Το προσφυγικό - από την θετική πλευρά - στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με κεντρικό θέμα την συζήτηση για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στη Βέροια, αυτή τη φορά με θετική ματιά και προτάσεις για την φιλοξενία τους και όχι για το πως θα φύγουν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν πρακτικά θέματα και προτάσεις, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα. Για παράδειγμα, ο Αντώνης Μαρκούλης ρώτησε αν ο Δήμος έχει λάβει χρηματοδότηση για τα όσα παρέχει, λαμβάνοντας ως απάντηση από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη ότι δεν έχει υπάρξει χρηματοδότηση, αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αξιοποίησης διάφορων προοπτικών, όπως η απορρόφηση παραπάνω θέσεων κοινωφελούς εργασίας, κουπόνια από πρόσφυγες για αγορά προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις κ.α.

Πάντως, από τη συζήτηση διαφάνηκε μια διαμάχη μεταξύ προσώπων - φορέων - συλλόγων και μένει να τεθεί αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, να οριοθετηθεί η συμμετοχή και να υπάρξει συντονισμός, υπό την ομπρέλα του Δήμου ή άλλου επίσημου φορέα.

Κατά τις τοποθετήσεις, ο Νίκος Μπέκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων (πάνω από το 1/3 είναι παιδιά κάτω των 16 ετών). ο Αντώνης Μαρκούλης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως πρέπει οι ίδιοι οι πρόσφυγες να αυτοοργανωθούν και να θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ ο Γιώργος Μελιόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως - παρά τις προσπάθειες κάποιων εθελοντών - δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες καλές.

Στο κλείσιμο, ο πρόεδρος του Σώματος, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, συνοψίζοντας, τόνισε πως κατεγράφησαν όλες οι απόψεις και ότι ελήφθη σοβαρά υπόψη το ζήτημα για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου, ενώ διαφαίνεται αναγκαία η σωστή επικοινωνία και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο