Μπάσκετ: Έχουν ψυχή αυτά τα παιδιά! Νίκη μετά από δύο παρατάσεις για τον ΦΙΛΙΠΠΟ κόντρα στον ΠΙΕΡΙΚΟ

Χρειάστηκαν δυο παρατάσεις για να μπορέσει η ομάδα του Φιλίππου Βέροιας να πάρει την μεγάλη νίκη απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο με 77-76 (61-61 κ.α). Οι παίκτες του Δημήτρη Γκίμα αν και μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο ημίχρονο 11-2 στο 2' και 25-14 στο 10' κλείνοντας το ημίχρονο με 40-29, στην επανάληψη χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ (40-39 στο 25').

Από το 25ο λεπτό οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ για να έρθουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα στο σκορ 59-61 ο Σιόλογκας με δυο εύστοχες βολές σε φάουλ που κέρδισε έφερε το παιχνίδι στην παράταση καθώς στα 51'' που έμεναν καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πετύχει καλάθι.

Οι δύο παρατάσεις που ακολούθησαν δεν ήταν για καρδιακούς αφού και οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της 1ης παράτασης ο Πιερικός βρέθηκε να έχει 3 πόντους προβάδισμα (64-67) όμως ο Greg Paros με ένα απίστευτο τρίποντο εκτός ισοροπίας έστειλε το παιχνίδι στην 2η παράταση. Ο Φίλιππος στη συνέχεια κατάφερε και πήρε διαφορά 75-71 17'' πρίν το τέλος όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αφισβητούμενο φάουλ σε σούτ απο την γραμμή του τρίποντου και μείωσαν σε 75-73. Ο Φίλιππος πέτυχε καλάθι κάνοντας το 77-73 αλλα ο Πιερικός με τρίποντο 2 δέκατα πριν το τέλος έκανε το τελικό 77-76.

Διαιτητές : Παπαγερίδης και Ντούρας

Δεκάλεπτα : 25-14, 40-29, 47-45, 61-61 (κ.α) 67-67, 77-76

Φίλιππος (Γκίμας - Μπλατσιώτης) : Paros 6(2), Τσιμίδης, Βάλλιος 7(1), Παπαδόπουλος Νίκος 4, Γεωργιάδης 8, Κοθράς 13(2), Σιόλογκας 29(2), Θεοδωρίδης 4, Σταυριανίδης 6(2), Μόρας, Παπαδόπουλος Νικος του Σάββα.

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Πολυχρόνης ,Ταβαντζής, Γκοντόπουλος 14(1), Καλτσουνάς, Γκογκίδης 15(2), Καραγκιολίδης 22(2), Χανέλλι, Τοπούζης 8, Κωνσταντινίδης 4, Τσιρογιάννης 13(1), Τσιλιγγαρίδης,Παπαμιχαήλ.

Νίκη αφιερωμένη στο κόσμο
Σύσσωμο το τμήμα μπάσκετ του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας αφιερώνει την σημερινή νίκη στον κόσμο της ομάδας και ιδιαίτερα στο μέλος της διοικούσας επιτροπής Νίκο Γεωργόπουλο, του οποίου η σύζυγος έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Δηλώσεις προπονητών
Μετά την μεγάλη νίκη του Φιλίππου Βέροιας επί του Πιερικού με 77-76 στην 2η παράταση οι δυο προπονητές μίλησαν στου δημοσιογράφους. 

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Χατζηιωάννου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Βέροιας για την νίκη σε ένα παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε όποιος και να ήταν ο νικητής θα ήταν δίκαιο. Από την πλευρά μας δεν ξεκινήσαμε καλά από την πλευρά μας και μείναμε πίσω στο σκορ. Η αντίδραση μας δεν ήταν καλή ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και με μεγαλύτερη διάθεση να ανταγωνιστούμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και από την απόδοση μας κατά διαστήματα.  Είμαστε μια νέα ομάδα και δεδομένων των συνθηκών παίξαμε αρκετά καλό μπάσκετ. Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρή γεύση για τον τρόπο που ήρθε και ειδικά στο τέλος της 1ης παράτασης».

Γκίμας: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού και στον κόουτς Χατζηιωάννου και συμφωνώ απόλυτα μαζί του στο ότι όποια ομάδα και να κέρδιζε η άλλη θα έμενε με μια πίκρα. Εμείς όπως μπήκαμε στο παιχνίδι θα έπρεπε να έχουμε μια πιο καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πιερικού ήταν πιο συγκεντρωμένη από την δική μας. Βέβαια έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά ήταν «ροντέο», μάχες σώμα με σώμα και πολλές φορές άναρχο μπάσκετ. Σταθήκαμε τυχεροί στο τέλος της 1ης παράτασης. Ένα σουτ εκτός προγράμματος από τον 18χρονο Πάρος. Μπορώ να πω ότι είχαμε τα ψυχικά αποθέματα. Μείναμε στο παιχνίδι σχεδόν δυο παρατάσεις χωρίς τον Κοθρά  που είναι για την δική μας την ομάδα ο μόνος έμπειρος παίκτης. Είναι μια νίκη σε ένα μαραθώνιο που θα τελειώσει τον Μάϊο και θα βοηθήσει τα παιδιά αυτά βδομάδα-βδομάδα, μήνα-μήνα να γίνουν άντρες. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι με την Καρδίτσα. Επιστρέφει ο Τσιούχας αλλά ίσως χάσουμε τον Βάλλιο. Περιμένουμε να δούμε το ιατρικό δελτίο. Σε κάθε παιχνίδι, εύκολο ή δύσκολο, θα διεκδικούμε την νίκη».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο