Μηνύματα στήριξης στον Γιώργο Βραχνή από Εκπαιδευτικούς Π.Ε. Ημαθίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ε.

Μηνύματα στήριξης στον Γιώργο Βραχνή, που οδηγείται για ακόμη μια φορά στα δικαστήρια από την Χ.Α., εκφράζουν πολλές συλλογικότητες της Ημαθίας, μεταξύ αυτών οι Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και η ΛΑ.Ε. Ημαθίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ  
Την Τρίτη 18/10/2016 ο συμπολίτης μας Γιώργος Βραχνής σύρεται σε νέα δίκη με αστήριχτες κατηγορίες σε μια εξοργιστική εξίσωση των αντιφασιστών με τους φασίστες ναζιστές της Χ.Α.

Ιδιαίτερα αξίζει να επισημανθεί η σκανδαλώδης πρωτόδικη απόφαση με την οποία αθωώθηκαν οι «αγανακτισμένοι» φασίστες, οι οποίοι κυριολεκτικά ισοπέδωσαν το καφενείο του Γ. Βραχνή στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο έναν θαμώνα, ενώ ο αντιφασίστας Γ. Βραχνής, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση, με «μαρτυρίες»  φασιστικών κύκλων και αμφίβολης εγκυρότητας καταδικάστηκε!

Πιστεύουμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού και των φασιστικών οργανώσεών του είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού ανθρώπου και υποχρέωση όλων των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της Χ.Α. να τρομοκρατήσει κάθε δημοκράτη αντιφασίστα πολίτη με βιαιοπραγίες, μηνύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ακραίες πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και απαιτούμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της παύοντας κάθε δίωξη του Γ. Βραχνή.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ              ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ


ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
Την Τρίτη, 18 Οκτώβρη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Βέροιας δικάζεται ο σύντροφος μας, Γιώργος Βραχνής.
Είναι γνωστή σε όλους η δικαστική περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί μετά την επιδρομή στη πόλη μας ομάδας τραμπούκων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εισέβαλαν στο καφενείο του, τον Ιούνη του 2012, παραμονές εκλογών, προπηλακίζοντας, απειλώντας και υβρίζοντας τον ίδιο και τους θαμώνες που παρευρίσκονταν .

Θεωρούμε άδικη και μεροληπτική την πρωτόδικη καταδίκη του (φυλάκιση τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών), για δήθεν εξύβριση των επιδρομέων χρυσαυγιτών, ενώ οι δράστες της επίθεσης αθωώθηκαν για τυπικούς λόγους (μη πληρωμή παραβόλου 100 ευρώ), εκτός από έναν ο οποίος καταδικάστηκε σε μικρότερη ποινή. 

 Η δίκη διεξάγεται, ενώ βρίσκεται  ήδη σε εξέλιξη η δίκη στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση και όχι για ένα νόμιμο κόμμα, όπως η ίδια ισχυρίζεται. 
Η βίαιη και δολοφονική στρατιωτική δράση των ταγμάτων εφόδου της σε βάρος αριστερών, αντιεξουσιαστών και μεταναστών ήταν συνήθης πρακτική της. 
Για αυτούς τους λόγους  η δίκη του Γιώργου Βραχνή αποχτά και άλλη βαρύτητα και  ξεχωριστή σημασία.

    
 Θεωρούμε απαράδεκτο να καταδικάζονται τα θύματα και να αθωώνονται οι θύτες.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλον τον δημοκρατικό κόσμο της Βέροιας και της Ημαθίας. Την Τρίτη θα είμαστε όλοι στο πλευρό του. 

Απαιτούμε η δικαστική εξουσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και εναρμονιζόμενη με τη δημοκρατική ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, να αποδώσει δικαιοσύνη και να προχωρήσει στην αθώωση του Γιώργου Βραχνή. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΛΑ.Ε Ημαθίας
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΡΑΧΝΗ

Η Λαϊκή Ενότητα Ημαθίας εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή της στον συμπολίτη μας αντιφασίστα Γιώργο Βραχνή, που για μια ακόμα φορά - κι ενώ είναι ο ίδιος θύμα της βιαιοπραγίας των φασιστών - σύρεται σε νέα δίκη.
Υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο Γιώργος Βραχνής καταδικάστηκε με μια προκλητική κι απαράδεκτη απόφαση στηριγμένη σε «μαρτυρίες» φασιστικών κύκλων, ενώ με την ίδια απόφαση αθωώθηκαν οι φασίστες, οι οποίοι είχαν καταστρέψει το καφενείο του Γιώργου Βραχνή τραυματίζοντας μάλιστα έναν θαμώνα του.
Η ΛΑΕ Ημαθίας απαιτεί την παύση κάθε δίωξης του αντιφασίστα Γιώργου Βραχνή και καλεί κάθε δημοκράτη πολίτη του νομού σε συγκέντρωση στήριξης και συμπαράστασης στον διωκόμενο αντιφασίστα Γιώργο Βραχνή, την Τρίτη 18/10/2016 στις 8.30 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

Το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. ΛΑΕ Ημαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο