Βέροια: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίου του Αλ. Χατζηκώστα με τίτλο "Το παρελθόν κρατά πολύ" (φώτο)

Το νέο βιβλίο του Βεροιώτη δημοσιογράφου - συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα (το πρώτο του μυθιστόρημα), με τίτλο «Το παρελθόν κρατά πολύ», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής (9/10) στον Πολυχώρο της «Ελιάς» στη Βέροια.
Για το βιβλίο  μίλησαν ο δικηγόρος Λάζαρος Κουμπουλίδης, ο Φιλόλογος - Κριτικός Λογοτεχνίας Παντελής Τσαλουχίδης, ο εκπρόσωπος των εκδόσεων «ΕΝΤΥΠΟΙΣ», που εξέδωσαν το βιβλίο, Γιάννης Κρανιάς και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Στο πολυπληθές κοινό, μεταξύ άλλων διακρίναμε τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, τον αντιδήμαρχο Θανάση Σιδηρόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Κάκαρη, Πέτρο Τσαπαρόπουλο, Θωμά Αγγελίνα και Σάκη Αποστολόπουλο.
Επίσης, τον πολιτευτή της ΝΔ και δικηγόρο Τάσο Μπαρτζώκα, τον αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και πολιτευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώτη Καραβασίλη, τον πρώην αντιδήμαρχο Βέροιας και πρώην διοικητή των Νοσοκομείων "Παπανικολάου" και Βέροιας Αργύρη Γκαμπέση, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο σπουδαίος ποιητής και φιλόλογος Θανάσης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) Μανώλης Ξυνάδας, ο πρόεδρος του ΜΑΣ "Η Καλλιθέα" Κώστας Τοπαλίδης κ.α.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου
Ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα οικονομικό παράγοντα και κομματάρχη παλιάς κοπής.
Περιουσίες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής και μεγάλωσαν στην μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Οι εφημερίδες στο κυνήγι της είδησης και του εντυπωσιασμού και ένας δημοσιογράφος που αναζητά την αλήθεια και την χαμένη του αξιοπρέπεια.
Ένας μεγάλος έρωτας  που ξεπηδά από τα συντρίμμια ενός παλιότερου και οικοδομείται βήμα – βήμα μαζί με την αναζήτηση των πραγματικών γεγονότων.
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης που αναζητά την ελπίδα της στην κυβέρνηση «της πρώτης φοράς αριστερά».
Όταν τα φαινόμενα συχνά απατούν αλλά και η αλήθεια δεν μπορεί να ειπωθεί.
Μία ιστορία που έχει τις ρίζες της στην Κατοχή ,τον διωγμό των Εβραίων, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Ένα μυθιστόρημα που η αστυνομική πλοκή είναι αφορμή για γενικότερους κοινωνικούς – πολιτικούς σχολιασμούς για το σήμερα και το χθες. Και όλα αυτά γιατί το παρελθόν πάντα κρατά πολύ.

Σύντομο Βιογραφικό του Συγγραφέα
Ο Αλέκος Α. Χατζηκώστας γεννήθηκε στη Βέροια το 1960. Είναι δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας». Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και site εδώ και δεκαετίες, ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες.
Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:
-Η Εθνική Αντίσταση στο νομό Ημαθίας (2003)- Αυτοέκδοση
-Η Ημαθία από τη Βάρκιζα στον Εμφύλιο (2004)- Αυτοέκδοση
-Η Ημαθία στον Εμφύλιο 1946-1949 (2006)- Αυτοέκδοση
-Δυτικά του Αλιάκμονα (Διηγήματα- 2012)- Αυτοέκδοση
-Σχεδία Μνήμης (Διηγήματα- 2014) εκδόσεις Ars Poetica
Επίσης έχει συμμετέχει στους συλλογικούς τόμους:
-Ημαθία : Σκιαγραφώντας την ιστορίας της μέσα από τις συλλογές των ΓΑΚ (Έκδοση της ΕΜΙΠΗ 2014)
- Στη Βέροια του Μεσοπολέμου (Γ’ Επιστημονική Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας-Έκδοση ΕΜΙΠΗ 2015)

Έχει τιμηθεί με τον Α’ Έπαινο  στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας» το 2011 για το διήγημα του «Κάποια Μεγάλη Πέμπτη στο χακί», καθώς και στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας» με το διήγημα του «Η Κυριακή της…Ορθοδοξίας».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο