μείωσε το 15’ στα δύο τέρματα, χωρίς όμως να μπορέσει να πιέσει περισσότερο. Και η ψαλίδα της διαφοράς άρχισε να ανοίγει από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με την Πικ Σέγκεντ να μην αφήνει πολλά περιθώρια στους Βεροιώτες που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 20-10 και 22-12. Τελικά ο Φίλιππος έβγαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο λίγη ενέργεια, συμμαζεύοντας τη διαφορά.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 7-3, 10-8, 13-10 (ημιχ.), 15-10, 19-10, 22-12, 26-19
ΠΚ ΣΕΓΚΕΝΤ (Ζόλταν Νάγκι): Κριβοκάπιτς, Μπεσέντες 2,Ζόλντι, Σαλάι 1, Νάγκι, Νόσκα 4, Σότι, Χάιντου, Ντάντσικ 2,Σοος 1, Μιγκ 1, Τσαμάνγκο 2, Ζουχάζ 1, Κις 12, Τοτόκ 1, Χαρμάτι.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Απόστολος Ντέλλας): Βασιλείου, Χουδαμπέρδογλου, Νιώπας, Ελευθεριάδης, Σαράφης 2, Βογιατζής, Ζαμάνης, Πασανικολάκης, Λυκοστράτης, Τουλιόπουλος 6, Πετρομελίδης, Καρανάτσιος 3, Πελέκης, Τζωρτζίνης 3, Παπαγιάννης 5. 
Διαιτητές: Γιαν Σαρμά (Γαλλία), Ζουλιέν Μαρς (Γαλλία). Δίλεπτα: 5-3, 7μ.: 1/3-3/6, Κόκκινη κάρτα: 35:04 Σόος


ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 39-13‏ (18-5)
Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στην Κροάσια Ζάγκρεμπ και τον Αερωπό Έδεσσας ήταν εμφανής στην αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στο "Δ. Βικέλας", με την ελληνική ομάδα να γνωρίζει την ήττα με 39-13.  Οι Κροάτες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, και ήδη από το πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά με 18-5.

Τα πεντάλεπτα: 6-0, 10-2, 14-3, 18-5(ημχ), 26-7, 30-8, 35-11, 39-13
ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Νίνο Μάρκοβιτς): Τούρσιτς, Πάντζα, Τίντορ 6, Πούριτς 2, Κλάριτς, Σερσέκ 2, Τσέλιτς 2, Τρνίνιτς 3, Ντέντο 3, Γρντόβιτς 2, Χανάκ, Λέσκοβετς 3, Γκολούζα 6, Μίσσονι 7, Στρκόβιτς 1, Ζούτρισα 2 
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (Ιωάννης Πιλαλίδης): Στομάς, Γρεκός, Γάτσης 1, Καλατζής, Ξενίδης, Κατσάκης 1, Πάσχος 1, Λιάνδης 3, Τοτίδης, Πέρρος 1, Μισιρλίδης, Πόπτσης 4, Γκέντζης, Γεργής 2, Καρακατσάνης
Διαιτητές: Λουντγκρέν, Νούβεργκ (Σουηδία) Δίλεπτα: 0-1 Πέναλτι: 1/1 – 1/2


ΠΑΡΙ Σ.Ζ. - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 19-23 (5-11)
Μεγάλη νίκη που τα φέρνει στα προημιτελικά του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016 πέτυχαν τα Βριλήσσια με 23-19 επί της Παρί σεν Ζερμέν. Με πρώτο βιολί επιθετικά τον Κωνσταντίνο Κοτσιώνη με 8 τέρματα και τους Αλεξάνταρ Γιλαντσα με 6 και Περικλή Ταμπάκο με 5 να ακολουθούν, η ομάδα του Σίνισα Πρόκιτς ξέφυγε στο ημίχρονο με έξι γκολ και στη συνέχεια πάτησε γκάζι μέχρι και το 35’ με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +8 (22-14). Οι αλλαγές που έγιναν στα Βριλήσσια και η πίεση που άσκησε η γαλλική ομάδα μάζεψαν τη διαφορά, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να αλλάξει η ροή του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σίνισα Πρόκιτς (Προπονητής Βριλησσίων): «Εμείς ήρθαμε να πάρουμε εμπειρίες, χωρίς να μας ενδιαφέρει αν είμαστε πρώτοι ή τελευταίοι στο τουρνουά. Να παλέψουμε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε. Αυτή είναι μια πολύ καλή εμπειρία για τα παιδιά και θα μας αποφέρει μόνο κέρδος. Αυτό είναι το σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες. Δώσαμε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά. Όλα τα παιδιά είχαν τρακ, καθώς αντιμετωπίζουν και διεθνείς ομάδες, κάτι που φέρνει άγχος, όμως θέλουμε μέσα από το παιχνίδι να αυτό το άγχος να λειτουργήσει θετικά. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος όχι μόνο από την εμφάνιση των παιδιών, αλλά επειδή περνάνε ωραία εδώ, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός. Είμαι ευχαριστημένος από όλα εδώ στο τουρνουά. Τις ομάδες, τους προπονητές, τους διαιτητές το φερ πλέι. Ολα είναι πολύ καλά».
Πιερ Αλέξις Μεντινά (Προπονητής Παρί): «Τα Βριλήσσια έδειξαν μέσα στο γήπεδο πως είχαν υψηλό κίνητρο κι έβγαλαν ενέργεια κι επιθετικότητα. Εμείς, από τη στιγμή που η διαφορά έφτασε στα 8 γκολ, τελειώσαμε τον αγώνα με τους παίκτες που είναι γεννημένοι το 2003. Συνήθως όταν παίζουμε πιεστικές άμυνες όπως η 3-3 χρησιμοποιούνται οι παίκτες του 2003 και όταν παίζουμε 6-0 ή 5-1 αυτοί του 2002».

Τα πεντάλεπτα: 0-2, 2-5, 4-7, 5-11 (ημιχ.), 7-15, 10-18, 14-22, 19-23.
ΠΑΡΙ Σ.Ζ. (Μεντινά Αλέξις Πιέρ): Λουασό, Ανί, Κλιν, Βαν Ντεν Μπος Σ. 1, Πορές 2, Βίνσεντ, Κονστάντ, Φονταίν 1, Νεοφβιλ 2, Βαν Ντεν Μπος Λ., Πισουρόν Π. 8, Ερί, Ρέι 2, Πισουρόν Ο. 2, Γκερμπαί. 
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Σίνισα Πρόκιτς): Κιουλτσίδης, Γκιλάκης 1, Κορκολής, Λιάκος, Γιάνκα 6, Ρήγος, Ταμπάκος 5, Κοτσιώνης 8, Στάθης 2, Γκένας, Κολάσης, Ασλής, Μποζιός, Σταθάτος 1, Δαλέκος 1, Κούτρας.
Διαιτητές: Γιώργος Τσάμος (Ελλάδα), Άγγελος Φωκίτης (Ελλάδα). Δίλεπτα: 1-3, 7μ.: 1/3-2/2


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ 26-13‏ (13-8)
Με κεκτημένη ταχύτητα από τους πρωινούς αγώνες συνεχίζει ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, ο οποίος για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι κατάφερε να πάρει τη νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στην Λοκομοτίβα Μπριτσκό με 26-13.  Για ακόμη μια φορά, ο Γιώργος Νάκος ξεχώρισε για την ελληνική ομάδα, έχοντας πετύχει εννέα τέρματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αντώνης Κουλακάρης (Προπονητής – Ολυμπιακός Κερατσινίου): «Τα παιδιά για ακόμη μια φορά έκαναν καλή εμφάνιση. Πετύχαμε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στους αυριανούς αγώνες».
Γκόραν Βάσιτς (Προπονητής – Λοκομοτίβα Μπρίτσκο): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Όσον αφορά την ομάδα, θεωρώ πως κάναμε καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με την πρωινή αναμέτρηση. Όσο περνάνε οι μέρες θα έρχονται δυσκολότερα παιχνίδια».


Τα πεντάλεπτα: 4-4, 8-5, 11-5, 13-8 (ημχ.), 16-10, 19-11, 23-13, 26-13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Αντώνης Κουλακάρης): Σάμιος, Κουκούλας 1, Βλάχος 1, Κωστόπουλος 1, Γιαννακόπουλος 1, Βαζέος 1, Παλετσάκης 1, Kαρατζής, Σωτηρίου, Ανρίον 5, Ξυπνητός 1, Μουσούλης 2, Νάκος 9, Λεκάκος, Πασχάλης 2, Μάρκος
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ (Γκόραν Βάσιτς): Γκόριτσκιτς, Ντόμιτς, Ράντιτς, Νίκολιτς, Γκρούγιτς 3, Λέβιτς 3, Ντόρντεβιτς 7, Γκέλγιτς, Λούλιτς Λ., Λούλιτς Ντ., Στγιεπάνοβιτς Σ., Τοντοσιγιεβιτς, Στγιεπάνοβιτς Α., Πούριτς, Τούσιτς
Διαιτητές: Αντγιέλιτς, Τζόρτζεβιτς (Σερβία) Δίλεπτα: 1-4 Πέναλτι: 2/3 - 0/0


ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. - ΠΑΡΤΙΖΑΝ 17-23 (8-13)
Στα προημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκε η Παρτίζαν για ακόμη μια χρονιά μετά τη δεύτερη νίκη της, αυτή τη φορά επί του Ιωνικού Ν.Φ. με 23-17. Πλέον, η πρωτιά του α’ ομίλου θα κριθεί στο ματς ανάμεσα στους Σέρβους και την ουγγρική Πικ Σέγκεντ. Ο Ιωνικός προσπάθησε να δυσκολέψει όσο μπορούσε την ομάδα του Βελιγραδίου, έχοντας στιγμές που τα κατάφερε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σωτήρης Τοντόροβιτς (Προπονητής Ιωνικού Ν.Φ.):  «Για να αποκτήσει εμπειρία αυτή η ομάδα θα πρέπει τα παιδιά να παίζουν σε έντονη πίεση. Ήμασταν ανταγωνιστικοί για αρκετό διάστημα, ενώ πήραν χρόνο όλα τα παιδιά. Ματς με ματς θα δείχνουμε κάτι καλύτερο».
Ντούσαν Ζίβκοβιτς (Βοηθός προπονητή Παρτίζαν): «Σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα μας παρουσιάστηκε πολύ καλή και με κορυφαίο παίκτη τον Μπατσάνοβιτς. Ήμασταν πιο προσηλωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να προσθέσω πως είναι μια πολύ καλή διοργάνωση και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε».

Τα πεντάλεπτα: 2-5, 4-7, 6-11, 8-13 (ημιχ.), 9-15, 13-15, 15-20, 17-23
ΙΩΝΙΚΟΣ (Σωτήρης Τοντόροβιτς): Σιάτρας 1, Παπαδάκης, Σαλέχ, Πασάι, Μελίσσης 3, Ζαχαρίας, Καρητινός, Κοβάνης 6, Καρράς 2, Βασιλόπουλος, Βασιλείου 1, Βεζύρης 4, Κοζίδης, Ρούτσιας.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζινάν Βούκοβιτς): Ντόρντεβιτς, Κόσοβατς, Άλεκσιτς 2, Στογιάνοβιτς 5, Μπετσάνοβιτς 8, Βούισιτς 3, Γκάσιτς Σ. 2, Γκάσιτς Φ., Γκούντουριτς, Ισάκοβιτς, Γέσιτς, Λατίνοβιτς 1, Μιχαίλοβιτς, Πέτοβιτς 1, Ρίστιτς, Ντένιτς 1.
Διαιτητές: Ιονούτ Καζάν (Ρουμανία), Γκεσούρ Σουλιμάν (Ρουμανία). Δίλεπτα: 2-1, 7μ.: 2/2-1/1

Βαθμολογίες 

Παίδων (σε 1 παιχνίδι)
1. Ισραήλ 2 48-20
2. Ουγγαρία 2 32-25
3. Ελλάδα 2 29-23
4. Σερβία 0 23-29
5. Κροατία 0 25-32
6. Κύπρος 0 20-48

Παμπαίδων (σε 2 παιχνίδια)
1ος όμιλος
1. Πικ Ζέγκεντ 4 52-40
2. Παρτίζαν 4 49-36
3. Ιωνικός ΝΦ 0 38-49
4. Φίλιππος 0 38-52

2ος όμιλος
1. Βριλήσσια 4 45-30
2. Παρί 2 41-44
3. Μακάμπι 0 21-22
4. ΧΑΝΘ 0 11-22

3ος όμιλος
1. Κροάσια Ζάγκρεμπ 4  66-28
2. Νόβι Βελιγραδίου 4 49-24
3. ΠΑΟΚ 0 30-44
4. Έδεσσα Αερωπός 0 22-71
 4ος όμιλος
1. Ολυμπιακός Κερατσινίου 4  57-37
2. Σεν Ραφαέλ 2  54-49
3. ΑΕΣΧ Πυλαίας 2  39-31
4. Λοκομότιβα Μπριτσκό  0  26-47

Η φλόγα ταξίδευσε με τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ!
Την Ολυμπιακή φλόγα υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η Βέροια και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την σπουδαία λαμπαδηδρομία ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, αλλά και το χάντμπολ. Τη φλόγα μετέφερε ο αρχηγός του Φιλίππου Βέροιας Δημήτρης Μπαντής και τον συνόδευαν επίλεκτοι αθλητές από τις ομάδες που συμμετέχουν στο 4ο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ αναπτυξιακών ηλικιών ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. 


ENGLISH 

PICK SZEGED - IONIKOS 26-21 (11-13)
VRILITTOS 2016 kick off game was a close fight between Hungary’s Pick Szeged and Athenian club Ionikos. Szeged took advantage of a late surge to beat the Greeks 26-21, coming form four goals behind (20-16) midway through the second half. A 10-1 partial score eventually guided Szeged to a winning start in their first ever appearance at VRILITTOS.
QUOTES 
Sotiris Tontorovich (Coach - Ionikos): “We are not used to play under pressure, but this is the reason behind our decision to take part at VRILITTOS – to gain valuable experience. Ionikos is making a new start in developing its age group teams. Good luck to every team.”
Zoltan Nagy (Coach – Pick Szged): “From what I’ve seen so far, it’s a perfect organised tournament. We were not so energetic in the opening minutes of the game. We were surprised by the ball’s size, but we managed to adjust and snatch our first victory.”
Timeline (5 min): 5-2, 7-8, 9-11, 11-13 (halftime), 14-16, 15-19, 19-20, 26-21
PICK SZEGED (Zoltan Nagy): Krivokapic, Beszedes 2, Zoldi 2, Szalai 2, Nagy 1, Noska, Csoti, Hajdu, Dancsik 4, Soos, Mig 2, Csamango 4, Juhasz 1, Kiss 6, Totok 1, Kucsera.
IONIKOS (Sotiris Tontorovich): Siatras 4, Papadakis, Saleh, Pashaj, Melissis 5, Zaharias, Karitinos, Kovanis 4, Karras 4, Vasilopoulos, Vasiliou, Veziris 3, Kozidis, Routsias 1.
Referees: Tomas Krzan (SLO), Matic Romih (SLO). 2 min: 0-1, 7m: 0/1-1/1
PARTIZAN - FILIPPOS 26-19 (11-9)
Partizan went on to a flying start in their opening game at VRILITTOS 2016 beating local club Filippos 26-19. The Serbian team, a regular entry at VRILITTOS, put on a convincing performance, especially in the second half, to overcome Filippos’ resistance and look strong enough to reach one of the top places in the final ranking, once more.
QUOTES
Dusan Zivkovic (Assistance Coach - Partizan): “Our goalkeeper was in great shape and helped us beat Filippos, despite our opponents’ fast pace. Our target is to reach at least the semi-finals.”
Apostolos Ntellas (Coach - Filippos): “We fought hard against a team which represents a traditional handball powerhouse. At this level, the final outcome is not as essential as gaining experience is.” 
Timeline (5 min): 2-2, 6-6, 9-8, 11-9 (halftime), 16-13, 21-16, 24-17, 26-19
PARTIZAN (Zinan Vukovic): Djordjevic, Kosovac, Aleksic,Stojanovic 4, Bacanovic 7, Vujicic 3, Gacic N., Gacic F., Guduric,Isakovic, Jesic, Latinovic 1, Mijailovic, Petrovic, Ristic 8, Denic3.
FILIPPOS (Apostolos Ntellas): Vasileiou, Choudaberdoglou,Niopas, Eleftheriadis, Sarafis 9, Bogiatzis, Zamanis,Pasanikolakis, Likostratis, Touliopoulos 1, Petromelidis A.,Petromelidis J., Karanatsios 3, Pelekis, Tzortzinis, Papagiannis6.
Referees: Tomas Krzan (SLO), Matic Romih (SLO). 2min: 3-3, 7m: 0/1-3/3

PAOK – CROATIA ZAGREB 15-27‏ (5-16)
Croatia Zagreb was the clear cut favourite in the game against PAOK Thessaloniki and indeed they managed to defeat the Greek team 27-15. Leon Jutrisa scored six to lead the Croats’ scoring spree. On the other side PAOK players focused on cutting the difference as much as they could in the second half.
QUOTES
Nino Markovic (Coach – Croatia Zagreb): 
“I am not satisfied with what I saw. We could have played much better, but my players do no try as hard as they can. The moment we built a big difference we stopped putting pressure on our opponents.” 
Yannis Bizetas (Coach - PAOK): “We were totally outclassed by Croatia. It’s not that they were not the better team, but from our side we didn’t reach our usual standards. We need to recover as soon as possible.”
Timeline (5 min): 0-7, 2-10, 3-14, 5-16 (halftime), 8-18, 8-23, 11-25, 15-27
PAOK (Ι. Bizetas): Ntafoylis, Babatzanidis, Malandris, Frideriskos, Sachinis, Telikwstoglou S. 2, Natsiopoylos 2, Lamboudis 4, Kiriakidis 1, Stagonas 1, Kontoudis, Gioranidis, Sakalakis, Papagiotas 1, Telikwstogloy M. 3, Fragkis
CROATIA ZAGREB (N. Markovic): Turcic, Pandza, Tintor 3, Puric 1, Klaric 2, Cercek, Celic 1, Trninic 2, Dendo, Grdovic 1, Hanak 5, Leskovec 5, Goluza, Missoni 1, Strkovic, Jutrisa 6
Referees: Fotakidis (GRE), Kinatzidis (GRE) 2 min.: 2-2 Penalties: 2/2 - 0/0


AEROPOS EDESSA – NOVI BEOGRAD 9-32‏ (4-17)
Novi Beograd edged past Aeropos with ease, courtesy of a commanding first half performance which saw them leading 17-4. The Serbs dominated the game in both defence and attack with Andrijia Jovanovic leading the scoring charts with seven goals.
QUOTES
Ioannis Pilalidis (Coach – Aeropos Edessa): 
“Novi was a far better side than us and they deserved to win. I am trying to use all the players I have at my disposal, because I want to them to get a taste of a top-class tournament like VRILITTOS.”
Aleksander Markovic (Coach - Novi Beograd): “We are pleased to be a part of this fantastic tournament taking place in such a beautiful country like Greece. Our opening game went well and overall I am satisfied with my players.”
Timeline (5 min): 2-3, 2-9, 3-12, 4-17 (half-time), 7-21, 9-24, 9-28, 9-32
AEROPOS EDESSA  (I. Pilalidis): Stomas, Grekos, Gatsis, Kalatzis, Xenidis, Katsakis, Paschos 1, Liandis 5, Totidis, Perros, Misirlidis 1, Poptsis 1, Gkentzis, Gergis 1, Karakatsanis
NOVI BEOGRAD (A. Markovic): Zivanovic, Vasic, Milenkovic, Piskulic 4, Ranin 2, Radovanovic 3, Matijasevic 1, Babic 1, Mirkovic 2, Cosic 2, Cvijetic 5, Nesic 3, Jovanovic 7, Marin 1, Pavlovic, Lakic 1
Referees: Fotakidis (GRE), Kinatzidis (GRE) 2 min.: 1-1 Penalties: 0/0 - 4/5


PARIS SG - MACCABI DIMONA 22-21 (9-9)‏
Debutants at VRILITTOS Paris SG and Maccabi Dimona offered the spectators a spectacular game which was decided in the very last minute of the game. Ugo Pichouron scored the decisive goal with 39 seconds still on the clock. The team from Israel, who had a slender lead in most parts of the game, had the chance to equalise in the end, but they missed badly with their desperate 9m final shot.
QUOTES
Pierre Alexis Medina (Coach - Paris SG): “We feel happy to be here at VRILITTOS a tournament which was highly recommended by our compatriots of Saint Raphael. For us it’s quite an experience to play against teams from other handball cultures.
Tubul Shlomi (Coach – Maccabi Dimona):  “We were very nervous throughout the whole game and lost too many chances to win. I also believe the referees made a crucial mistake in the end which cost us at least a draw. We’ll try our best in the next game.”
Timeline (5 min): 2-3, 5-6, 7-8, 9-9 (ημιχ.), 13-13, 16-17, 18-19, 22-21
PARIS SG (Medina Alexis Pierre): Loisaeu, Henni, Clin, Van Den Bossche C., Poroes, Vincent 3, Constant, Fontaines 11, Neufville 4, Van Den Bossche L., Pichouron P., Herry, Rey, Pichouron U. 3, Gherbaoui.
MACCABI DIMONA (Tubul Shlomi): Nir, Eli, Netanel, Eitmar, Liron 1, Shon 7, Liran, Daniel 1, Roi 12, Osher, Yanir, Elay 1.
Referees: Ionut Cazan (ROU), Gesur Suliman (ROU). 2min: 4-4, 7m: 1/1-2/3


SAINT RAPHAEL – OLYMPIACOS KERATSINI 24-31 (15-12)
In one of the most exciting games of Day 1 of VRILITTOS 2016, Olympiacos Keratsini became the first Greek club to beat a non-Greek team, after defeating Saint Raphael 31-24 in the D. Vikellas hall.
Olympiacos were trailing until minute 24’ when they finally took the lead 17-16. The French responded quickly and made it all square (18-18), but an attacking crescendo by Olympiacos eventually awarded them a hard fought victory.
QUOTES
Emmanuel  Isotton (Coach – Saint Raphael): “We didn’t reach our usual standards. I don’t know if we should blame the long trip for that, but surely we can play better. Olympiacos is a good team and they deserved to win.”
Antonis Koulakaris: (Coach - Olympiacos Keratsini): “First of all allow me to say that we feel extremely happy to be here. We feel honoured to be invited at VRLITTOS 2016 and of course we want to return next year for VRILITTOS 2017.”
Timeline (5 min): 5-3, 9-6, 13-9, 15-12(half time), 18-18, 18-22, 22-25, 24-31

SAINT RAPHAEL (Emmanuel Isotton): Chanoyan, Borja 3, Decroix 5, Brisseau 5, Penalva, Fiorenza 2, Lubrano 4, Legoff 5, Aici, Omnes, Belmonte, Maachou

OLYMPIACOS KERATSINIOY (Antonis Koulakaris): Samiow, Koukoulas 2, Vlachos, Kostopoulos, Giannakopoulos 1, Vazeos 4, Paletsakis 1, Karatzis, Michalopoulos, Anrion 5, Xipnitos 6, Mousoulis, Nakos 12, Lekakos, Paschalis

Referees: Andjelic (SRB), Djordjevic (SRB) 2΄min: 2-2 Penalties: 2/2 - 0/0

YMCA - VRILISSIA 11-22 (5-10)
In a lopsided game Vrilissia rallied past YMCA 22-11 to snatch their first victory at VRILITTOS 2016. The Athenia club established an early lead and progressively opened the gap further, despite coach Prokic’ several player changes. Konstantinos Kotsionis was the game’s top score with eight.
QUOTES
Andreas Lagoudis (Coach - YMCA): “Our main in this brilliant tournament is to check our weaknesses, to see where we stand at international level. I wish all the teams all the best.”
Sinisa Prokich (Coach - Vrilissia): “In the first half we tried to secure victory and since mission was accomplished in the next twenty minutes we elected to share time between all available players. The kids are not stressed at all. We want to show we can play good handball.”
YMCA (Andreas Lagoudis): Malavetas, Beqiri 5, Agelidis, Kokorotsikos, Tsichlis, Theocharis 1, Oshagi, Karousis, Karatheodorou, Okantaridis 1, Chatzilias, Fotiadis, Damianidis 1, Marinis, Ntempos 2, Ntouvartzis 1.
VRILISSIA (Sinisa Prokich): Kioultsidis, Gilakis 2, Korkolis 2, Liakos. Janca 2, Rigos 1, Tampakos 2, Kotsionis 7, Stathis 1, Genas 1, Kolasis, Ashlis, Mpozios, Stathatos 4, Dalekos, Koutras.
Referees: Ionut Cazan (ROM), Gesur Suliman (ROM). 2min: 1-0, 7m: 1/2-2/2


LOKOMOTIVA BRCKO – PYLAIA 13-21 (8-9)
Pylaia rolled past Lokomotiva Brcko 21-13 in the D. Vikelas hall to start their games at VRILITTOS 2016 on a high note. The team from Thessaloniki used their rock solid defence to build an early lead and they were never threatened by their opponents until the end. 

QUOTES
Goran Vasic (Coach - Lokomotiva Brcko): 
“Both sides tried their best, but I cannot say the same about the referees. They were the worst referees I’ve seen in the last five years and surely are not qualified to play in a brilliant tournament like this one. VRILITTOS is getting better and better each year and these young players can only benefit by taking part in tournaments like this.”

Kiriakos Lappas (Coach - Pylaia): “My players were quite stressed, but this came as no surprise to me since this was our opening game. I believe we won because physically we were stronger than Lokomotiva, who on the other side were better technically. Our main aim is to meet players of the same age who represent different cultures and compare the way we see handball in general. 

Timeline (5 min): 0-3, 3-5, 5-8, 8-9(half time), 9-13, 11-15, 12-20, 13-21
LOKOMOTIVA BRCKO (Goran Vasic): Gorickic, Domic, Radic, Nikolic, Grujic, Levic 1, Dordevic 10, Geljic, Lucic L. 1, Lucic D., Stjepanovic S., Todosijevic, Stjepanovic A., Puric, Tusic 1
PYLAIA (Kiriakos Lappas): Alexandridis 7, Abatzidis 2, Siovas D., Zigoulis 1, Christoforou 1, Avgeridis, Siovas I., Piatsopoulos, Xidias 1, Babalis, Stefanidis 3, Gagos, Siovas M., Petridis, Papanikou 6, Tsogas
Referees: Bramou, Kasapi (Greece) 2΄min: 4-2 Penalties: 0/0 -2/2


GREECE – SERBIA 29-23 (15-8)
The Greek national youth team grabbed two valuable points in their opening game at VRILITTOS 2016 by defeating Serbia 29-23 with relative ease.  
Greece withstood the pressure Serbia put on them in the first half courtesy of their tight defence. By minute 33 Greece was already up by eight goals (16-8), but the Serbs never gave up and with a 7-1 partial they almost entirely bridged the gap, trailing by only two goals (17-15) with 21 minutes still to go. 
Tasos Chatziparasidis players’ kept their composure though and within the next four minutes they were again up by six goals (22-16). Serbia’s last effort to salvage at least a point (25-22 in minute 53) was further restrained by Greece with a 3-0 run (28-22 with 1”15 to go) which ensured victory for the winning side in this exciting opening game of the youth tournament. 
QUOTES
Tasos Chatziparasidis (Coach - Greece): “We were generally good, despite some errors we made, which are normal for a youth team. This win was nothing more than two points to our credit. I would like to thank VRILITTOS for providing us with the opportunity to play against other strong national teams.” 
Zikica Milosavljevic (Coach – Serbia): “We only arrived in Veroia last night and thus missed a training session. At this age it is important not to lose contact with the ball, plus Greece was very effective in attack. I’ve never been to VRILITTOS before, but some of my players had when competed with Novi Beograd in previous tournaments. The organising committee has done an excellent job. It is always nice to see kids from various countries at that age interact with each other.”
Timeline (5 min): 1-0, 3-3, 5-5, 8-6, 11-7, 15-8 (ημιχ.), 17-12, 20-15, 23-17, 25-22, 29-23
GREECE (Tasos Chatziparasidis): Giagoulas, Damianidis, Boultadakis 5, Tsahouridis, Koukoutsidis 2, Bazdekis 4, Baltatzis 5, Eleftheriades 1, Tsigaridas 3, Tzimpoulas 3, Mavridis, Boskos 3, Miggas, Zfirakis 2, Garas.
SERBIA (Zikica Milosavljevic): Horvat 1, Milicevic 3, Veselinovic 3, Milunovic, Radovic, Milinkovic 1, Maksa, Micic, Cirovic, Causevic 1, Zivkovic 3, Hajdin, Stojanovic 4, Nikolic, Golubovic 1, Gakovic 6.
Referees: Yann Carmaux (FRA), Julien Mursch (FRA). 2min: 5-3, 7m: 1/2-2/3


CROATIA - HUNGARY 25-32 (14-15)‏
Croatia and Hungary played a very intense and nervous game which ended in favour of the latter side with 32-25.
The Magyars imposed with a commanding way their tough defensive game-style and took the lead form the opening minutes. The Croats tried to respond to their opponents’ physical game, but they were unable to pose a serious threat, as Hungary kept on replying in every Croatian goal. A close man-to-may defense on Hungary’s playmaker in the last five minutes didn’t bear fruits either.

QUOTES
Boris Dvorsek (Assistant Coach - Croatia): “Congratulations to Hungary. They were the better side in all aspects of the game and deserved to win. We tried to catch them in the second half by making some changes, but we made too many individual; errors and thus our plan didn’t pay off.”
Attila Vago (Coach - Hungary): “The tournament is very good. We have the chance to play against teams that are using different technique and tactics. My players met altogether for the first time last September and this is only our first tournament. I trust we will manage to display on court what we have prepared over the past seventh months in training. The game against Croatia was quite tense with both teams playing extremely hard – although using different tactics - in defence. I want to congratulate Croatia – they have a really strong team.” 

Timeline (5 min): 1-3, 2-7, 7-10, 9-11, 10-13, 14-15 (halftime), 15-19, 17-21, 20-23, 21-26, 23-28, 25-32
CROATIA (Zoran Mlinaric): Puric, Kajba, Kolic, Vrbic, Dzaja 4, Medic 2, Starcevic 1, Hancic, Ivankovic 4, Brajdic 1, Safranko 1, David, Druzinec 3, Kraljevic 1, Javor 2, Zaja 7. 
HUNGARY (Attila Vago): Gyori, Toth Peter 3, Holdosi 4, Szeles 1, Kecskes 1, Toth Patrik, Balint 4, Szasz, Fulop, Kohegyi 5, Palfi, Papp Krisztian 4, Papp Bence 8, Bodnar, Rosta, Vajda 1.
Referees: Giorgos Tsamos (GRE), Aggelos Fokitis (GRE). 2min: 8-9, 7m: 1/2-3/4, red card: 55:48 Zaja (), 37:26 Hancic (3-2min)/43:29 Toth Pa. (3-2min)


PAOK - NOVI BEOGRAD 15-17 (6-10)
Lack of concentration in the crucial moments of the game cost PAOK a prestigious win over traditionally strong in age categories Serbian club Novi Beograd. The Serbs kept their composure when PAOK edged close and snatched two valuable points.

QUOTES
Ioannis Mpizetas (Coach - ΠΑΟΚ): “Despite the mistakes we made, whish is normal for players at that age, I am overall satisfied with my players’ performance, especially with the passion they showed to 
Alexander Markovic (Coach – Novi Beograd): “PAOK gave us a hard time, but we delivered when it mattered most. It was a very tough game for us.”

Timeline (5 min): 2-2, 4-2, 4-6, 6-10 (half-time), 8-11, 11-14, 13-15, 15-17
PAOK (Ιoannis Bizetas): Ntafoylis, Babatzanidis, Malandris 1, Frideriskos, Sachinis, Telikwstoglou S. 1, Natsiopoylos, Lamboudis 3, Kiriakidis 1, Tsompanidis, Kontoudis, Gioranidis, Sakalakis, Papagiotas 3, Telikwstogloy M. 6, Fragkis
NOVI BEOGRAD (Aleksanter Markovic): Zivanovic, Vasic, Milenkovic, Piskulic, Ranin, Radovanovic 1, Matijasevic, Babic, Mirkovic, Cosic, Cvijetic 9, Nesic 2, Jovanovic 1, Marin 2, Pavlovic 2, Lakic
Referees: Mpramou, Kasapi (Greece) 2 min.: 2-2 Penalties: 1/1 - 2/2


CYPRUS - ISRAEL 20-48 (12-27)‏
Israel’s game against Cyprus was like a walk in the park, despite the Cypriots’ brave attempt to stay close on the scoreline. The Israelis were far better technically and more powerful physically and their easy 48-20 win came to no one’s surprise.

QUOTES
Andreas Georgiadis (Captain - Cyprus): “This is the first ever tournament the national youth team of Cyprus is taking part. Congrats to Israel for their performance. They were far better than us.”
Yannis Fessias (Goalkeeper - Cyprus): “I am sure we can play better than that. We put extra effort in the second half, but Israel was a very strong team. Now we have to recover and try to win our next game. This tournament is a great experience for us.” 
Boutenko Oded (Coach – Israel): “This is a sporting tournament, but I believe that is of equal importance the friendship that is being built between players coming from different countries and cultures. I am a supporter of the whole concept of the tournament. As far my team is concerned I am trying to persuade them to play as fast and attacking as possible.”

Timeline (5 min): 1-4, 5-7, 6-13, 8-16, 10-24, 12-27 (halftime.), 14-29, 17-33, 18-35, 19-40, 20-44, 20-48.
CYPRUS (Giannos Ioannou): Miltiadous 2, Grigoriou, Karios 1, Pericleous 1, Kokkinos, Michail 1, Giorgallas, Charalambous An. 2, Georgiadis, Argirou 7, Georgiou 2, Taoushianis, Chatziandreas 2, Charalambous Mar. 1, Papalambrianou, Fesias.
ISRAEL (Boutenko Oded): Zagainov, Medina, Rif 1, Sahar 4, Shemen 5, Turkenitz 5, Azolay 1, Motola 1, Zisman, Slouk 1, Yair 4, Tal 3, Tkach 5, Lumbroso 8, Mosindi 5, Amiel 5.
Referees: Giorgos Tsamos (GRE), Aggelos Fokitis (GRE). 2min: 6-5, 7m: 1/1-2/3


SAINT RAPHAEL– PYLAIA 28-18
Pylaia’s resistance to Saint Raphael’s inferiority lasted 22 minutes (score: 15-15). Starting from the 23rd minute onwards, the French side managed to block almost all Pylaia’s attacking efforts and step by step opened the gap between the two teams, until they finally won by ten goals (28-18).

QUOTES
Emmanuel Isotton: (Coach – Saint Raphael): “Whenever we are able to strengthen our defence is far easier for us to win a game. In this game it took us twenty minutes to reach our usual standards, but I believe that in the second half we were more focused and played with passion.”
Kyriakos Lappas (Coach - Pylaia): “In the second half they managed to block our key-player and eventually we lost our mind in attack. Our 9m shooting was poor and therefore we couldn’t avoid defeat.”
Timeline (5 min): 4-3, 7-7, 9-12, 13-14 (halftime), 17-15, 18-15, 23-16, 28-18 
SAINT RAPHAEL (Emmanuel Isotton): Chanoyan 4, Borja 4, Decroix 3, Brisseau 5, Penalva, Fiorenza, Lubrano 7, Legoff 5, Aici, Omnes, Belmonte, Maachou
PYLAIA (Kiriakos Lappas): Alexandridis 12, Abatzidis, Siovas D., Zigoulis, Christoforou 1, Avgeridis, Siovas I., Piatsopoulos, Xidias, Babalis, Stefanidis 1, Gagos, Siovas M., Petridis, Papanikou 4, Tsogas
Referees: Lundgren, Nyberg (Sweden) 2΄min: 3-5 Penalties: 4/5 - 2/2


PICK SZEGED - FILIPPOS 26-19 (13-10)‏
Pick Szeged made it two of two in Group A, after beating hosts Filippos 26-19. The Hungarian team imposed their rhythm from the throw-off onwards and gradually built a goal difference which was impossible for Filippos to cut. The best Filippos could do was to edge as close as to two goals in the 15th minute, but once again Szeged stepped it up and founnd themselves up by ten goals (20-10 and 22-12) until they finally won 26-19.

Timeline (5 min): 4-0, 7-3, 10-8, 13-10 (halftime), 15-10, 19-10, 22-12, 26-19
PICK SZEGED (Zoltan Nagy): Krivokapic, Beszedes 2, Zoldi,Szalai 1, Nagy, Noska 4, Csoti, Hajdu, Dancsik 2, Soos 1, Mig 1,Csamango 2, Juhasz, Kiss 12, Totok 1, Harmati.
FILIPPOS (Apostolos Ntellas): Vasileiou, Choudaberdoglou,Niopas, Eleftheriadis, Sarafis 2, Bogiatzis, Zamanis,Pasanikolakis, Likostratis, Touliopoulos 6, Petromelidis A.,Petromelidis J., Karanatsios 3, Pelekis, Tzortzinis 3, Papagiannis5.
Referees: Yann Carmaux (FRA), Julien Mursch (FRA) 2min: 5-3, 7m: 1/3-3/6, red card: 35:04 Soos


PICK SZEGED - FILIPPOS 26-19 (13-10)‏
Pick Szeged made it two of two in Group A, after beating hosts Filippos 26-19. The Hungarian team imposed their rhythm from the throw-off onwards and gradually built a goal difference which was impossible for Filippos to cut. The best Filippos could do was to edge as close as to two goals in the 15th minute, but once again Szeged stepped it up and founnd themselves up by ten goals (20-10 and 22-12) until they finally won 26-19.

Timeline (5 min): 4-0, 7-3, 10-8, 13-10 (halftime), 15-10, 19-10, 22-12, 26-19
PICK SZEGED (Zoltan Nagy): Krivokapic, Beszedes 2, Zoldi,Szalai 1, Nagy, Noska 4, Csoti, Hajdu, Dancsik 2, Soos 1, Mig 1,Csamango 2, Juhasz, Kiss 12, Totok 1, Harmati.
FILIPPOS (Apostolos Ntellas): Vasileiou, Choudaberdoglou,Niopas, Eleftheriadis, Sarafis 2, Bogiatzis, Zamanis,Pasanikolakis, Likostratis, Touliopoulos 6, Petromelidis A.,Petromelidis J., Karanatsios 3, Pelekis, Tzortzinis 3, Papagiannis5.
Referees: Yann Carmaux (FRA), Julien Mursch (FRA) 2min: 5-3, 7m: 1/3-3/6, red card: 35:04 Soos


CROATIA ZAGREB -  AEROPOS EDESSA 39-13 (18-5)
In a one-sided game Croatia Zagreb scored their second win in as many matches at VRILITTOS 2016, defeating Aeropos 39-13. The Croats had a 13-goal lead by halftime already and rolled to a 39-13 victory which brought them on top of their group.

Timeline (5 min): 6-0, 10-2, 14-3, 18-5 (halftime), 26-7, 30-8, 35-11, 39-13
CROATIA ZAGREB (Nino Markovic): Turcic, Pandza, Tintor 6, Puric 2, Klaric, Cercek 2, Celic 2, Trninic 3, Dendo 3, Grdovic 2, Hanak, Leskovec 3, Goluza 6, Missoni 7, Strkovic 1, Jutrisa 2
EDESSA AEROPOS (Ioannis Pilalidis): Stomas, Grekos, Gatsis 1, Kalatzis, Xenidis, Katsakis 1, Paschos 1, Liandis 3, Totidis, Perros 1, Misirlidis, Poptsis 4, Gkentzis, Gergis 2, Karakatsanis
Referees: Lundgren, Nyberg (Sweden) 2 min.: 0-1 Penalties: 1/1 - ½


PARIS S.G. - VRILISSIA 19-23 (5-11)
Vrilissia registered a prestigious victory (23-19) at international level over the famous French club Paris Saint Germain.
Konstantinos Kotsionis continued his scoring spree adding eight more goals to his tally and was among the key factors who helped Vrillisia take a six-goal lead by halftime. Vrilissia further opened the gap to eight goals (22-14) in minute 35, but Paris managed to cut the difference in the final minutes.

QUOTES
Medina Alexis Pierre (Coach – Paris S.G.): “Vrilissia showed more motivated to win and were more aggressive than us. When the gap opened to eight goals I elected to use my youngest players – born in 2003. We usually play the little ones when we put pressure to our opponents’ ball handling and the players born in 2002 whenever we choose a 6-0 or a 5-1 defence.   
Sinisa Prokich (Coach - Vrilissia): “We honestly don’t care about our final ranking. Our main concern is to show our potential, use all our players and learn as much as we can by facing all these teams at VRILITTOS 2016. This is the most important things for these youngsters. 
“It’s obvious that the kids are stressed, but that’s not necessarily a negative factor. I am satisfied with the win, but also by the fact that my players enjoy their participation at VRILITTOS. The tournament is fantastic and I am happy to see that all teams pay respect to fair play and the rules of sportsmanship.” 

Timeline (5 min): 0-2, 2-5, 4-7, 5-11 (halftime), 7-15, 10-18, 14-22, 19-23.
PARIS S.G. (Medina Alexis Pierre): Loisaeu, Henni, Clin, Van Den Bossche C. 1, Poroes 2, Vincent, Constant, Fontaines 1, Neufville 2, Van Den Bossche L., Pichouron P. 8, Herry, Rey 2, Pichouron U. 2, Gherbaoui.
VRILISSIA (Sinisa Prokich): Kioultsidis, Gilakis 1, Korkolis, Liakos. Janca 6, Rigos, Tampakos 5, Kotsionis 8, Stathis 2, Genas, Kolasis, Aslis, Βozios, Stathatos 1, Dalekos 1, Koutras.
Referees: Giorgos Tsamos (GRE), Aggelos Fokitis (GRE). 2 min: 1-3, 7m: 1/3-2/2


OLYMPIACOS KERATSINI - LOKOMOTIVA BRCKO 26-13
Olympiacos Keratsini have won four points after two games at VRILITTOS 2016, following their well-deserved 26-13 victory over Lokomotiva Brcko. Giorgos Nakoc was once again Olympiacos’ top scorer with six goals. 

QUOTES
Antonis Koulakaris (Coach – Olympiacos Keratsini): For a second successive game my players played well. We are happy with our second victory and we hope we will keep up the same pace on Day 2.”
Goran Vasic (Coach – Lokomotiva Brcko): “We played better than our first game but Olympiacos was better than us. More tough games await us the following days.”

Timeline (5 min): 4-4, 8-5, 11-5, 13-8 (halftime), 16-10, 19-11, 23-13, 26-13 
OLYMPIACOS KERATSINIOY (Antonis Koulakaris): Samios, Koukoulas 1, Vlachos 1, Kostopoulos 1, Giannakopoulos 1, Vazeos 1, Paletsakis 1, Karatzis, Sotiriou, Anrion 5, Xipnitos 1, Mousoulis 2, Nakos 9, Lekakos, Paschalis 2, Markos
LOKOMOTIVA BRCKO (Goran Vasic): Gorickic, Domic, Radic, Nikolic, Grujic 3, Levic 3, Dordevic 7, Geljic, Lucic L., Lucic D., Stjepanovic S., Todosijevic, Stjepanovic A., Puric, Tusic
Referees: Andjelic, Djordjevic (Serbia) 2 min: 1-4 Penalties: 2/3 - 0/0


IONIKOS N.F.- PARTIZAN 17-23 (8-13)‏
Partizan Belgrade punched a ticket to the quarter-finals after their second group stage win over Ionikos N.F. (23-17). What’s at stake now is the group’s top spot. It will be claimed by either the Serbian team or Pick Szeged. 
Ionikos tried to be as competitive as possible an there were some moments at the game that they pushed Partizan hard.

QUOTES
Sotiris Tontorovich (Coach – Ionikos N.F.):  “If you want to gain valuable experience you have to play under pressure and this is what happened at this game. I believe we were good for most parts of the game, while we also shared time between all players. We will better as the tournament progresses.”
Dusan Zivkovic (Assistance Coach - Partizan): “We played very well today with Bacanonic being the MVP. We were more focused and that helped us secure victory. The tournament is well-organised and we are happy to here.”

IONIKOS (Zinan Vukovic): Siatras 1, Papadakis, Saleh, Pashaj, Melissis 3, Zaharias, Karitinos, Kovanis 6, Karras 2, Vasilopoulos, Vasiliou 1, Veziris 4, Kozidis, Routsias.
PARTIZAN (Zinan Vukovic): Dordevic, Kosovac, Aleksic 2, Stojanovic 5, Bacanovic 8, Vujicic 3, Gacic S. 2, Gacic F., Guduric, Isakovic, Jesic, Latinovic 1, Mijailovic, Petrovic 1, Ristic, Denic 1.
Referees: Ionut Cazan (ROM), Gesur Suliman (ROM). 2min: 2-1, 7m: 2/2-1/1

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο