Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Βέροιας σε κοινή δράση με το 5ο ΓΕΛ για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο με το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας πραγματοποίησαν στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 03.10.2016, πεζοπορία στην Ιερά Μονή Καλής Παναγιάς (Δοβρά). 

Η ημέρα αυτή εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού η οποία είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Το γενικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «Be Active» («να είστε ενεργοί») και σκοπό έχει να ενθαρρύνει όλους τους πολίτες και κυρίως τους μαθητές να ενεργοποιηθούν. 

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία και την προαγωγή του ευ ζην. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει αρνητικές συνέπειες στη κοινωνική, ψυχική και σωματική των μαθητών. 

Για το σκοπό αυτό οι μαθητές των δύο σχολείων σε πνεύμα, ισότητας και ομαδικότητας ξεκίνησαν πορεία από το προαύλιο των σχολικών μονάδων όπου και συστεγάζονται  μέχρι το χώρο της Μονής Δοβρά. Κατά την ανάβαση στο μοναστήρι οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους για τις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και για το φυσικό περιβάλλον. 

Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδρομή και όταν έφτασαν στη Δοβρά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση στο καθολικό της Μονής Δοβρά από τον π. Δαβίδ. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο