Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος (φώτο)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, καλύπτοντας έτσι τη θέση του ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, 94 χρόνια μετά τη σφαγή του, ανήμερα της ημέρας που η εκκλησία τιμά τη Μνήμη του (Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού). 

Την χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και πολλών αρχιερέων, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και άλλοι κληρικοί της Μητρόπολης, καθώς ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας και έλαβε τους δύο πρώτους βαθμούς της ιεροσύνης (διάκονος - πρεσβύτερος), στην Ημαθία.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και ο Γενικός Γραμματές Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.
Να σημειωθεί ότι στην χειροτονία παραβρέθηκαν πλήθος συγγενών και φίλων του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης από την Ημαθία, αλλά και όλη την Ελλάδα.
Το InVeria.gr είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει προ ημερών με το νέο Μητροπολίτη Σμύρνης και να του εκφράσει τις ευχές του και το "Άξιος". Επαναλαμβάνουμε το "ΆΞΙΟΣ" και σήμερα.
(φώτο από amen.gr και fanarion.blogspot.gr)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο