Μαζική συμμετοχή στην αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού των Φίλων Μονής Καλλίπετρας Βέροιας (φώτο - βίντεο)

Πέρα από κάθε προσδοκία των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (4/9/2016) η αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού, με αφορμή της εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου κατά την οποία πανηγυρίζει η Μονή Καλλίπετρας Βέροιας, από τον Σύλλογο Φίλων του Μοναστηριού, στο γήπεδο της Ραχιάς.
Στην βραδιά συμμετείχε το μουσικό σχήμα "Μεθυσμένες Χορδές", από την Ξάνθη, που βρέθηκε στην περιοχή ειδικά για την εκδήλωση, ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι Ασωμάτων, Μικρασιατών Ημαθίας, Καλλιθέας Βέροιας, Χαρίεσσας "Αγ. Δημήτριος" και Κρητικών Ημαθίας παρουσίασαν χορούς. Επίσης, πολλά από τα χορευτικά συνόδευσε η μπάντα του συλλόγου Μικρασιατών.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μονής Καλλίπετρας, Διονύσης Καρολίδης, ενώ μετά την εμφάνιση των παραδοσιακών συλλόγων, ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Παλαμάς Καλλιπετρίτης έδωσε σε εκπροσώπους των συλλόγων και των μουσικών σχημάτων, ως αναμνηστικό, μια εικόνα της Παναγίας της Καλλίπετρας.
Ο π. Παλαμάς, αναφερόμενος στην διοργάνωση της πρώτης αναβίωσης του παραδοσιακού πανηγυριού, ανέφερε πως προ λίγων μηνών ο πολιτιστικός σύλλογος Χαρίεσσας "Αγ. Δημήτριος" τον κάλεσε και τον βράβευσε, χωρίς να το γνωρίζει, καθότι πολλά από τα μέλη του είναι προσκυνητές της Μονής και πνευματικά παιδιά του ίδιου, γεγονός που, όπως είπε ο π. Παλαμάς, έδωσε την ιδέα στον δημοσιογράφο του InVeria.gr, Νίκο Βουδούρη να του προτείνει να αναβιώσει το παραδοσιακό πανηγύρι της Μονής, καθώς πολλοί σύλλογοι θα ήταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε αυτό.
Στο άκουσμα της ιδέας ο π. Παλαμάς έκανε αμέσως όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενημερώνοντας σχετικά τον Σύλλογο Φίλων της Καλλίπετρας, ο οποίος - ούτως ή άλλως - απαρτίζεται από δραστήριους πολίτες και τα μέλη του Συλλόγου, με μπροστάρηδες τον πρόεδρό του, Νίκο Κόγια και τον αντιπρόεδρο, Διονύση Καρολίδη, αποδέχτηκαν την πρόταση και προχώρησαν στην υλοποίηση της ιδέας. 
Αρωγός στην προσπάθεια, από την πρώτη στιγμή, ήταν ο Δήμος Βέροιας και προσωπικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, το νομικό πρόσωπο ΚΑΠΑ του Δ. Βέροιας, στο οποίο υπάγεται το γήπεδο της Ραχιάς, ο πολιτιστικός σύλλογος της Πατρίδας, που πρόσφερε τα τραπεζοκαθίσματα, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ιδιώτες χορηγοί της εκδήλωσης, τα τοπικά ΜΜΕ (InVeria.gr, verianet.gr, pliroforiodotis.gr, veriotis.gr, εφημερίδες Λαός και Ημερήσια, κ.α.), ο τηλεοπτικός σταθμός Pontos TV (ο οποίος συνεργάζεται με το InVeria.gr σε θέματα Ημαθίας) και, φυσικά, τα μέλη του συλλόγου Φίλων της Μονής, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της βραδιάς.
Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση και βίντεο:


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο