Ο καρκίνος του μαστού νικιέται αν εντοπιστεί έγκαιρα! Ημερίδα ενημέρωσης στη Βέροια

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δράσεις του Δήμου Βέροιας, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΠΕΔΥ - ΜΥ Βέροιας, του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας "Άγιος Παρθένιος", με την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης (2/11).

Στην αρχή της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο από την σχολή χορού της ΚΕΠΑ, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί και στη συνέχεια οι εισηγήσεις της ημερίδας.

Τα στοχεία ανησυχητικά. Η πιθανότητα μια γυναίκα να εμφανίσει καρκίνο του μαστού είναι 1 στις 8, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι εμφανίζονται περίπου 4.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο, ενώ περίπου 1.500 γυναίκαες πεθαίνουν από τη νόσο!

Αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα, τα ποσοστά θνησιμότητας ξεπερνούν το 95%. Όμως, με την τακτική εξέταση, την μαστογραφία και την εγρήγορση, εντοπίζεται έγκαιρα ο καρκίνος και τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ μικρά.
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η Βασιλική Αν. Καραδήμου, Επιμελήτρια Α' Ακτινοδιαγνωστικής, Υπεύθυνη Ακτινολογικού Εργαστηρίου ΠΕΔΥ - Μ.Υ. Βέροιας (3η ΔΥΠΕ), Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης του Μαστού.
Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν:

- Διαμαντόπουλος Βασίλειος, Επιμελητής Α' Γενικής Ιατρικής. Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας «Ο Ρόλος του Γενικού Ιατρού στην Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού»
Παπαδάκης Γεώργιος, Επιμελητής Β' Γενικής Ιατρικής ΠΕΔΥ - Μ.Υ. Βέροιας «Τελευταία Δεδομένα Επιδημιολογίας και Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»
- Νικολαΐδης Γεώργιος, Διευθυντής ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Βέροιας Ψυχίατρος «Περί Στήθους...»
Ζωνίτσα Σωτηρία, Επιμελήτρια Α' Ακτινοδιαγνωστικής Γ.Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - Μονάδα Βέροιας «Μέθοδοι Απεικόνισης Μαστού, Πλεονεκτήματα και Περιορισμοί»
Κοντογιάννη Μαρία, Τεχνολόγος Ραδιολόγος - Ακτινολόγος ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Βέροιας «Ο Ρόλος του Τεχνολόγου Ακτινολόγου στη Διενέργεια των Μαστογραφιών»
Τσαχουρίδης Χρήστος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Γενικός Χειρουργός «Καρκίνος Μαστού και Εγκυμοσύνη».
Παράλληλα με την εκδήλωση, στο φουαγιέ της "Στέγης" υπήρχε έκθεση της φωτογράφου Βασιλικής Τσαμπά με θέμα τον μαστό, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσφέρθηκε κρασί σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Δείτε φωτογραφίες:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο