ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: Διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας παρουσιάζει στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου την περιοδική, ομαδική διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο «Κοινός Τόπος (Common Ground)». Η έκθεση αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας της Εφορείας με την εικαστική ομάδα Tee To TuM και τον Σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι.  

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες Έρη Αγριού, Αρίστος Γρηγοριάδης, Γεωργία Γρηγοριάδου, Λίλια Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Καλφούντζος, Στέλιος Καλογεράκης, Πέννυ Κορρέ, Μανώλης Κουφογιαννάκης, Ιωάννης Μονογιός, Ειρήνη Μπάκα, Ντίνος Παλιάν, Γιώργος Πετράκης, Γιώργος Πολίτης, Γιώργος Σαλταφέρος, Ελευθερία Τσουκνάκη, Μαρία Τσουκνάκη, Αλέκα Τσιρώνη, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Φωτεινή Χαμιδιελή, Βάσω Χαράτση, Xavier Masero, Noriko Yida, Guadalupe Victorica και Bianca Tangade συνδιαλέγονται με την ιδέα της συλλογικής συνείδησης, μέσα από μία συμμετοχική δράση που αναδεικνύει τον κοινό τόπο όλων μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι και  τις 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα. Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τον Τάσο Σαρίογλου (σαξόφωνο), μαθητή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η εικαστικός Φωτεινή Χαμιδιελή θα εξερευνήσει με τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βέροιας τους κοινούς τόπους της έκθεσης, μέσα από ένα εργαστήρι εικαστικής έκφρασης, και οι παράλληλες δράσεις θα ολοκληρωθούν το πρωινό του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, στις 11:30 π.μ., με τους ποιητικούς διαλόγους των ποιητριών Αρετής Γκανίδου και Κατερίνας Κούσουλα και την ανάγνωση ποίησης από τις μαθήτριες Δούλαλα Χρυσούλα και Ευαγγελία Χαυτίκη, ενώ την εκδήλωση θα συνοδεύσουν  με φλάουτο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Σπύρος Καλατζόπουλος και Χαραλαμπίδου Χριστίνα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο