Το 4ο Γυμνάσιο Βέροιας στο Βλαχογιάννειο

ΔΤ: Την Πέμπτη 14-04-2016 όλα τα τμήματα της Γ΄ τάξεως του 4ου Γυμνασίου Βέροιας με τους συνοδούς καθηγητές κ.κ. Δντη Μποχώρη Δημήτριο, Δεβράμη Χρυσούλα, Χωματά Ευθύμιο, Σαββίδου Μαρία και Τσιριμπάκα Σταματία, επισκέφθηκαν το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών, όπου εκεί όπως πάντα τους υποδέχτηκε ο συλλέκτης και υπεύθυνος του μουσείου Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και επιμελήθηκε και την ξενάγηση τους στο μουσείο. 

Λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών η επίσκεψη διήρκεσε άνω των δύο ωρών, αφού κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα του μουσείου έθεταν συνεχώς απορίες και ερωτήματα σχετικά με τις στολές ,τα διακριτικά , τα μετάλλια και τα έγγραφα που έβλεπαν, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν οι στολές των αξκων περιόδου 1920-1940, καθώς και οι στολές της Ελληνικής Χωροφυλακής και των Στρ\κων Σχολών των παρελθόντων χρόνων. 

Ταυτόχρονα οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία μέσα από τα εκθέματα και τις φωτογραφίες να αναλύσουν διάφορα ιστορικά γεγονότα της πόλης της Βέροιας, ενώ έγινε και ιδιαίτερη μνεία στην πολιτισμική εξέλιξη της πόλης μας. Τέλος οι άριστες εντυπώσεις καθηγητών και μαθητών αποτυπώθηκαν όπως πάντα στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου, και φυσικά οι μαθητές ενθουσιασμένοι από το μουσείο και το κτήριο αποτύπωσαν τις εντυπώσεις τους αυτές μέσα και από δεκάδες φωτογραφίες που έβγαλαν.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο