Ποιος ασκεί πολιτική στον... πολιτισμό της Βέροιας; Αυστηρή δήλωση Σοφιανίδη

Εκεί που ησύχασαν (τουλάχιστον δημόσια) τα πράγματα μεταξύ ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (μετά την μεγάλη κόντρα του περασμένου χειμώνα), εντελώς ξαφνικά (και φαινομενικά αδικαιολόγητα και άκαιρα), μια χαμηλόβαθμη - πλην όμως γνωστή λόγω του πόστου που κατέχει - υπάλληλος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας αποφάσισε να "φουντώσει" το θέμα, με ανάρτησή της στο facebook. 

Η εν λόγω υπάλληλος "θυμήθηκε" 8 μήνες μετά ένα άρθρο του διευθυντή της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, το οποίο επιχειρηματολογούσε υπέρ της κατάργησης του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σχολιάζοντας η ίδια: "μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση! αξίζει να τη διαβάσετε! Συγχώνευση εδώ και τώρα, με μεγάλο όφελος για το Δήμο Βέροιας!".
Για όσους δεν θυμούνται, την περίοδο που γράφτηκε το άρθρο είχε ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη (αριστερά) και του προέδρου της ΚΕΠΑ Γιώργου Σοφιανίδη (δεξιά), καθώς ο πρώτος κατηγορούσε για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων τον δεύτερο, κυρίως λόγω της ασκούμενης πολιτικής στην διάθεση των δημοτικών χώρων (θέατρα). 
Πάντως, η συγκεκριμένη "παρέμβαση" της υπαλλήλου, που επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι μια δημοτική επιχείρηση πρέπει να περάσει στην ευθύνη του διοικητικού της προϊσταμένου, φαίνεται πως ενόχλησε τον πολιτικό προϊστάμενό της, ο οποίος, ούτε λίγο - ούτε πολύ, τόνισε, μιλώντας στο InVeria.gr, πως οι υπάλληλοι καλά θα κάνουν να κοιτούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να μην μπαίνουν σε "χωράφια" που ούτε έχουν αρμοδιότητα να μπαίνουν, ούτε τους ζήτησε κανείς την άποψή τους. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης δήλωσε, με αυστηρό ύφος:

"Τέτοιο θέμα (σ.σ. συγχώνευσης) δεν υφίσταται, ούτε στις προθέσεις, ούτε στο μυαλό μου, ούτε έχω άποψη υπέρ της συγχώνευσης. Είναι προσωπική άποψη ενός υπαλλήλου και δεν εκφράζει τον πρόεδρο ή την διοίκηση της ΚΕΠΑ αυτή η άποψη. Οι προσωπικές απόψεις μπορούν να λέγονται, αλλά ας αφήσουν να διοικούν και να παίρνουν τις αποφάσεις αυτοί που εκλέχθηκαν από τους δημότες. Το ΔΗΠΕΘΕ είναι σημαντικός φορέας πολιτισμού του Δήμου και η οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, αν παρθεί, για συγχώνευση ή κατάργηση δομής του Δήμου, είναι απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και μόνο αυτών"

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο