Συμβολικό δώρο του Κοι.Σ.Π.Ε. "ΔΕΣΜΟΣ" στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τα ημερολόγια - ατζέντες που εξέδωσε ο Κοι.Σ.Π.Ε. ΔΕΣΜΟΣ μοιράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα (5/12), με σκοπό, αφενός να δωθεί ως δώρο στους δημοτικούς συμβούλους ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά κυρίως να τους ενημερώσει ή να τους υπενθυμίσει για τους σκοπούς και της δράσεις του.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Ημαθίας "ΔΕΣΜΟΣ", αποτελεί μια καινοτόμο μορφή συνεταιριστικής δράσης που προάγει την ισότιμη συμμετοχή ατόμων με ψυχικές διαταραχές και συνοδά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, φορέων και ατόμων της κοινότητας και βασίζεται στη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλων. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να αναπτύσσει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργεί ταυτόχρονα ως εμπορική και παραγωγική επιχείρηση και ταυτόχρονα διατηρεί τις ιδιότητες μιας Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί αποτελούν το παράδειγμα μας νέας, συλλογικού χαρακτήρα, νομικής μορφής κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Αποτελούν για τις υπηρεσίες Υγείας της Χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικότατο στοιχείο των ενεργειών πρόληψης και ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικοοικονομικής επανένταξης κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Η ανάπτυξη των δράσεων του Κοι.Σ.Π.Ε οριοθετείται από συγκεκριμένους άξονες – στόχους οι οποίοι δομούνται πάνω στο δίπτυχο: «Κοινωνικός χαρακτήρας – Οικονομικό αποτέλεσμα».

Μια επιχείρηση της κοινωνικής οικονομίας όπως ο Κοι.Σ.Π.Ε στοχεύει αφετηριακά όχι στο κέρδος, αλλά στη δημιουργία κέρδους ως μέσου για να μπορεί να πραγματώνει τους κοινωνικούς στόχους της, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης  των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και η μέσω αυτών συνεισφορά στη προσπάθεια επανένταξης τους  στο κοινωνικό σύνολο.

Μέσα από μια ουσιαστική, αδιάκοπη και επίπονη προσπάθεια, υλοποιείται η σύνθεση όλων των ιδιαιτεροτήτων και η αξιοποίηση όλων των κοινωνικών μονάδων στην επίτευξη της συλλογικής προόδου μακριά από την περιθωριοποίηση και τους αποκλεισμούς.

Οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι του Κοι.Σ.Π.Ε. είναι:
- Ανάπτυξη, λειτουργία και εδραίωση ως κοινωνικής επιχείρησης στην τοπική οικονομία.

- Παροχή συνθηκών πραγματικής εργασίας και ικανοποιητικής αμοιβής στους ψυχικά ασθενείς που συμμετέχουν και που εργάζονται στον Κοι.Σ.Π.Ε.

- Εξασφάλιση χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας και κοινωνικής αποτελεσματικότητας του συνεταιρισμού

- Δημιουργία κερδών και επανατοποθέτηση τους για την περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο