Βέροια: Αγρυπνία για την εορτή του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου και 40ημερο μνημόσυνο για τον Ιερομ. Ιωακείμ Καρεώτη


Την Δευτέρα 19 προς Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τελέστηκε στον μητροπολιτικό ιερό Ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου και τέθηκε σε προσκύνηση η τιμία Κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Κατά την Αγρυπνία χοροστάτησε και κήρυξε το θείο Λόγο ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ στο ιερατικό συλλείτουργο προέστη  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης τέλεσε Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερομονάχου Ιωακείμ Καρεώτου, κατά το οποίο παρέστησαν και πολλά πνευματικά του τέκνα. Ο μακαριστός πολλάκις εστήριξε με τους πνευματικούς του λόγους το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας μετέχοντας σε συνέδρια, ομιλίες, ημερίδες, συνάξεις, ιερές πανηγύρεις και ακολουθίες, εκπομπές στο ραδιοφωνικό σταθμό κ.ά


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο