Προκατάρκτικη εξέταση για ρατσιστικές συμπεριφορές παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας

Πρόσφατα αναφερθήκαμε (δείτε εδώ) σε έγγραφο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλου σχετικά με τις ρατσιστικές συμπεριφορές εκπαιδευτικών και γονέων και τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες. 

Μάλιστα, καλούσαμε τον Διευθυντή να κρατά ενήμερη την κοινωνία για τις ενέργειες επιβολής της νομιμότητας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η... απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο κ. Διαμαντόπουλος ενημερώνει μέσω της σελίδας του στο facebook για την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βέροιας για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης - και όχι ΕΔΕ, όπως λανθασμένα γράψαμε αρχικά - χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά μόνο γονείς ή/και σε εκπαιδευτικούς, προς διερεύνηση σχετικών αδικημάτων...

Δείτε τι γράφει ο Διονύσης Διαμαντόπουλος:

Με αφορμή τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν σε πρόσφατες συγκεντρώσεις γονέων, είχαμε ενημερώσει (και προειδοποιήσει) ως Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, με σχετικό έγγραφό μας στις 26 Σεπτεμβρίου, για τις ευθύνες όλων απέναντι στις σαφείς διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 4285/2014). 

Φαίνεται λοιπόν πως για το συγκεκριμένο θέμα έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης αφού, όπως πληροφορηθήκαμε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας έδωσε ήδη εντολή για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προς διερεύνηση σχετικών αδικημάτων. 

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) κάποιοι θα κληθούν ενώπιον των αρμοδίων οργάνων να λογοδοτήσουν για τη στάση τους.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο