Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στηρίζει τους εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ.

Την στήριξη του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας στο σχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ ζήτησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αθανάσιος Παπαντωνίου κοινοποιώντας σχετικό σχέδιο ψηφίσματος στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας (10/10).

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει το αίτημα των εργαζομένων, ωστόσο ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στο Δημότη" Αντώνης Μαρκούλης, αν και υπερψήφισε, σημείωσε ότι δεν μπορεί ο κάθε ιδιώτης να πάρει το εργοστάσιο για "ένα κομμάτι ψωμί".

Δείτε το ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 551/2016 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι τα θέματα ανάπτυξης που αφορούν την περιοχή μας είναι, όπως είναι φυσικό, το πρώτιστο μέλημά του.

Το θέμα επαναλειτουργίας κάποιων από τα κλωστήρια της πτωχευμένης Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας δε μπορεί παρά να είναι ένα από τα κορυφαία για εμάς θέματα τα τελευταία χρόνια.

Από το 2010 και μετά όλες οι κυβερνήσεις μένουν σε κοινότυπες υποσχέσεις σχετικές με το θέμα, χωρίς να επιτυγχάνεται η επανεκκίνηση εγκαταστάσεων που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Μετά από την τελευταία δημοσιοποίηση, περί της ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέας εταιρίας που θα χρησιμοποιήσει παραγωγικά τις εγκαταστάσεις της πρώην Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, θεωρούμε αδιανόητο να μη γίνει πράξη επιτέλους η επανεκκίνηση της βιομηχανική δραστηριότητας στην περιοχή μας.

Η υποστήριξή μας στις προσπάθειες των πρώην εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ είναι δεδομένη, όπως δεδομένη θα είναι πλέον και η αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε προσπάθειες κωλυσιεργίας και αναβολής, σε μια επενδυτική προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει την τοπική μας οικονομία».

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ            ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο